Τα πρώτα αυτοκίνητα στην ιστορία

Timeline created by kantonakakis
 • Nicolas Jοseph Cugnot

  Nicolas Jοseph Cugnot
  Την αρχή έκανε στην Γαλλία ο Νικολά Κυνιό, δημιουργώντας το πρώτο αυτοκίνητο όχημα, ένα ατμοκινούμενο αμάξι, το fardier. Το ασταθές αυτό όχημα ανετράπη και χτύπησε σε ένα τοίχο, αποτελώντας έτσι και το πρώτο ατύχημα με αυτοκινούμενο όχημα στην ιστορία.
 • Siegfried Marcus

  Siegfried Marcus
  O Γερμανο-Αυστριακός εφευρέτης Ζίγκφριντ Μάρκους συναρμολόγησε ένα αμαξίδιο. Το όχημα του Μάρκους έχει ήδη ξεπεράσει το μηχανικό κινητήρα του Κυνιό σε μηχανική ενέργεια.
 • Étienne Lenoir

  Étienne Lenoir
  92 χρόνια αργότερα, ο Ετιέν Λενουάρ έφτιαξε το πρώτο αυτοκίνητο με μηχανή εσωτερικής καύσης
 • Étienne Lenoir

  ένα χρόνο αργότερα, ο Λενουάρ πραγματοποίησε το 1ο ταξίδι στον κόσμο καλύπτοντας κυκλική διαδρομή 19,3 χλμ. με μέση ταχύτητα 6,4 χλμ/ώρα και ισχύ μόλις 0,5 ίππους.
 • Nikolaus Otto - Karl Benz

  Nikolaus Otto - Karl Benz
  Παρήχθη στη Γερμανία αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και καύσιμο τη βενζίνη, του Νικολάους Όττο από τον Καρλ Μπεντς (Karl Benz). Ο Μπεντς κατέθεσε τα σχέδια αυτού του αυτοκινήτου στο Μάνχαϊμ (Mannheim) της Γερμανίας. Παρότι στον Μπεντς αποδόθηκε η εφεύρεση του αυτοκινήτου (κακώς αφού ο Λενουάρ το είχε εφεύρει), αρκετοί άλλοι Γερμανοί, Γάλλοι και άλλων εθνικοτήτων μηχανικοί προσπαθούσαν να κατασκευάσουν παρόμοια οχήματα την ίδια εποχή.