Historie Opgave

 • Period: to

  Slutningen på det traditionelle samfund

  Børnene under det traditionelle samfund
  Børnene blev anset som værende en arbejdskraft, jo flere børn, desto mere arbejdskraft. Børnene skulle også fungere som et sikkerhedsnet til når deres forældre blev for gamle til at kunne tage sig af dem selv. Deres frihed var meget skærpet, fordi de arbejdede meget.
  Børnedødeligheden var høj.
 • Spædbørnsdødelighed op gennem tiden

  Spædbørnsdødelighed op gennem tiden
  Spædbørnsdødeligheden udviklede sig meget fra landbrugssamfundet og op gennem det moderne samfund. Man kan tydeligt se, at spædbørnsdødeligheden havde et stort fald op gennem det moderne samfund. Det store fald fra 1910-1960 skyldes højst sansynligt opfindelse af penicillin og antibiotika, hvilket gjorde at man kunne helbrede mange af de syge spædbørn som ellers ville være døde.
 • Spædbørnsdødeligheden i byerne

  Der var også stor forskel på om man boede på landet eller i byerne. På grund af de mange tilflyttere til byerne som fx København, var der stor efterspørgsel på boliger, og man tog derfor hvad man kunne få. Toilet og affaldsforhold var ikke gode og derfor flød affaldet på vejene. Konsekvensen af dette var, at spædbørnsdødeligheden lå mellem 20 og 25%.
 • Industrialiseringen Efter 2. Verdenskrig

 • Teenagere

  Fænomenet “teenagere” kom efter krigen, og blev baseret på at unge samlede sig i grupperinger og dermed kunne de udvikle sig i en selvvalgt retning.
 • Det moderne samfund

  De blev kendt som en kernefamilie, bestående af mor, far og børn.
  Her kom der mere fokus på børnenes opvækst.
  Børnene blev opfattet som oprigtige individer og man skulle sikre sig, at de følte sig tilpas hjemme. Alle børn skulle elskes, plejes, udvikles og opdrages specifikt efter det enkelte individ.
  Hvis de havde råd, var det ikke et krav, at børnene skulle arbejde. - Men dette var også kun gældende ved de rige familier.
  Nu skulle børn koncentrere sig om skolen.