muziekstijlen

 • Period: to

  Blues

  de kenmerken van blues zijn: harmonische contrasten, eenvoudige melodieën, solo zingen , donkere zangpartij en deprimerende aspecten, dit heeft met de oorsprong ervan te maken namelijk slavenhandel.
 • Period: to

  Jazz

  Belangrijke kenmerken van jazz zijn het gebruik van blue notes, syncopische ritmes, swing en improvisatie.
 • Period: to

  country

  de kenmerken zijn een bepaald soort zangstem en de traditioneelste instrumenten die gebruikt worden zijn: steelgitaar, viool en akoestisch gitaar. De instrumenten die nu worden gebruikt zijn drums en elektrisch gitaar.
 • Period: to

  gospel

  je hebt 2 soorten gospel muziek, als eerste heb je Southern Gospel, wordt ook wel white gospel genoemd. dit is vaak a capella gezongen wat dan met instrumenten opbouwt is. Hier is zang wel het aller belangrijkste. Er wordt ook heel veel gebruik gemaakt van tweede stem en meerstemmig. De andere soort is Black Gospel, dit is meer zingen in koor. Deze muziek is ontstaan door slaven in Amerika.
 • Period: to

  Rock

  de instrumenten die vaak gebruikt worden zijn: elektrische gitaar, bas gitaar, drums en vooral harde instrumenten. Er wordt hard gezongen en soms wordt er nog bij geschreeuwd.
 • Period: to

  Soul

  Pakkende ritmes, benadrukt door handgeklap of met een 'vingerknip' en zelfbedachte lichaamsbewegingen en danspasjes. Andere kenmerken zijn de 'call-and-response' (vraag en antwoord) tussen de zanger en het refrein
 • Period: to

  EDM

  Het belangrijkste kenmerk is dat de muziek grotendeels gemaakt is met elektronische muziekinstrumenten en meestal niet live gespeeld kan worden. ze worden digitaal gemaakt met behulp van computers en samples. EDM heeft een stevige bassline en repeterende lijnen, begeleid met een eenvoudige melodie die snel blijft hangen in je hoofd.
 • Period: to

  Disco

  De muziek wordt gekenmerkt door minder afwisselende beat. Naast de klassieke muziekinstrumenten als gitaar, bas, piano en drums is er ook veel ruimte voor elektronische instrumenten als keyboard, drumcomputer en de synthesizer. Disco heeft ook veel verschillende dansstijlen.
 • Period: to

  Rap

  Bij de rap worden de liedjes niet echt gezongen, maar in een ritmische en rijmende spraak (straattaal) en dan heel snel achter elkaar met een beat erachter.