663fe6ca 1ac5 4e11 b629 0d110a61c669

Primera Guerra Mundial

 • Les causes

  Les causes
  Va esclatar a Europa un conflicte conegut com a Primera Guerra Mundial. En ella, els contendents es van agrupar en dos bàndols: els imperis centrals, que incloïen a Alemanya, Àustria-Hongria, Bulgària i Turquia, als quals després es van sumar altres països, com Itàlia; i els aliats o Entente, constituïts per França, Rússia, Regne Unit i Sèrbia, als quals després es va unir, entre d'altres, Estats Units.
 • Batalla dels llacs Masurians a Prússia

  Batalla dels llacs Masurians a Prússia
  Després de deu dies de lluita contra els alemanys, els russos es retiren amb grans pèrdues.
 • Causes inmediates

  Causes inmediates
  Va ser l'assassinat a Sarajevo arxiduc Francesc Ferran, hereu de la corona d'Àustria-Hongria.c
 • Començament de la Guerra Mundial

  Començament de la Guerra Mundial
  Va començar quan l’arxiduc Francesc Ferran,nebot i hereu de l'emperador Francesc Josep I, i la seva esposa, Sofia Chotek, són assassinats a Sarajevo, la capital d'una Bòsnia-Herzegovinad’Austria això va donar al passi a una guerra sense precedents on es va desenvolupar al mar , terra i l’aire. Els imperis europeus i els camps de batalla es van convertir en inferns amb trinxeres i es va utilitzar per primer cop els gasos asfixiants. Va deixar la vida de 10milions de soldats.
 • Doble Aliançes

  Doble Aliançes
  Alemanya va donar suport a Àustria-Hongria amb la seva disputa a Sèrbia. El seu objectiu era l’aillament
  diplomàtic de França per aconseguir la pau Europea.
 • Suport Rússia a Sèrbia.

  Suport Rússia a Sèrbia.
  Rússia es considera líder natural del món eslau, mobilitza el seu exèrcit per ajudar Sèrbia.
 • Alemanya reacciona

  Alemanya reacciona
  Alemanya declara la guerra a Rússia. França ordena la mobilització total de l'exèrcit.
 • Invasió de Luxemburg

  Invasió de Luxemburg
  L'Ocupació alemanya de Luxemburg durant la Primera Guerra Mundial va ser la primera de les dues ocupacions militars del Gran Ducat de Luxemburg per part d'Alemanya al segle XX.
 • Gran Bretanya en guerra

  Gran Bretanya en guerra
  L'entrada de Gran Bretanya en el conflicte va suposar l'esclat definitiu de la gran guerra europea que acabaria involucrant a tot el món , és va produir la declaració de guerra del Regne Unit contra l'Imperi Alemany.
 • Declaracions de guerres.

  Declaracions de guerres.
  Serbia declara la guerra a Alemania. Austria-Hungría declara la guerra a Rusia.
 • La Força Expedicionària Britànica desembarca a França

  La Força Expedicionària Britànica desembarca a França
  Arrenca la batalla de les fronteres al front occidental, que s'allargarà fins al 13 de setembre amb diversos xocs de francesos i britànics amb els alemanys a Bèlgica, les Ardenes i la Lorena.
 • França contra Àustria-Hongria

  França contra Àustria-Hongria
  França, a inicis d'agost va ordenar la mobilització total de l'exèrcit quan va declara la guerra a l'imperi austrohongarès.
 • Declaracions de guerres

  Declaracions de guerres
  Mont negre li va declarar la guerra a Alemanya i Gran bretanaya a Àustria-Hongria.
 • Inaguració Front oriental

  Inaguració Front oriental
  El front oriental fou el teatre d'operacions
  es va desenvolupà a terme a l'est d'Europa a les zones frontereres entre l'imperi Alemany, l'imperi Austrohongarès, l'imperi Rus i el Regne de Romania. En algunes zones i alguns moments es desenvolupà una guerra de trinxeres.
 • Batalla de Lieja.

  Batalla de Lieja.
  Després dels disset dies a la entrada a Bèlgica , els alemanys ocupen el país. La invasió de Bèlgica va ser l'esdeveniment que va desencadenar l'entrada del Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda en la guerra, el vigor inesperat de la defensa de la ciutat va donar més temps als aliats occidentals per organitzar i preparar la seva defensa de França.
 • El Japó declara la guerra a Àustria-Hongria

  El Japó declara la guerra a Àustria-Hongria
  El país del sol naixent entra a la contesa fent costat als aliats. Com Viena es va negar a retirar el creuer austrohongarès Kaiserin Elisabeth de Qingdao, Japó també va declarar la guerra a Àustria-Hongria.
 • Batalla de Marne

  Batalla de Marne
  El resultat va ser una victòria aliada sobre l'exèrcit alemany. La batalla va ser el punt màxim de l'avanç alemany a França i de la persecució a què va sotmetre als exèrcits aliats després de les batalles de les fronteres d'agost i que va arribar fins als afores de París.
 • Guerra a l'Aisne.

  Guerra a l'Aisne.
  Primera batalla de l'Aisne entre alemanys, francesos i britànics, que s'allarga dues setmanes i acaba amb un empat. Comença la "carrera cap al mar". Era l'ofensiva aliada contra el front dret del primer exèrcit alemany (portat per Alexander von Kluck) i del segon exèrcit (portat per Karl von Bülow) retirats després de la primera batalla del Marne
 • Setge d'Anvers

  Setge d'Anvers
  Comença el setge alemany sobre la ciutat belga d'Anvers, que cau el 10 d'octubre.
 • Batalla de l'Yser

  Batalla de l'Yser
  Els fracassos aliats com l'exèrcit alemany durant els tres o quatre primers mesos del conflicte provocarien una llarga, penosa i infernal guerra de trinxeres al front occidental. La batalla de l'Yser va ser sinó l'últim, dels últims intents inútiles per evitar-la.
 • Primera batalla d'Ieper

  Primera batalla d'Ieper
  Va ser l'última llarga batalla del primer any de la I Guerra Mundial . En realitat va ser una sèrie de batalles, van començar el 19 d'octubre i van finalitzar d'acord amb diverses històries el 13 de novembre (França) 22 de novembre (Regne Unit) o ​​el 30 de novembre (Alemanya). Aquesta batalla i la batalla de Ypres van marcar el final de l'anomenada carrera cap al mar
 • Rusia declara la guerra a l’imperi Otomà

  Rusia declara la guerra a l’imperi Otomà
  Rússia declara la guerra a l'imperi Otomà
  La declaració es produeix quatre mesos després de la tancada per part dels otomans de l'estret de Dardanels, ruta comercial estratègica de Rússia.
 • Guerra al mar

  Guerra al mar
  Comença el bloqueig naval de la Gran Bretanya sobre Alemanya. Primera ofensiva russa contra els turcs al Caucas, que dura dues setmanes.
 • Es tanca el cercle sobre l'imperi Otomà

  Es tanca el cercle sobre l'imperi Otomà
  La Zona internacional dels Estrets fou una zona d'ocupació de l'Imperi Otomà formada pels Estrets del Bòsfor i Dardanels a l'entorn de Constantinoble.
  Gran Bretanya i França declaren la guerra a l'imperi Otomà.
 • Jihad contra britànics i francesos

  Jihad contra britànics i francesos
  El soldà otomà Mehmed V declara la jihad contra britànics i francesos. Batalla de Bàssora, al sud de Mesopotàmia. Després de deu dies, els britànics capturen la ciutat. Al front oriental, batalla de Lodz entre alemanys i russos, que s'allarga fins al 6 de desembre i acaba amb un empat.
 • Batalla de Limanowa

  Batalla de Limanowa
  Limanowa es trobava en el Front Oriental. Entre l'1 i el 9 de desembre de 1914 va ser l'epicentre de la batalla de Limanowa. En aquest llavors, l'Exèrcit austrohongarès va repel·lir l'avanç Rus sud-occidental entre Limanowa i Cracòvia.
 • Batalla de Kolubara

  Batalla de Kolubara
  Va ser un enfriamet armat entre El regne de sèrbia i l’imperi austro-hongarès . Va terminar amb la victòria dels serbis que van expulsar els austro-hongarès del seu territori.
 • Primera batalla d’artois

  Primera batalla d’artois
  Ofensiva hivernal que s’allarga dins el 13 de gener sense descansar el front.
 • Primera batalla xampanya

  Primera batalla xampanya
  Aliada contra els alemanys , primer episodi de la guerra de las trinxeres que dura fins el 17 de març del 1915, aconseguint gran pèrdues.
 • Campanya del Caucas

  Campanya del Caucas
  Inclou torta els esdevinguts en el front del Caucas , van incloure principalment l’imperi otomà i l’imperi rus.
 • GUERRA DE POSICIONS

  AQUESTA fase és va caracteritzar per la guerra a Trinxeres (utilitzaven metralladores, gasos asfixiants ...). És produeïx 1 estancament del conflicte en un front de llarga longitud.
 • GUERRA DE POSICIONS

  AQUESTA fase és va caracteritzar per la guerra a Trinxeres (utilitzaven metralladores, gasos asfixiants ...). És produeïx 1 estancament del conflicte en un front de llarga longitud.
 • Batalla de Galipoli.

  Batalla de Galipoli.
  El control dels estrets permetria a França i el Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda revitalitzar l'Imperi Rus i tancar als Imperis Centrals. Els russos necessitaven urgentment armament per enfrontar-se als Imperis Centrals que li feien frontera: l'Imperi Alemany, l'Imperi Austrohongarès i l'Imperi Otomà.
 • Batalla de Neuve Chapelle

  Batalla de Neuve Chapelle
  Curta ofensiva britànica al front occidental que no reïx.
  La batalla va començar el 10 de març de 1915. En aquell moment, un enorme flux de tropes britàniques havia alleujat en certa mesura la situació de França a Flandes i permetia una línia contínua britànica que s'estenia des de Langemarck fins Givenchy
 • La batalla de Cambrai

  La batalla de Cambrai
  La batalla de Cambrai fou una batalla del front occidental de la Primera Guerra Mundial, en la qual per primera vegada els britànics utilitzaren vehicles cuirassats de forma massiva i en operació combinada amb les altres armes participants
 • La derrota de l'exèrcit Alemany al front Occidental

  La derrota de l'exèrcit Alemany al front Occidental
  El nombre de tropes de l'exèrcit alemany havia quedat greument minvat després de quatre anys de guerra, i la seva economia i societat estaven sotmeses a una gran tensió interna. Després cadenes de derrotes militars, les tropes alemanyes van començar a rendir-se en gran nombre. Quan les forces aliades van trencar les línies alemanyes amb un gran cost
 • tractat de versalles

  tractat de versalles
  Fue un tratado de Paz, al final de la Primera Guerra Mundial, firmado por mas de 50 países.terminó con la guerra entre Alemania y los aliados.