ταινίες του προηγούμενου αιώνα

Timeline created by natasAaa
In Film
 • Snow White and the Seven Dwarfs

  Snow White and the Seven Dwarfs
  Μια από τις πρώτες ταινίες της Disney που ήταν τόσο επιτυχημένη που μέσα στην πάροδο των χρόνων αποφάσισαν να την ξαναπαρουσιάσουν στο κοινό δημιουργώντας πολλές και διάφορες εκδοχές της.
 • Ο Μάγος του Οζ

  Ο Μάγος του Οζ
  Η Ντόροθι, ένα ορφανό κορίτσι, ζει στη φάρμα των θείων της. Η ζωή της κυλάει τόσο μονότονα, που αισθάνεται πλήξη και ονειρεύεται να ζήσει φανταστικές περιπέτειες. Η ευχή της δεν αργεί να πραγματοποιηθεί, αφού ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος παρασύρει το σπίτι της σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό, στη μαγική χώρα του Οζ. Εκεί θα συναντήσει πολλούς φίλους και όλοι μαζί θα ξεκινήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι για να βρουν τον περίφημο Μάγο, που θα πραγματοποιήσει τις επιθυμίες τους.
 • Πολίτης Κέιν

  Πολίτης Κέιν
  Η ταινία Πολίτης Κέιν είναι δράμα παραγωγής 1941, σε σκηνοθεσία Όρσον Γουέλς. Λέγεται πως είναι μια από τις καλύτερες ταινίες της εποχής.
 • Οι επτά σαμουράι

  Οι επτά σαμουράι
  Το Οι Επτά Σαμουράι είναι μία ιαπωνική δραματική επική ιστορική περιπετειώδης ταινία.«Οι 7 Σαμουράι» έφτασαν ως τα Όσκαρ με υποψηφιότητες την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και τα Κοστούμια, πήραν το Αργυρό Λιοντάρι στη Βενετία και ανέμεναν στωϊκά τα αποτελέσματα της επιδραστικότητάς τους να αναφαίνονται όλο και περισσότερο. Σήμερα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες της ιστορίας
 • Ο Νονός

  Ο Νονός
  Ο Νονός είναι μία ταινία του 1972 και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Μάριο Πούτζο. Είναι μία Δραματική-Αστυνομική ταινία .
 • Ο Ταξιτζής

  Ο Ταξιτζής
  Ο Ταξιτζής είναι ψυχολογικό νεο-νουάρ θρίλερ.Ύστερα από έναν αποτυχημένο δεσμό με μια διανοούμενη, ένας βετεράνος του Βιετνάμ που δουλεύει ως ταξιτζής στη Νέα Υόρκη θεωρεί τον εαυτό του άγγελο εξολοθρευτή και αποπειράται να σώσει με βίαιο τρόπο μια 12χρονη πόρνη από τους προστάτες της.