2a Guerra Mundial

 • Invasió de Polònia

  Invasió de Polònia
  L'1 de setembre de 1939 va esdevenir la invasió alemanya de Polònia, una acció militar de l'Alemanya nazi.
  Aquest esdeveniment és reconegut com el detonant de la Segona Guerra Mundial a Europa i va acabar amb la Segona República Polonesa. L'exèrcit polonès va oposar poca resistència i va ser fàcilment derrotat.
 • Guerra de França i Gran Bretanya a Alemanya.

  Guerra de França i Gran Bretanya a Alemanya.
  En compliment del seu compromís de garantir la integritat de les fronteres de Polònia, Gran Bretanya i França declaren la guerra a Alemanya el 3 de setembre de 1939.
 • L'invasió alemanya al nord d'Europa.

  L'invasió alemanya al nord d'Europa.
  L'Operació Weserübung de l'Alemanya nazi envaeix el 9 d'abril de 1940, Dinamarca i Noruega. El mateix dia, Dinamarca es rendeix i passa a estar ocupada. Això permet a Alemanya tenir una bona base per a la lluita contra Noruega. Els noruecs resisteixen dos mesos, però es rendeixen el 9 de juny de 1940. França i la Gran Bretanya ajuden Noruega, però s'han de retirar quan ells mateixos són atacats.
 • La invasió alemanya a l'oest d'Europa.

  La invasió alemanya a l'oest d'Europa.
  Alemanya envaeix Bèlgica, Holanda i Luxemburg. La batalla va començar el 10 de maig de 1940 i va acabar una setmana després, amb la rendició del govern neerlandès davant l'Alemanya Nazi. Gran part de l'exèrcit neerlandès estava intacte en el moment de la rendició, la destrucció de Rotterdam per bombarders alemanys va forçar la prematura capitulació, amb la condició d'evitar que altres ciutats neerlandeses sofrissin el mateix destí que Rotterdam.
 • Alemanya envaeix París (França).

  Alemanya envaeix París (França).
  A la Segona Guerra Mundial, va ser la invasió alemanya de França.
  França va quedar dividida en una zona d'ocupació alemanya al nord i a l'oest, una zona d'ocupació italiana al sud-est, i una zona lliure al sud. Es va formar un estat titella, la França de Vichy.
  https://www.youtube.com/watch?v=hq-6MPRNIA8&ab_channel=Intereconomiatube
 • Alemanya bombardeja Londres.

  Alemanya bombardeja Londres.
  El Blitz és el terme amb què es coneix els bombardejos sostinguts al Regne Unit per part de l'Alemanya nazi. Setze ciutats britàniques van ser atacades amb almenys 100 tones llargues d'explosius. Això va ser producte d'una ràpida escalada que es va iniciar el 24 d'agost de 1940, quan els bombarders de la Luftwaffe, que tenien com a objectiu els aeròdroms de la RAF, van sortir de curs i van destruir accidentalment diversos habitatges londinencs, causant la mort de diversos civils.
 • Itàlia envaeix Grècia.

  Itàlia envaeix Grècia.
  El 28 d'octubre de 1940, Itàlia envaeix Grècia a partir d'Albània que ocupava ja des de l'abril de 1939. Tanmateix, l'exèrcit grec intentava resistir i contraatacar. Cap a mitjans de desembre, els grecs ocupen al seu torn un quart del territori albanès. El març de 1941, una nova ofensiva italiana fracassa, posa fi a les pretensions italianes a Grècia, i obliga Alemanya a intervenir per venir en ajuda al seu aliat. El 6 d'abril de 1941, Alemanya envaeix Grècia des de Bulgària.
 • Alemanya desembarca tropes a Líbia per envair Egipte.

  Alemanya desembarca tropes a Líbia per envair Egipte.
  El fracàs italià en la seva ofensiva contra Egipte, que va acabar en desgràcia, va fer que Hitler hagués d'enviar unes divisions alemanyes a l'Àfrica per a ajudar els italians a resistir l'atac de l'exèrcit britànic, que des d'Egipte estava ocupant Líbia.
  Després d'una llarga retirada, la major part de les seves tropes van ser capturades a Tunis el 1943.
 • Conquesta de Iugoslàvia i Grècia

  Conquesta de Iugoslàvia i Grècia
  La Invasió de Iugoslàvia, també coneguda com a Guerra d'Abril, va ser l'atac de l'Eix contra el Regne de Iugoslàvia el 6 d'abril de 1941, durant la Segona Guerra Mundial. La invasió va concloure amb la rendició incondicional del Reial Exèrcit Iugoslau el 17 d'abril, l'annexió i ocupació de la regió per l'Eix i la creació de l'Estat Independent de Croàcia.
 • Alemanya envaeix la Unió Soviètica.

  Alemanya envaeix la Unió Soviètica.
  Amb el nom en codi "Operació Barbarroja", Alemanya nazi va envair la Unió Soviètica el 22 de juny de 1941, en allò que va ser l'operació militar alemanya més gran de la Segona Guerra Mundial.
  https://www.dw.com/es/operaci%C3%B3n-barbarroja-cuando-la-alemania-nazi-invadi%C3%B3-a-la-uni%C3%B3n-sovi%C3%A9tica/a-58002389
 • Japó ataca a Pearl Harbour.

  Japó ataca a Pearl Harbour.
  El 7 de desembre de 1941, Japó va atacar la base naval nord-americana de Pearl Harbor, a l'arxipèlag de Hawaii.
  https://youtu.be/1tICJIihT_c
 • EE.UU declara la guerra a Japó.

  EE.UU declara la guerra a Japó.
  El 8 de desembre de 1941, el Congrés dels Estats Units va declarar la guerra a l'Imperi del Japó en resposta a l'atac sorpresa a Pearl Harbor el dia anterior. Va ser formulat una hora després del discurs de la infàmia del president F. D. Roosevelt.
 • Batalla Midway.

  Batalla Midway.
  La batalla de Midway va ser un important combat aeronaval de la que es va lliurar entre els dies 4 i 7 de juny de 1942, quan una gran flota de l'Armada Imperial Japonesa, va atacar les bases nord-americanes a l'atol de Midway. L'atac a Midway igual que el de Pearl Harbor no era part d'un pla per envair els Estats Units, sinó que el seu objectiu era causar seriosos danys a les forces navals nord-americanes al Pacífic.
 • Batalla d'El-Alamein

  Batalla d'El-Alamein
  La Batalla de l'Alamein (de l'1 al 27 de juliol de 1942) va ser una batalla de la campanya del Desert Occidental de la Segona Guerra Mundial, on van combatre les forces de l'Eix, comandades per Erwin Rommel, i les forces aliades al comandament de Claude Auchinleck.
  https://youtu.be/wyWATzDSogU
 • Batalla de Stanligrad

  Batalla de Stanligrad
  La batalla de Stalingrad va ser un enfrontament bèl·lic entre tropes soviètiques i alemanyes pel control de Stalingrad. Va finalitzar al 2 de febrer de 1943, després que els alemanys es rendissin davant dels exèrcits de la Unió Soviètica.
 • Conferència dels aliats (Anglaterra, França, EUA) a Casablanca

  Conferència dels aliats (Anglaterra, França, EUA) a Casablanca
  La conferència de Casablanca va ser realitzada a Casablanca (Marroc). La conferència es va fer amb l'objectiu de planejar una estratègia europea per al funcionament aliat durant la Segona Guerra Mundial. En aquesta conferència van estar presents Franklin Delano Roosevelt, Winston Churchill, Charles de Gaulle i Henri Giraud.
 • Invasió d'Itàlia.

  Invasió d'Itàlia.
  La invasió aliada d'Itàlia va ser el desembarcament amfibi aliat a la Itàlia continental que va tenir lloc a partir del 3 de setembre de 1943, durant la campanya italiana de la Segona Guerra
  https://www.youtube.com/watch?v=fBDOOkDVVW0
 • Desembarcament de Normandia.

  Desembarcament de Normandia.
  El 6 de juny de 1944, conegut com el dia D, els aliats van iniciar el desembarcament d'un exèrcit més de 150.000 soldats sobre les platges de Normandia. La coneguda com a Operació "Overlord".
 • EE.UU derrota el Japó a la batalla de Guam.

  EE.UU derrota el Japó a la batalla de Guam.
  La batalla es va lliurar a l'illa de Guam, a l'oceà Pacífic. La batalla va acabar amb la victòria nord-americana, que va convertir Guam en una base per a accions militars posteriors marines dels Estats Units després del desembarcament a Guam.
 • Els aliats derroten Alemanya a la batalla de les Ardenes.

  Els aliats derroten Alemanya a la batalla de les Ardenes.
  La batalla de les Ardenes, va ser una gran ofensiva alemanya, llançada a la fi de la Segona Guerra Mundial (16 de desembre de 1944-25 de gener de 1945), a través dels densos boscos i muntanyes de la regió de les Ardenes de Bèlgica.
  https://youtu.be/9RvvdbE2lgk
 • EE.UU derrota el Japó a la batalla d'Iwo Jima.

  EE.UU derrota el Japó a la batalla d'Iwo Jima.
  La batalla d'Iwo Jima, anomenada en clau Operació Detachment, és el nom que rep un dels combats més sagnants de la Segona Guerra Mundial, lliurat a l'illa d'Iwo Jima entre els infants de marina dels Estats Units i les forces de l'exèrcit de l'Imperi de Japó de febrer a març de 1945, durant la Guerra del Pacífic.
 • Ocupació d'Alemanya

  Ocupació d'Alemanya
  L'ocupació aliada d'Alemanya es va iniciar després de la derrota de l'Alemanya nazi, en dividir-se el país entre les tres potències victorioses (Estats Units, Regne Unit i la Unió Soviètica).
  Les potències aliades van dividir el territori alemany situat a l'oest de la línia Oder-Neisse en quatre zones d'ocupació, tenint en compte les fronteres del Reich el 1937. Els territoris situats a l'est d'aquesta línia van ser repartits entre Polònia i la Unió Soviètica.
 • Bomba atòmica Hiroshima i Nagasaki

  Bomba atòmica Hiroshima i Nagasaki
  Els bombardejos atòmics d'Hiroshima i Nagasaki. Els atacs es van efectuar el 6 i el 9 d'agost de 1945. Entre 105.000 i 120.000 persones van morir i 130.000 van resultar ferides.
  https://www.france24.com/es/historia/20200806-la-historia-tras-las-bombas-at%C3%B3micas-que-impactaron-a-hiroshima-y-nagasaki
 • El Japó es rendeix a EE.UU.

  El Japó es rendeix a EE.UU.
  La rendició del Japó es va produir el 15 d'agost de 1945 i es va signar el 2 de setembre de 1945. L'Imperi del Japó va acceptar la Declaració de Potsdam signada pels Estats Units, el Regne Unit, la República de la Xina i la Unió Soviètica.
 • Creació de l'ONU

  Creació de l'ONU
  L'Organització de les Nacions Unides és una organització intergovernamental mundial, creada per la Carta de San Francisco el 1945, amb la finalitat de mantenir la pau, promoure la cooperació econòmica, cultural, social i humanitària, garantir la seguretat dels estats basant-se en els principis d'igualtat i autodeterminació i vetllar pel respecte dels drets humans.