Cronologia Segle XIX

Timeline created by martinafarre2004
In History
 • Carles IV

  Carles IV
  Rei d'Espanya (Portici, Nàpols, 1748 - Roma, 1819). Va succeir al seu pare, Carles III, en morir aquest en 1788. Va ser un rei poc inclinat als assumptes de govern, era absolutiste, que va deixar en gran mesura en mans de la seva esposa Maria Lluïsa de Parma i de l'amant d'aquesta, Manuel Godoy.
 • Josep Bonaparte

  Josep Bonaparte
  (Ajaccio, França, 1768 - Florència, 1844) Rei d'Espanya (1808-1812). Germà gran de Napoleó Bonaparte, va estudiar dret i es va dedicar al comerç. El seu germà el va nomenar rei de Nàpols i, després, en 1808, d'Espanya, país a què es va traslladar immediatament, ell va començar la nova guerra perquè ningú l’acceptava, era reformista però no va poder aplicar les reformes.
 • Ferran VII Absolutisme

  Ferran VII Absolutisme
  El poble pensava que farien reformes però quan va arribar el poder, no ho va complir, ell va ser rei quan acaba la guerra del francès, és un període absolutisme, igual que el seu pare.
  La intervenció francesa de 1823 per mandat de la Santa Aliança va donar pas a l’últim període del regnat de Ferran VII amb la segona restauració de l’absolutisme, l’anomenada Dècada Ominosa (1823-1833), en la qual va produir-se el col·lapse definitiu del sistema de l’Antic Règim a Espanya.
 • Isabel II Liberalisme

  Isabel II Liberalisme
  Isabel II, va ser reina d'Espanya entre 1833 i 1868, data en què va ser destronada per l'anomenada «Revolució Gloriosa». El seu regnat ocupa característiques pels profunds processos de canvi polític que porta amb si la Revolució liberal, el liberalisme polític i la consolidació del nou Estat d'empremta liberal i parlamentària, al costat de les transformacions socioeconòmiques que il·luminen a Espanya la societat i l'economia contemporània .
 • Amadeu de Savoia

  Amadeu de Savoia
  Amadeu de Savoia, escollit com a rei d'Espanya de 1870 a 1873, durant el Sexenni Revolucionari, per les Corts espanyoles després de la Revolució Gloriosa de 1868 que va expulsar del país a la dinastia Borbó.