socials

Timeline created by lonvrepito
 • Esclat de la guerra

  L’hereu de l’Imperi austrohongarès, l’arxiduc Francesc Ferran, i la seva esposa van fer una visita oficial a Sarajevo per demostrar la sobirania austríaca a Bòsnia. Tots dos van morir el 28 de juny de 1914 en un atemptat comès per un terrorista serbobosnià. Austrià va exigir a Sèrbia que investigues l'atemptat, però Sèrbia es va negar, aquest fet va fer esclatar la guerra.
 • Declaració de guerra entre països

  Alemanya va declarar la guerra a Rússia el 1 d'agost de 1914
 • La batalla de Marne

  Després d'un mes d'ofensiva a Bèlgica i al nord-est de França, les tropes alemanyes es trobaven a unes a pocs quilòmetres de París. El 6 de setembre, les forces franceses, liderades pel general Joffre, i les forces britàniques van llançar un contraatac: la Batalla del Marne. El governador frances va requisar 6.000 taxis de Paris per transportar als soldats, ja que les vies ferroviaries havien quedat destruides pels alemanys
 • Les dardanelles

  El 25 d'abril de 1915, les forces britàniques i franceses van desembarcar a Gallipoli, a l'estret turc dels Dardanelles, controlant l'accés a Constantinoble i al Mar Negre, tancat per Turquia
  L'operació, defensada per Winston Churchill, cap de la Royal Navy, tenia com a objectiu arribar a Alemanya i Àustria des de la part posterior i establir un vincle amb Rússia. Va sortir amb un fracàs aclaparador: 180.000 morts entre els aliats.
  Aquesta batalla destaca per el seu gran numero de morts
 • Verdún

  El 25 de febrer de 1916, alemanys van obligar París a demanar la pau llançant una gran ofensiva al nord de Verdun. A partir de juny, l'avanç alemany es va mantenir. A l'octubre i desembre els francesos van recuperar l'icònic fort de Douaumont Al desembre de 1916, quan la batalla va acabar, les línies amb prou feines havien canviat, demostrant l'absurd del combat. El nombre de víctimes va ser enorme i distribuït gairebé per igual entre les dues parts: centenars de milers de morts.
 • La batalla del Somne

  La Batalla del Somme és considerada la més sagnant de la guerra amb 1,2 milions de morts, ferits o desapareguts. Els alemanys i els aliats (majoritàriament britànics) es van enfrontar al nord de França entre juliol i novembre de 1916. L'ofensiva va ser llançada pels Aliats l'1 de juliol, el dia més sagnant de la història britànica amb 20.000 morts o desapareguts.
  La majoria d'ells durant la primera hora i 40.000 ferits. Després de cinc mesos de lluita, el progrés sobre el terreny va ser agut.
 • Estats Units en guerra

  Al gener de 1917, per trencar el bloqueig marítim britànic, Alemanya es va llançar a una guerra submarina, atacant tots els vaixells en ruta cap a Gran Bretanya, inclosos els neutrals, Un dels vaixells que va atacar alemanya, transportaba ciutadans nord-americans així que Estats Units va declarar la guerra a Alemanya. El 26 de juny, el primer comboi nord-americà va arribar a França. En total van arribar uns 3M de soldats.
  Gairebé 117.000 soldats nord-americans van morir durant la guerra.