Franska revolutionen paris

den Franska revolutionen- Mohamed

 • Eden i bollhuset

  Eden i bollhuset
  I en tennishall samlades majoriteten av Frankrikes befolkning, som representerade 98% av befolkningen, tillsammans med några från de andra två stånden. När kungen låste dörren till den planerade lokalen, svor de en ed att inte skiljas åt förrän de hade skapat en grundlag. De krävde att alla riksdagsledamöter skulle ha en röst var för att rättvist representera de tre stånden, men kungen vägrade att godkänna deras krav.
 • Stormningen av Bastiljen

  Stormningen av Bastiljen
  I Paris, Frankrikes huvudstad, den 14 juli 1789, gick bönderna, som utgjorde 98% av befolkningen, till attack mot Bastiljen. De gjorde detta eftersom de kände sig oskyddade och trodde att kungen planerade att anfalla staden. Detta var starten på den franska revolutionen. Den 14 juli är också Frankrikes nationaldag
 • Kvinnotåget mot Versailles

  Kvinnotåget mot Versailles
  Kvinnor i Paris gick till stadshuset och sedan till Versailles. De var arga för att de inte hade tillräckligt med mat och bröd. Många kvinnor bar vapen som gevär, pikar och till och med sopkvastar för att visa sin frustration. De ville att regeringen skulle förstå deras lidande och agera för att förbättra matläget. Demonstranterna ville att något skulle göras och var beredda att göra sina röster hörda genom att samlas i massor utanför stadshuset för att protestera.
 • Period: to

  skräckväldet

  Robespierre och några andra personer i nationalförsamlingen ledde en tid av våld och politisk förtryck där alla som inte stödde revolutionen blev avrättade. Syftet med detta brutala förtryck var att stärka revolutionens position och skydda dess ideal genom att eliminera alla hot mot dess framgång. Det var början av 1793 och slutar då 1794.
 • Kung Ludvig XVI avrättas

  Kung Ludvig XVI avrättas
  Kung Ludvig XVI blev avrättad i Paris efter att han anklagades för att vara ansvarig för militära misslyckanden och för att hindra beslut i nationalförsamlingen. Revolutionärer, som var arga på kungen, attackerade Tuilerierna och avslöjade hemliga papper som visade att han motarbetade revolutionen.
 • Napoleon kröntes till kejsare

  Napoleon kröntes till kejsare
  Napoleon Bonaparte blev ledare genom att ta över makten år 1799 och blev krönt till kejsare i Paris år 1804. Många tyckte att han var en hjälte i de länder han erövrade, men vissa såg honom som en tyrann. Napoleon var känd och under hans tid som kejsare hände det mycket inom militären, politiken och kulturen i Europa.