Presa palau hivern

La Revolució Russa de 1917

By TomàsO
 • Manifestacions a Petrograd

  Manifestacions a Petrograd
  Durant el Dia Intrernacional de la Dona, les dones van sortir al carrer per demanar pa, que escassejava. La resta d'obrers es van unir a les manifestacions i aquestes es van multiplicar i prolongar.
 • Period: to

  Revolució Russa de 1917

  Aquest eix cronològic mostra com i quan van tenir lloc les dues revolucions de 1917, la de febrer i la d'octubre.
 • Èxit de la Revolució de Febrer

  Èxit de la Revolució de Febrer
  La guarnició militar de la capital es va unir a la vaga general resultant de les manifestacions que es suscceien des del 23 de Febrer. El govern del tsar havia perdut el poder.
 • Abdicació de Nicolau II

  Abdicació de Nicolau II
  Davant de la pressió de l'exèrcit i els partits, el tsar va abdicar. El poder el van agafar la Duma i els soviets, sobretot el de Petrograd, que van escollir un govern provisional.
 • Príncep Livov

  Príncep Livov
  El Príncep Livov és escollit per dirigir el govern provisional. El príncep continua la guerra, cosa que no volien els bolxevics.
 • Lenin torna de l'exili

  Lenin torna de l'exili
  A la nit del 3 d'abril de 1917, Lenin va tornar a Rússia després del seu exili.
  En la il·lustració Lenin s'adreça al poble.
 • Tesis d'Abril

  Tesis d'Abril
  Lenin publica les ''Tesis d'Abril'' un dia després del seu retorn a Rússia. En elles explica el que cal fer per aconseguir una revolució del proletariat i governar un estat socialista adequadament, cosa que no feia el Govern Provisional, a qui titllava de capitalista.
  En la i·lustració: Lenin en el Congrés dels Soviets.
 • Ofensiva Kerenski

  Ofensiva Kerenski
  Per tal de vèncer als estats enemics i guanyar-se el favor dels russos, Kerenski, llavors ministre de guerra, va planificar una ofensiva que havia d'atorgar-li la victòria.
  A la fotografia: Kerenski, esquerra, animant a les tropes.
 • Aleksandr Kerenski

  Aleksandr Kerenski
  La situació pel poble no havia millorat i ,davant les protestes, el Príncep Livov va dimitir. El seu successor va ser Aleksandr Kerenski, també partidari de continuar a guerra.
 • Fracàs de l'Ofensiva Kerenski

  Fracàs de l'Ofensiva Kerenski
  El 16 de juliol el front rus es va trencar i va començar la retirada. Això encara va empitjorar més la imatge de Kerenski davant del poble i els militars, molts dels quals van desertar i d'altres, amb Kornilov com a cap, pretenien aixecar-se militarment.
  La imatge mostra l'operació de l'ofensiva i com van quedar establertes les fronteres després la derrota.
 • La Guàrdia Roja

  La Guàrdia Roja
  Davant les sospites d'una conspiració contra el govern per part del general Kornilov, Kerenski va demanar ajut al poble, donant-li armes per fer front a l'aixecament i creant la Guàrdia Roja. Així és com sorgirà l'Exèrcit Roig, que més endavant tindrà un gran pes en la revoució. En la fotografia, la Guàrdia Roja davant el Palau d'Hivern.
 • Rendició de Kornilov

  Rendició de Kornilov
  La Guàrdia Roja, armada pel govern, va suposar la derrota de Kornilov, que va haver-se de rendir, fracassant el seu aixecament militar.
  En la fotografia: Kornilov aclamat per la dreta a Moscou abans del seu axicemanet fracassat.
 • Trotski, president del soviet de Petrograd

  Trotski, president del soviet de Petrograd
  Els boxevics havien adquirit al 31 d'agost la majoria en el soviet de Petrograd, el més influent de Rússia. Aquests van nombrar-ne a Trotski president.
  En la fotografia: Leon Trotski
 • Presa del Palau d'Hivern

  Presa del Palau d'Hivern
  Finalment, Trotski i Lenin havien aconseguit convèncer al poble, ajudat per la Guàrdia Roja i el cuirassat Aurora, de realitzar una revolució del proletariat. Aquesta va tenir èxit, i es va estendre pels nuclis urbans de Rússia. Tot i que encara restaven opositars, que portarien a una guerra civil, la Revolució havia triomfat.
  En la fotografia: Lenin dirigint-se a les masses davant el Palau d'Hivern.