Segona guerra mundial

 • Ocupació de Polònia

  Ocupació de Polònia
  L'ocupació de Polònia pel Tercer Reich i la Unió Soviètica en la Segona Guerra Mundial va començar amb la invasió de Polònia al setembre de 1939, i va concloure oficialment amb el derrota del nazisme per les quatre potències de maig de 1945
 • Ocupació de França

  Ocupació de França
  A la Segona Guerra Mundial, la Batalla de França, també coneguda com a Caiguda de França, va ser la invasió alemanya de França i de Bèlgica, els Països Baixos i Luxemburg, que va començar el 10 de maig de 1940, i que suposà el final de la Guerra de Broma.
 • Batalla d'inglaterra

  Batalla d'inglaterra
  La Batalla d'Anglaterra és el nom atorgat a l'esforç estratègic que la Força Aèria Alemanya van llançar durant l'estiu i la tardor de 1940 per obtenir la superioritat aèria sobre la Royal Air Force britànica, especialment sobre el Comandament de Caces
 • Operació Barba-roja

  Operació Barba-roja
  a matinada del 22 de juny de 1941 començà l'Operació Barba-roja, la invasió alemanya de la Unió Soviètica en el marc de la Segona Guerra Mundial. L'atac va ser per sorpresa, ja que fins a la data, Alemanya i la Unió Soviètica havien signat un pacte de no agressió, Pacte Molotov-Ribbentrop d'agost de 1939
 • Entrada del EUA a la guerra

  Entrada del EUA a la guerra
  Va ser l'atac de Japó a Pearl Harbour el 7 de desembre de 1941 el que va decidir la entrada de Estats Units a la guerra.
 • Batalla de Midway

  Batalla de Midway
  La batalla de Midway fou una gran batalla naval de la Segona Guerra Mundial que va tenir lloc a l'Oceà Pacífic, el 4 de juny del 1942, en la qual l'aviació naval estatunidenca deturà un intent japonès d'envair l'atol Midway.
 • Batalla El-Alamein

  Batalla El-Alamein
  La primera batalla d'El Alamein, entre l'1 de juliol i el 27 de juliol de 1942 es va lluitar en la campanya del Desert Occidental de la Segona Guerra Mundial, entre l'Afrika Korps Italoalemany comandades per Erwin Rommel i el 8è Exèrcit britànic, comandat per Claude Auchinleck.
 • Batalla de Stalingrad

  Batalla de Stalingrad
  La Batalla de Stalingrad va ser una gran i decisiva batalla de la Segona Guerra Mundial en la que l'Alemanya Nazi i els seus Aliats van combatre la Unió Soviètica pel control de la ciutat de Stalingrad, al sud-oest de la Unió Soviètica
 • Desembarcament de Normandia

  Desembarcament de Normandia
  Els desembarcaments de Normandia van ser els operacions de desembarcament i els operacions aèries associades el dimarts 6 de juny de 1944 de la invasió aliada de Normandia a l'operació Overlord durant la Segona Guerra Mundial
 • Batalla de les Ardenes

  Batalla de les Ardenes
  L'Ofensiva de les Ardenes, anomenada Unternehmen Wacht am Rhein per la Wehrmacht i coneguda popularment en anglès com a Battle of the Bulge, s'inicià el 16 de desembre de 1944. Wacht am Rheim va ser recolzada per diverses operacions subordinades com Bodenplatte, Greif, i Währung.
 • Batalla d’Okinawa

  Batalla d’Okinawa
  La Batalla d'Okinawa es va lliurar a l'illa d'Okinawa, a l'arxipèlag de les Ryukyu, entre els Estats Units i el Japó. Tenia el nom en clau de d'Operació Iceberg i va ser el major assalt amfibi de la Guerra del Pacífic.
 • Suicidi d’Hitler

  Suicidi d’Hitler
  Führerbunker, Berlín, Alemanya
 • rendició d'Alemanya

  rendició d'Alemanya
  Berlín es va rendir davant les forces soviètiques el 2 de maig de 1945. Les forces armades alemanyes es rendeixen incondicionalment en l'oest el 7 de maig i en l'est el 9 de maig de 1945. El 8 de maig de 1945 és proclamat Dia de la Victòria a Europa (Dia V-E).
 • Rendició del Japó

  Rendició del Japó
  La rendició del Japó en la Segona Guerra Mundial es va produir el 15 d'agost de 1945 i es va signar el 2 de setembre de 1945. L'Imperi del Japó va acceptar la Declaració de Potsdam signada pels Estats Units, el Regne Unit, República de la Xina i la Unió Soviètica.
 • Bombes atòmiques

  Bombes atòmiques
  del 6 al 9 de agost de 1945, Dues bombes: Hiroshima i Nagasaki