Εξώφυλλο

Η εξέλιξη της μουσικής

 • Period: 1500 BCE to 450 BCE

  Αρχαία Ελληνική Μουσική

  Μυθική Εποχή (1500-1000 π.Χ.)
  Ομηρική Εποχή (1000-700 π.Χ.)
  Κλασική Εποχή (550-450 π.Χ)
 • Period: 1150 to 1500

  Μεσαιωνική Μουσική

  Πρώιμη μεσαιωνική μουσική ( - 1150)
  Μέση περίοδος (1150 -1300)
  Ύστερη μεσαιωνική μουσική (1300-1500)
 • Period: 1400 to

  Αναγεννησιακή Μουσική

  H Αναγεννησιακή μουσική αναφέρεται στην μουσική της εποχής
  της Αναγέννησης, δηλαδή περίπου από
  το 1400-1600. Την χαρακτηρίζει έντονος
  ανθρωπισμός, με φιλοσοφικές τάσεις και
  επιστρέφει στα αρχαία
  Ελληνικά γράμματα και στην ισχυρή
  επικέντρωση πάνω στην αρχαία μετρική
  της ποίησης.
 • Μπαρόκ Μουσική

  Μπαρόκ Μουσική
  Μουσική Μπαρόκ αναπτύχθηκε στην Ιταλία κατά τον 17ο αιώνα και εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έχει ρυθμό πολύπλοκο, γεμάτο εντυπωσιασμό, οργανωμένος και κωδικοποιημένος, χωρίς την κουραστική φόρτιση του 15ου αιώνα. Η τέχνη του Μπαρόκ εντυπωσιάζει, συγκινεί και διεγείρει τη φαντασία.
 • Period: to

  Κλασική Εποχή Μουσικής

  Η Κλασική μουσική αναφέρεται στην κλασική περίοδο της Δυτικής μουσικής που άρχισε το 1750 και τελείωσε μεταξύ του 1810 και 1830. Κατά την περίοδο αυτή ξεχώρισαν οι μορφές πολύ σημαντικών συνθετών, όπως του Ιωσήφ Χάυδν, του Μότσαρτ και του Μπετόβεν.
 • Ρομαντική Μουσική

  Ρομαντική Μουσική
  Ρομαντική πρωτοεμφανίστηκε στο τέλος του 18ου αιώνα στη Γερμανία και εξαπλώθηκε κατά τις πρώτες δεκαετίες του 19ου στην υπόλοιπη Ευρώπη. Την χαρακτηρίζουν οι έντονες αναφορές σχετικά με την ελευθερία, την παιδεία του ανθρώπου, την σχέση του με τη φύση αλλά και τον συνάνθρωπο. Υπάρχει μία τάση απελευθέρωσης του συναισθηματικού κόσμου που δεν υπήρχε παλαιότερα και οι καλλιτέχνες εκφράζουν πόνο, αγάπη, χαρά χωρίς να αισθάνονται την ανάγκη να τα κρύψουν.
 • Period: to

  Σύγχρονη Κλασική Μουσική

  Σύγχρονη κλασική μουσική ονομάζεται η μουσική εξέλιξη της ύστερης Ρομαντικής εποχής του 20ου αιώνα που συνοδεύτηκε από έντονες αναζητήσεις και αμφισβητήσεις των συμβατικών ακουσμάτων των περασμένων αιώνων. Δεν μπορούμε να ορίσουμε την ημερομηνία μετάβασης από τη ρομαντική εποχή στη σύγχρονη. Τα στοιχεία συνυπήρχαν όπως συμβαίνει συνήθως για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να γίνουν ξεκάθαρες οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν,
  όπως την εισαγωγή εξωτικών κλιμάκων, την συχνή χρήση των διαφωνιών κ.α.