Monarchy pop crown4

- og i Danmark

  • Ludvig Holberg Fødes

    Ludvig Holberg Fødes
    af Karen Lem og Christian Nielsen Holberg i Norge.
    Studerer teologi, da der ikke er oprettet jura på Københavns universitet.Studerede vidt omkrig i Europa og underviste senere hen på Københavns universitet. Skriver om naturretten og folkeretten. Udtaler sig negativt om skolens kristendom undervisning ”hvis en lærer teologi førend han lærer at blive menneske, bliver han aldrig menneske.”
    Er oplysningens mand.Tre skrive-faser: Poetisk/komisk:17201720’erene –Jeppe..+Historie+Religiøst/fikosofisk
  • Stavnsbåndet indføres

    Stavnsbåndet indføres
  • Ludvig Holberg Dør

    Ludvig Holberg Dør
  • Stavnsbåndet Ophæves

    Stavnsbåndet Ophæves
    Under perioden for reform i slutningen af 1700-tallet anså man stavnsbåndet for at være et forældet symbol på bondestabens elendighed. Med europæiske tanker om lighed og broderskab, blev Stavnsbåndet ophævet i 1788, men denne ophævelse trådte dog første for alvor i kraft omkring år 1800. Enevælden gik desuden på det tidspunkt mod afskaffelsen og man havde i det danske samfund ikke længere brug for godsejeren som mellemled mellem øverste magt og bonde.
    Bonden gik først for alvor fra at være frit
  • Enevælden Afskaffes

    Enevælden Afskaffes
    Nationalliberalistiske bevægelser i Holsten medTheodor Olshauseni spidsen mødes d. 18. marts og udarbejder en resolution, der kræver Slesvig-Holstens uafhængighed fra Danmark. Der aftales en konfrontation med kongen d. 22. i København.
    Nyheden om oprøret når København d. 20. og nationalliberale Københavnere samles og bestemmer sig for at gå til kongen før den Slesvig-Holstenske gruppe. Her kræver de enevældens afskaffelse men ignorerer hertugdømmernes krav om uafhhængighed, kongen indvilliger.
  • Grundloven Indføres

    Grundloven Indføres
    Det var D.G Monrad og Orla Lehman, der skrev det forfatningsudkast, der senere blev stemt ind af et bredt flertal i Den Grundlovsgivende Forsamling den 25.maj 1849
    Forfatningen blev underskrevet af Kong Frederik d. 7 den 5. juni samme år og trådte herefter i kraft som Danmarks Riges Grundlov.
    Grundloven indførelse betød, at enevælden afskaffedes og blev således en tidlig start på demokratiet - dog ikke i nær så fri form som det, vi har i dag.