25754813 49a7 478a 8c1b fe8720ce7eaf

Tijdbalk ckv

 • 3000 BCE

  Tijd van jagers en boeren

  Tijd van jagers en boeren
  Tot 3000 v. Chr.
 • 2981 BCE

  Grotschilderingen

  Grotschilderingen
 • 2448 BCE

  Grote sfinx van Gizeh

  Grote sfinx van Gizeh
 • 700 BCE

  Dionysosfestival

  Dionysosfestival
  Festival ter ere van de Griekse god Dionysos.
 • 300 BCE

  Tijd van grieken en romeinen

  Tijd van grieken en romeinen
 • 1483

  De geboorte van Venus

  De geboorte van Venus
  De Geboorte van Venus is een schilderij van de Italiaanse kunstschilder Sandro Botticelli. Het hangt in de Uffizi-galerij in de Italiaanse stad Florence. Het beeldt de godin Venus uit die oprijst uit de zee, zoals deze beschreven wordt in de Griekse mythologie. De naam van het werk is niet geheel in overeenkomst met de gebeurtenis die erop staat afgebeeld, aangezien Venus volgens de legende uit het zeeschuim zou zijn geboren. Deze afbeelding toont echter haar aankomst in Cyprus.
 • Een midzomernachtdroom

  Een midzomernachtdroom
  Een Midzomernachtdroom is een romantische komedie van William Shakespeare, waarvan de eerste druk verscheen in een quarto-editie in 1600. Het is het enige stuk, naast The Tempest, dat Shakespeare niet baseerde op een ouder toneelstuk of verhaal.
 • Het melkmeisje

  Het melkmeisje
  Het melkmeisje, ook wel De keuken- of melkmeid genoemd, is een schilderij van de Hollandse meester Johannes Vermeer uit circa 1660. In een veilingcatalogus uit 1696 wordt het werk vermeld als Een Meyd die Melk uytgiet.
 • Les Demoiselles d’Avignon

  Les Demoiselles d’Avignon
  Les Demoiselles d'Avignon is een van de bekendste werken van Pablo Picasso (1881-1973). Het is geschilderd in Parijs, in een periode van negen maanden gedurende 1906 en 1907. Toen hij het zijn avant-gardevrienden liet zien, vielen ze stil. Alleen Matisse brak in lachen uit. In 1916 werd het in een privésalon getoond. De naam van deze salon werd toen tijdelijk veranderd van "Le bordel d'Avignon" in "Les Demoiselles". Het doek werd pas in 1937 voor het eerst in het openbaar getoond.
 • En attendant Godot

  En attendant Godot
  En attendant Godot is het niet vertaalde oorspronkelijke stuk van Samuel Beckett
 • Waiting for Godot

  Waiting for Godot
  Wachten op Godot is een absurd toneelstuk van de Ierse schrijver Samuel Beckett, waarin twee personages tevergeefs wachten op een zekere Godot, een persoon die nooit zal komen.[1] Beckett schreef deze tweeakter oorspronkelijk in het Frans (En attendant Godot, 1952) en vertaalde het in 1954 in het Engels (Waiting for Godot).
 • Dexter Fletcher

  Dexter Fletcher
  Dexter Fletcher (Enfield (Londen), 31 januari 1966) is een Brits acteur en regisseur. Hij verving Bryan Singer als regisseur van de Queen-biopic Bohemian Rhapsody.
 • Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

  Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
  Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band is een lp uit 1967 van The Beatles. Het album behoort tot de belangrijkste en invloedrijkste albums aller tijden, omdat dit een van de eerste lp's was die zich meer presenteerde als een artistiek werk dan als een verzameling liedjes.
 • We Are The Champions

  We Are The Champions
  We Are The Champions is een nummer uit 1977 van de Britse rockgroep Queen. Het is geschreven door zanger Freddie Mercury. Het lied is gecomponeerd in de liedvorm en is geheel in 6/8e maat.
 • We Are The Champions

  We Are The Champions
  We Are The Champions is een nummer uit 1977 van de Britse rockgroep Queen. Het is geschreven door zanger Freddie Mercury. Het lied is gecomponeerd in de liedvorm en is geheel in 6/8e maat.
 • Katherine McNamara

  Katherine McNamara
  Katherine McNamara (Kansas City, 22 november 1995) is een Amerikaanse actrice. Ze werd bekend door haar rol als Clary Fray in de televisieserie Shadowhunters: The Mortal Instruments. Daarvoor speelde ze reeds in meerdere andere series, waaronder een van de hoofdrollen in de MTV-serie Happyland uit 2014. In 2008 had ze al een korte gastrol in The Suite Life of Zack & Cody. McNamara had ook al rollen in langspeelfilms waaronder Girl vs. Monster, The Maze Runner
 • Katherine McNamara

  Katherine McNamara
  Katherine McNamara (Kansas City, 22 november 1995) is een Amerikaanse actrice. Ze werd bekend door haar rol als Clary Fray in de televisieserie Shadowhunters: The Mortal Instruments. Daarvoor speelde ze reeds in meerdere andere series, waaronder een van de hoofdrollen in de MTV-serie Happyland uit 2014. In 2008 had ze al een korte gastrol in The Suite Life of Zack & Cody. McNamara had ook al rollen in langspeelfilms waaronder Girl vs. Monster en The Maze Runner
 • De hongerspelen

  De hongerspelen
  De Hongerspelen is een Amerikaanse mediafranchise origineel, bestaande uit een succesvolle boekentrilogie van de Amerikaanse schrijfster Suzanne Collins. Deze boeken werden een paar jaar later verfilmd in een filmreeks bestaande uit vier speelfilms van Lionsgate met in de hoofdrollen Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth.
 • Stad van beenderen

  Stad van beenderen
  Stad van beenderen (Engels: City of Bones) is het eerste deel van de jeugdboekenserie Kronieken van de Onderwereld.
 • Olympic Rings

  Olympic Rings
  Olympic rings is een graffiti schildering van Banksy. Banksy is een anoniem Engels graffiti artiest, activist en film regisseur met anonieme identiteit.
 • Windmolens met lichtstralen

  Windmolens met lichtstralen
  Windmolens met lichtstralen. Ontworpen door Daan Roosegaarde
 • Shadowhunters

  Shadowhunters
  Shadowhunters, ook wel bekend als Shadowhunters: The Mortal Instruments (Nederlands: Schaduwjagers: Kronieken van de Onderwereld), is een door Ed Decter ontwikkelde Amerikaanse bovennatuurlijke drama-tv-serie, gebaseerd op de populaire boekenreeks Kronieken van de Onderwereld geschreven door Cassandra Clare. De serie ging op de Amerikaanse tv-zender Freeform op 12 januari 2016 in Noord-Amerika in première. De serie is voornamelijk gefilmd in Toronto, Ontario, Canada.
 • This Is America

  This Is America
  “This Is America" is een nummer van American rapper Childish Gambino. Geschreven door Donald Glover, Ludwig Göransson en Jeffery Lamar Williams en geproduceerd by Glover and Göransson, het kwam uit op 5 Mei 2018,
 • Bohemiam Rhapsody

  Bohemiam Rhapsody
  Bohemian Rhapsody is een biografische film uit 2018 over de Britse rockband Queen. De film is een Brits-Amerikaanse productie van 20th Century Fox, New Regency, GK Films en Queen Films, met 20th Century Fox als distributeur. De film ging in première op 23 oktober 2018 in de Wembley Arena in Londen. De film werd genomineerd voor 5 Oscars, waarvan hij er 4 won.
 • People, Places & Things

  People, Places & Things
  We hebben tegenwoordig alle kansen en toch zijn er steeds meer mensen die vastlopen. Als alles mogelijk is, ben je zelf je grootste vijand. People, Places & Things is een voorstelling over falen en weer opstaan in een wereld waarin de waarde van je leven wordt bepaald door het succes dat je hebt. Over toe moeten geven dat het niet meer gaat en dat je het niet alleen kunt. Over verslaving en herstel. Kwetsbaar, herkenbaar en persoonlijk. Gespeeld door toneelgroep Oostpool.
 • Ariël

  Ariël
  De Kleine Zeemeermin is een musical over een zeemeermin genaamd Ariël die erg geïnteresseerd is in de mensenwereld, maar ze mag hier absoluut niet naar toe van haar vader. Toch wordt ze verliefd op een prins en ruilt ze haar stem in bij Ursula voor een paar benen. We hebben deze musical in april 2019 opgevoerd met het noordik.