Άννα φράνκ

Η ζωή της Άννας Φράνκ

  • Η γέννηση της Άννας Φράνκ

    Η γέννηση της Άννας Φράνκ
    Η Άννα Φράνκ γεννήθηκε στην γερμανική πόλη της Φραγκφούρτης στις 12 Ιουνίου 1929 όπου έζησε εκεί μέχρι το 1933 όταν οι γονείς της αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στο Άμστερνταμ λόγω της Γερμανικής κατοχής.
  • Παιδικά χρόνια στο Άμστερνταμ

    Παιδικά χρόνια στο Άμστερνταμ
    Η Άννα και η οικογένεια της, ζούσανε στο Άμστερνταμ από το 1934 έως το 1944.Εκεί πήγε σχολείο, έμαθε Ολλανδικά και έκανε νέους φίλους. Επίσης, μαζί της κρατούσε ένα ημερολόγιο για να γράφει πάνω σε αυτό.
  • Μετακόμιση στο Άμστερνταμ

    Μετακόμιση στο Άμστερνταμ
    Το 1934,Η Άννα μαζί με την οικογένεια της μετακόμισαν στο Άμστερνταμ λόγω της κατοχής των ναζί στην Φραγκφούρτη
  • Αρχή μίας "φιλίας"

    Αρχή μίας "φιλίας"
    Στις 2 Νοεμβρίου το 1942,η Άννα άρχισε μία νέα "φιλία" με το ημερολόγιο της.
  • Η σύλληψη της Άννας και της οικογένειας της από τους Ναζιστές

    Η σύλληψη της Άννας και της οικογένειας της από τους Ναζιστές
    Το καλοκαίρι του 1942,δόθηκε εντολή στην Μαργκότ να συγκεντρωθεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τότε η οικογένεια Φράνκ άρχισε να κρύβεται. Μετά το καλοκαίρι του 1942,Οι ναζιστές βρήκαν το κρησφύγετο των Φράνκ και τους μετέφεραν στο στρατόπεδο του Άουσβιτς.
  • Θάνατος της Άννας Φράνκ

    Θάνατος της Άννας Φράνκ
    Τον Φεβρουάριο του 1945,Η Άννα, η αδερφή της η Μαργκότ και η μητέρα της, άφησαν την τελευταία τους πνοή στο στρατόπεδο του Άουσβιτς, όπου τα σώματα τους θάφτηκαν εκεί. Λίγες μέρες αργότερα, στις αρχές Μαρτίου, πέθανε. Ο πατέρας της, Όττο, ο μόνος που επέζησε από τους οκτώ της σοφίτας, γύρισε μετά το τέλος του πολέμου στο Άμστερνταμ, όπου ανακάλυψε ότι το ημερολόγιό της είχε διασωθεί
  • Παραλαβή ημερολογίου

    Η Miep Gies και η Bep Voskuijl που ήταν βοηθοί βρήκαν το ημερολόγιο της Άννας. Η Άννα το είχε αφήσει πίσω σε περίπτωση που θα επέστρεφε. Όμως ποτέ δεν επέστρεψε.
  • Κυκλοφορία ημερολογίου

    Κυκλοφορία ημερολογίου
    Στις 25 Ιουνίου 1947,το ημερολόγιο της Άννας κυκλοφόρησε. Αφού Αρκετές από τις καταχωρήσεις του ημερολογίου διαγράφηκαν, πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο.Επίσης, εκδόθηκε στις ΗΠΑ και το 1952 στη Μεγάλη Βρετανία. Έγινε μπεστ-σέλερ και ακολούθησαν μεταφράσεις στη γερμανική, την ιταλική, την ισπανική, τη ρωσική, την ιαπωνική και την ελληνική γλώσσα.
  • Αποκάλυψη μίας "μικρής" αλήθειας

    Προς τα τέλη του 1950 βρέθηκε ο μεταφραστής της αγγλικής γλώσσας, η Barbara Mooyaart-Doubleday που συνήψε συμβόλαιο με την Vallentine, Mitchell & Co. στην Αγγλία και κατά το επόμενο έτος η μετάφρασή της, που περιλάμβανε τα τμήματα που είχε αφαιρέσει ο Όττο Φρανκ.
  • Η ταινία της Άννας Φράνκ

    Η ταινία της Άννας Φράνκ
    Στις 18 Μαρτίου 1959, κυκλοφόρησε η ταινία "Το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ" (The diary of Anne Frank).Πρωταγωνιστούν η Millie Perkins,Shelley Winters και Joseph Schildkraut.