adolfhitler 6e06a79f

Linea de tiempo 2

By Lobo254
 • Millora en el Sector Siderurgic

  Millora en el Sector Siderurgic
  El descobriment el 1856 de l'convertidor Thomas-Bessemer, que millora la quantitat i la qualitat de l'acer siderúrgic
 • El Partit Socialdemòcrata Alemany

  El Partit Socialdemòcrata Alemany
  Es un partit politic que va ser fundat el 1863 per Ferdinand Lasalie, considerat com un dels fundadors del moviment socialdemocrata.
 • La Conderencia de Berlin

  La Conderencia de Berlin
  La Conferència de Berlín, celebrada entre el 15 de novembre de 1884 i el 26 de febrer de 1885 a la ciutat de Berlín (Imperi alemany), va ser convocada per França i el Regne Unido1 i organitzada pel canceller d'Alemanya, Otto von Bismarck, per tal de resoldre els problemes que impliquen l'expansió colonial a Àfrica i resoldre la seva repartició.
 • Primer automobil

  Primer automobil
  El primer automòbil amb motor de combustió interna s'atribueix a Karl Friedrich Benz a la ciutat de Mannheim a 1886 amb el model Benz Patent-Motorwagen.
 • La Segona Internacional

  La Segona Internacional
  La Segona Internacional va ser una organització formada el 1889 pels partits socialistes i laboristes que desitjaven coordinar la seva activitat. A diferència de la Primera Internacional no existia un Consell General que la dirigís, sinó que els partits eren independents per aplicar la política que decidissin en els seus respectius estats.
 • Primera Projecció cinematogràfica

   Primera Projecció cinematogràfica
  La noche del 28 de diciembre de 1895 los hermanos Lumiere realizaron la primer proyección de cine de la historia. La proyección se llevó a cabo en el salón Indién del Grand Café de París, ubicado en el número 14 del boulevard de las Capuchinas, a unos pasos de la Ópera de París
 • Guerra entre EUA i Espanya per Cuba

  Guerra entre EUA i Espanya per Cuba
  La guerra hispà-nord-americana, anomenada comunament a Espanya com a guerra de Cuba o Desastre d'el 98, a Cuba com a guerra hispà-cubà-nord-americana, ia Puerto Rico com a guerra hispanoamericana, va ser un conflicte bèl·lic que va enfrontar Espanya i als Estats Units en 1898, resultat de la intervenció nord-americana a la guerra d'Independència cubana.
 • Primer vol d'avio

  Primer vol d'avio
  S'atribueix als germans Wright el primer vol a motor, perllongat i verificat, realitzat el 17 de desembre de 1903; d'aquí en endavant l'evolució de les aeronaus va ser extremadament lenta. Però això no va ser motiu perquè els invents de Wilbur i Orville Wright es detinguessin.
 • Crisi Marroquina

  Crisi Marroquina
  La Primera Crisi Marroquina (també coneguda com la Crisi de Tànger) es refereix a la crisi internacional sobre l'estatus colonial del Marroc entre març de 1905 i maig de 1906.
 • Conferencia d'Algesires

  Conferencia d'Algesires
  L'objectiu de la conferència va ser solucionar l'anomenada primera crisi marroquina que enfrontava França amb Alemanya. Aquesta crisi havia sorgit en 1904 amb motiu de l'acord que havien subscrit França i Espanya, amb el vistiplau del Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda, per delimitar les zones d'Àfrica sobre les que aquestes potències colonials exercirien el seu domini.
 • Desastre del Barranco del Lobo

  Desastre del Barranco del Lobo
  Se conoce como Desastre del Barranco del Lobo la acción militar acaecida en ese lugar, próximo a Melilla, el 27 de julio de 1909 en la que las tropas españolas fueron derrotadas por los rifeños. Es considerada una parte de la Guerra de Melilla.
 • Segona Crisis Marroqui

  Segona Crisis Marroqui
  Es va originar després de l'acusació efectuada per Alemanya que França havia transgredit l'Acta d'Algesires. L'enviament d'un vaixell de guerra alemany (el Panther) a el port d'Agadir com a mesura de pressió per fer valer les seves exigències territorials, va desencadenar una segona crisi internacional.
 • Period: to

  Les Guerres Balcàniques

  Les Guerres Balcàniques van ser TRES conflictes armats esdevinguts el sud-est d'Europa entre 1912 i 1913. A la Primera Guerra Balcànica, la Lliga Balcànica (Bulgària, Montenegro, Grècia, i Sèrbia) va conquistar la Macedònia otomana i la major part de Rumèlia, per a després repartir-se els nous territoris. A la Segona Guerra Balcànica, Bulgària va ser derrotada pels seus anteriors aliats i va perdre molt del que se li havia promès en un acord inicial.
 • Period: to

  Primera Guerra Mundial

  La Primera Guerra Mundial, anteriorment cridada la Gran Guerra, b va ser una confrontació bèl·lica centrada a Europa que va començar el 28 de juliol de 1914 i va finalitzar l'11 de novembre de 1918, quan Alemanya va acceptar les condicions de l'armistici.
 • Revolucio Rusa

  Revolucio Rusa
  El terme Revolució russa agrupa tots els successos que van conduir a l'enderrocament de el règim tsarista imperial ia la instauració preparada d'un altre, leninista republicà, entre febrer i octubre de 1917, que va portar a la creació de la República Socialista Federativa Soviètica de Rússia. El tsar es va veure obligat a abdicar i l'antic règim va ser substituït per un govern provisional després de la primera Revolució de Febrer de 1917.
 • Crisis de 1917

  Crisis de 1917
  Crisi de 1917 és el nom que es dóna per la historiografia espanyola a el conjunt de successos que van tenir lloc a l'estiu de 1917 a Espanya, destacadament tres desafiaments simultanis que van fer perillar a el govern i fins i tot a el mateix sistema de la Restauració.
 • Creació de la Societat de Nacions

  Creació de la Societat de Nacions
  La Societat de les Nacions (SDN) o Lliga de les Nacions va ser un organisme internacional creat pel Tractat de Versalles, el 28 de juny de 1919. Es proposava establir les bases per a la pau i la reorganització de les relacions internacionals un cop finalitzada la primera Guerra Mundial. Encara que no va aconseguir resoldre els greus problemes que es van plantejar en els anys 20 i 30, és important perquè va ser la primera organització d'aquest tipus de la història.
 • Atentat de Sarajevo

  Atentat de Sarajevo
  L'atemptat de Sarajevo és el terme amb el qual es coneix una sèrie d'atacs que van incloure l'assassinat, el 28 de juny de 1914, de l'hereu de la corona d'l'Imperi austrohongarès, l'arxiduc Francesc Ferran d'Àustria, i de la seva esposa, la duquessa Sofia Chotek, a Sarajevo, capital de la província imperial de Bòsnia i Hercegovina. L'atemptat va ser conseqüència d'una conspiració els abastos no han pogut ser prou aclarits i perpetrat per un grup de joves bosnians pertanyents.
 • Crac de la borsa de Nova York

  Crac de la borsa de Nova York
  El crac de la Borsa de Nova York (Octubre de 1929) va ser l'origen d'una recessió econòmica sense precedents, la més gran que hagi patit el sistema capitalista al llarg de la seva història.
 • Hitler és nomenat canceller

  Hitler és nomenat canceller
 • Period: to

  Segona Guerra Mundial

  La Segona Guerra Mundial va ser un conflicte militar global que es va desenvolupar entre 1939 i 1945. S'hi van veure implicades la major part de les nacions de l'món, incloses totes les grans potències, agrupades en dues aliances militars enfrontades: els aliats de la Segona Guerra Mundial i les potències de l'eix.