1

U-7 LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL I LA REVOLUCIÓ RUSSA

 • Period: to

  Constitució de la Triple Aliança

  Va ser el conflicte militar en el qual la Triple Aliança, una coalició formada per l'Imperi de Brasil, Uruguai, i la Argentina, va lluitar militarment contra el Paraguai entre 1864 i 1870.10
 • Period: to

  Constitució Triple Aliança

  Va ser el conflicte militar en el qual la Triple Aliança, una coalició formada per l'Imperi de Brasil, Uruguai, i la Argentina, va lluitar militarment contra el Paraguai entre 1864 i 1870.
 • Period: to

  La conferencia de Berlin

  Celebrada entre el 16 de novembre de 1884 i el 26 de febrer de 1885 a la ciutat de Berlín (Imperi alemany), va ser convocada per França i el Regne Unido i organitzada pel canceller d'Alemanya, Otto von Bismarck, amb la finalitat de solucionar els problemes que implicava l'expansió colonial a Àfrica i resoldre la seva repartició.
 • Period: to

  Guerres dels balcans

  Van ser dues guerres ocorregudes al sud-est d'Europa de 1912 a 1913. La primera va enfrontar a l'Imperi otomà amb l'anomenada Lliga dels Balcans formada per Bulgària, Montenegro, Grècia i Sèrbia.
  Les petites nacions balcàniques van aconseguir expulsar als otomans de gairebé tot el territori de la península, però no van poder evitar enfrontar-se entre si pel repartiment de les terres que els havien arrabassat, el que va originar la segona guerra dels Balcans
 • La Triple Entesa

  La Triple Entesa
  Va ser un pacte signat el 1914, conformat per l'aliança franco-russa, l'Entente Cordiale franc-britànica de 1904 i l'acord rus-britànic de 1907
 • Inici de la primera guerra mundial

  Inici de la primera guerra mundial
  És assasinat l'arxiduc Ferran (L'hereu de l'imperi austrohongares), es declara la primera guerra mundial.
 • Period: to

  LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL

  La Primera Guerra Mundial, anteriorment cridada la Gran Guerra, va ser una confrontació bèl·lica centrada a Europa
 • Alemanya posa en marxa el pla Scieffen

  Alemanya posa en marxa el pla Scieffen
  És un pla per la invasió i la derrota de França, que va ser l'empleat en el moment de l'esclat de la Primera Guerra Mundial.
 • Alemanya conquesta Bèlgica

  Alemanya conquesta Bèlgica
  La invasió alemanya de Bèlgica va ser una campanya militar que va començar el 4 d'agost de 1914.
 • Period: to

  La batalla de Marme

  El resultat de la batalla de marme va ser una victòria aliada sobre l'exèrcit alemán. La batalla va ser el punt màxim de l'avanç alemany a França i de la persecució a què va sotmetre als exèrcits aliats després de les batalles de les fronteres d'agost i que va arribar fins als afores de París.
 • Italia entra a la guerra

  Italia entra a la guerra
  Tot i ser un dels estats membres de la Triple Aliança, al costat de Àustria-Hongria i Alemanya, Itàlia no va declarar la guerra a l'agost de 1914 a la Triple Entesa, doncs va considerar que aquesta aliança era de caràcter defensiu.
 • Guerra de doble front alemany

  Guerra de doble front alemany
 • Bulgària entra amb una triple aliança

  Bulgària entra amb una triple aliança
  L'enemistat romanès-búlgara era un altre factor que dificultava l'acostament a la Triple Aliança, ja que Berlín no desitjava la pèrdua de l'amistat romanesa
 • Period: to

  Alemanya sent el bloqueig del mar del nort

  El mar de el Nord és un mar marginal de l'oceà Atlàntic, situat entre les costes de Noruega i Dinamarca a l'est, les de les illes britàniques a l'oest i les d'Alemanya.
 • Period: to

  Gran Bretanya i Àustria utilitzan noves defenses.

  Gran Bretanya va començar a utilitzar tancs i Àustria va utilitzar gas verí, per poder-se defensar molt millor, ja que els hi faltava defenses.
 • Mort l'emperador d'Àustria-Hongria

  Mort l'emperador d'Àustria-Hongria
  La mort de l'emperador causa una crisi interna en el país, i aixó fa que tinguin una gran desaventatge en la guerra mundial.
 • Alemanya utilitza submarins per la guerra

  Alemanya utilitza submarins per la guerra
  Comandant general dels U-Boote (submarins alemanys), va començar a insistir en portar a terme una campanya de destrucció de el comerç.
 • Manifestació a Sant Petersburg pel moviment avanguardista

  Manifestació a Sant Petersburg pel moviment avanguardista
 • Esclata la vaga general

  Esclata la vaga general
  La Revolució de febrer de 1917, aquesta revolució va néixer com una reacció a la política realitzada pel tsar, en particular la participació de Rússia en la Primera Guerra Mundial, a la qual s'oposava una aliança principalment liberal formada per reformistes polítics que volien establir una assemblea constituent escollida democràticament. Va culminar en una vaga general i en l'amotinament de la guarnició militar de la capital
 • Abdicació del Tsar

  Abdicació del Tsar
  Hi ha una abdicació del Tsar després del nombrament d'un govern provisional, pero els soviets s'oposen
 • Russia es retira de la guerra

  Russia es retira de la guerra
  La retirada de Russia va afectar a varis paisos, i axió va causar un cnflivte massiu entre els civils i els politics
 • El president Wilson declara la guerra a Alemanya

  El president Wilson declara la guerra a Alemanya
  Quan Estats Units declara la guerra a Alemanya amb grans majories a les dues cambres de Congrés i l'apassionat discurs de president Woodrow Wilson en una sessió conjunta el 2 d'abril de 1917, aquest afirma que els Estats Units ha de lluitar en la guerra europea "per fer a l' món segur per a la democràcia "
 • Lenin torna de l'exili i solicita tots els poders dels soviets

  Lenin torna de l'exili i solicita tots els poders dels soviets
  Liderat per Lenin qui havia tornat de l'exili a Suïssa en el mes d'abril, va ser qui va imposar una radicalització estratègica, es va fer portaveu de l'creixent descontentament general i es va convertir en dipositari de les aspiracions populars, mentre que els partits revolucionaris rivals es desacreditaven entre ells , alimentant així el perill contrarevolucionari.
 • Estats Units entra a la guerra

  A l’inici de la Primera Guerra Mundial, els Estats Units havien mantingut una posició de neutralitat, encara que les simpaties cap a la causa aliada eren majoritàries en el país. Aquesta neutralitat va permetre que els EUA iniciessin una cursa comercial per tal de subministrar als països bel·ligerants els armaments i proveïments que necessitaven.
 • Period: to

  Intent de tindre el poder

  Hi ha un intent de tindre el poderi l'arrest dels bolxevics, no ho aconsegueixen. Lenin marxa a FIdlandia i torna el cap d'un temps d'incognit a Petrogard el 10 d'Octubre.
 • Period: to

  Hi ha un intent de un cop d'estat

  Els bolxevics intenten un cop d'estat per militars frustrats, serví com a base a Lenin per dur a terme el cop d'estat bolxevic que s'anomena Revolució d'Octubre.
 • La revolució s'inicia amb l'assalt al Palau d'Hivern

  La revolució s'inicia amb l'assalt al Palau d'Hivern
  Quan s'iniciarà la presa de el Palau d'Hivern. Kerenski, va decidir enviar l'exèrcit, per protegir la ciutat, que estava dispersat per la capital russa.
 • Els bolxevics aconsegueixen el poder

  Els bolxevics aconsegueixen el poder
  Insurrecció dels soviets dirigida pels bolxevics, amb la col·lavoració d'alguns manxevics i esserites. Els revolucionaris s'apoderen dels serveis de la ciutat i assalten el Palau d'Hivern, la seu del govern provisional. Entren dins i quan arriben Kerenski ha fugit. El govern dimiteix i els bolxevics aconsegueixen el poder
 • La fundació checa

  La fundació checa
  La fundació checa consisteix en que la policia politica persegueixi tots el que son contra-revolucionaris.
 • Firma del Tracta de Versalles

  Firma del Tracta de Versalles
  El Tractat de Versalles va obtenir dos processos de signatura: una primera, l'11 de novembre de 1918, en on només es va signar l'armistici per donar-li fi a la guerra, i una segona, el 28 de juny de 1919, on es va signar l'acord definitiu. No obstant això, el tractat es va posar en pràctica el 10 de gener de 1920.
 • Eliminen a Tsar Nicolau II i tota la seva familia

  Eliminen a Tsar Nicolau II i tota la seva familia
  L'assassinat o extermini de la família imperial Romanov (el tsar Nicolau II, la seva esposa, la tsarina Alejandra, i els seus cinc fills) i tots aquells que van decidir acompanyar-los a la presó, va ser un esdeveniment que va tenir lloc a Iekaterinburg la nit de l'16 a l'17 de juliol de 1918. El tsar i la seva família van ser assassinats a trets, per tropes bolxevics,
 • Turquia demanà un armistici

  Turquia demanà un armistici
  Turquia demanà l'armistici i es convocà una reunió a Londres.
 • Alemanya signa l'armistici

  Alemanya signa l'armistici
  L'Armistici de Compiegne va ser un tractat de pau signat l'11 de novembre de 1918 entre els Aliats de la Primera Guerra Mundial i Alemanya, en un vagó de tren al bosc de Compiègne per posar fi a les hostilitats en el front occidental de la Primera Guerra Mundial.