segona guerra mundial

 • Hitler invadeix polonia

  Hitler invadeix polonia
  La matinada de l'1 de setembre de 1939 quan Alemanya va envair Polònia. Com a excusa davant la comunitat internacional, Hitler va utilitzar un incident fronterer fictici que ell mateix havia planejat.
 • ocupació de Dinamarca i noruega

  ocupació de Dinamarca i noruega
  L'ocupació de Dinamarca per l'Alemanya nazi durant la Segona Guerra Mundial, va tenir lloc des del 8 d'abril de 1940 fins al 5 de maig de 1945, a conseqüència de la invasió de Dinamarca pel Tercer Reich en el marc de l'Operació Weserübung.
 • invasio d'holanda , belgica i franca

  invasio d'holanda , belgica i franca
  La Batalla dels Països Baixos forma part de les batalles lliurades durant la Batalla de França durant els inicis de la Segona Guerra Mundial. La batalla va començar el 10 de maig de 1940 i va acabar una setmana després, amb la rendició del govern neerlandès davant l'Alemanya Nazi.
 • conquesta de lugoslavia i grecia

  conquesta de lugoslavia i grecia
  La invasió va concloure amb la rendició incondicional del Reial Exèrcit Iugoslau el 17 d'abril, l'annexió i ocupació de la regió per l'Eix i la creació de l'Estat Independent de Croàcia .
 • invasio de russia

  invasio de russia
  La matinada del 22 de juny de 1941 començà l'Operació Barba-roja, la invasió alemanya de la Unió Soviètica en el marc de la Segona Guerra Mundial. L'atac va ser per sorpresa, ja que fins a la data, Alemanya i la Unió Soviètica havien signat un pacte de no agressió, Pacte Molotov-Ribbentrop d'agost de 1939.
 • atac a pearl harbor

  atac a pearl harbor
  Quedant la flota neutralitzada, es podria trencar l'embargament estatunidenc al qual Japó estava sotmès des de feia un any.
 • batalla de midway

  batalla de midway
  Generalment, es considera aquesta batalla com una de les més importants del Pacífic. Va tenir lloc a un mes escàs de la Batalla del Mar del Corall, cinc mesos després de la conquesta japonesa de l'illa de Wake, i exactament sis mesos de l'endemà de l'atac a Pearl Harbor.
 • batalla d'el-alamein

  batalla d'el-alamein
  La segona batalla d'El Alamein marcà un punt d'inflexió a la Campanya del Desert Occidental de la Segona Guerra Mundial.
 • batalla de estalingrad

  batalla de estalingrad
  La Batalla de Stalingrad va ser una gran i decisiva batalla de la Segona Guerra Mundial en la que l'Alemanya Nazi i els seus Aliats van combatre la Unió Soviètica pel control de la ciutat de Stalingrad , al sud-oest de la Unió Soviètica. Està entre les batalles més sagnants en la història de la guerra, amb les majors estimacions de baixes combinades, sumant gairebé dos milions.
 • batalla del guadalcanal

  batalla del guadalcanal
  Durant la primera ofensiva americana a la Guerra del Pacífic, la marina aliada i 16.000 soldats dels Estats Units van assaltar, el 7 d'agost de 1942, l'illa de Guadalcanal, aleshores ocupada pel Japó. El nom en clau de l'operació fou Watchtower .
 • invasio d'italia

  invasio d'italia
  S'estima que entre setembre de 1943 i abril de 1945 van morir uns 60.000 soldats aliats i uns 50.000 alemanys a Itàlia.
 • desenbarcament de normandia

  desenbarcament de normandia
  Els Desembarcaments de Normandia van ser les primeres operacions de la invasió de Normandia aliada, també coneguda com a Operació Neptú i Operació Overlord durant la Segona Guerra Mundial. El Dia D de l'operació, posposat 24 hores per la pluja, esdevingué el 6 de juny de 1944, i l'Hora-H van ser les 6:30 AM.
 • batalla de leyte

  batalla de leyte
  La batalla del golf de Leyte va ser una batalla naval de la Campanya de l'Oceà Pacífic que va tenir lloc a prop de les illes filipines de Leyte, Samar i Luzon, del 23 al 26 d'octubre del 1944. És considerada la batalla naval més gran de la Segona Guerra Mundial, amb més de 200.000 persones implicades. Va enfrontar els exèrcits aliats dels EUA i Austràlia contra l'Imperi Japonès
 • ocupaco d'alemanya

  ocupaco d'alemanya
  El 7 de maig de 1945, Alemanya es va rendir incondicionalment davant els aliats a Reims, França, posant fi a la Segona Guerra Mundial i el Tercer Reich.
 • bombes atomques sobre hiroshima i nagasaki

  bombes atomques sobre hiroshima i nagasaki
  Els bombardejos atòmics d'Hiroshima i Nagasaki es produïren el 6 i el 9 d'agost de 1945 per iniciativa del govern dels Estats Units, seguint l'ordre del president, Harry S. Truman, després que els dirigents japonesos ignoressin la Declaració de Potsdam. Aquests actes de guerra representen els únics bombardejos nuclears fins ara. Aquests són els únics bombardejos nuclears que han tingut lloc en temps de guerra.