De voorlezer

 • Eerste ontmoeting

  Op een dag komt Michael Berg terug van school. Onderweg moet hij overgeven. Een vrouw met de naam Hanna Schmitz ziet de jongen overgeven en zal het braaksel opkuisen. Hij komt thuis en vertelt het verhaal aan zijn moeder die meteen een dokter belt. De dokter stelt vast dat hij de geelzucht heeft en dat hij enkele maanden thuis moet blijven.
 • tweede bezoek

  Wanneer Michael terug beter is moet hij van zijn moeder naar de vrouw gaan( Hanna). Wanneer hij daar is geeft hij haar bloemen. Wanneer hij naar huis wil gaan zegt Hanna dat ze diezelfde richting uit moet en dat ze meewandelt. Michael moet buit wachten wanneer Hanna zich omkleed maar stiekem kijkt hij toch naar binnen. Hanna merkt dat en Michael rent alleen naar huis. De volgende dag wil Michael Hanna om een of andere reden terug zien. Hij gaat naar haar huis en wacht tot ze thuiskomt. Wannee
 • start voorlezen

  Op een dag vraagt Hanna wat Michael moet doen op school, hij vertelt haar dat hij boeken moet lezen voor school. Hanna vraagt of hij haart wil voorlezen. Vanaf die dag zal Michael bijna elke dag naar Hanna gaan om eerst voor te lezen en dan te vrijen.
 • fietsvakantie

  Michael doet er alles aan om geld te krijgen om een weekendje te gaan fietsen met Hanna. Wanneer hij genoeg geld heeft vertrekken ze. Ze beleven een geweldig weekend. Maar op de ochtend van de tweede dag is Michael verdwenen. Uiteindelijk is hij gewoon naar de winkel om Hanna te verrassen maar ze is heel kwaad omdat hij niets had laten weten. Ze vergeeft hem en ze hebben nog een leuke vakantie.
 • meisjes in de klas

  Op de school van Michael komen plots een aantal meisjes, het is de eerste keer dat er meisjes en jongens samen op deze school zitten. Michael zal nieuwe vrienden maken waarmee hij iedere dag naar het zwembad gaat. Na het zwembad gaat hij naar Hanna om voor te lezen en zo gaat het een tijd door.
 • Hanna verdwijnt

  Op een dag staat Hanna plots in het zwembad, ze kijken elkaar aan en even plots is ze weer verdwenen. De volgende dag gaat Michael naar Hanna maar die is niet thuis. Hij zoekt haar overal maar vindt haar niet, totdat hij te horen krijgt dat ze is verhuist. Michael is er kapot van en zal de eerste maanden niet veel doen maar komt er wel weer over.
 • terugzien Hanna

  De volgende keer dat Michael Hanna terugziet is een paar jaar later in de rechtszaal. Ze zit daar met een paar andere vrouwen die ook worden beschuldigt van het bewaken in Auschwitz . Michael komt daar met zijn klas. Ze discussiëren er over. Ze zullen de hele week het proces volgen.
 • veroordeling Hanna

  Op de laatste dag van het proces vinden ze nog een verslag van een van de vrouwen die bewaakten. De andere vrouwen zeiden dat Hanna het had geschreven. Ze bevelen dat Hanna haar geschrift moet laten zien maar ze zegt dat zij het heeft gedaan. Hanna krijgt levenslang. Dan beseft Michael dat Hanna niet kan lezen en schrijven.
 • tweede start voorlezen

  Zeer veel later zal Michael scheiden en alleen gaan wonen. Hij vindt de boeken die hij had voorgelezen voor Hanna. Hij besluit om dit voor te lezen en tegelijk op te nemen. De tapes die hij dan heeft stuur hij met het boek naar Hanna haar cel. Ze zal snel leren lezen en zelfs leren schrijven zonder enige hulp behalve natuurlijk Michael.
 • Dood Hanna

  Wanneer Hanna kan lezen en schrijven heeft ze haar levensdoel bereikt. Michael wil Hanna nog eens zien en besluit om haar te bezoeken. Hanna zal uitkijken naar die dag maar wanneer de dag aanbrak werd ze onzeker. Ze besliste om zelfmoord te plegen door zichzelf op te hangen.