1482 espana y cataluna1

(4rt B) Juan José M. (BLOC 9 Història d'Espanya i Catalunya) Segle 19 i 20

 • Tractat de Fontainebleau

  Tractat de Fontainebleau
  És un tractat que es fa servir perquè Napoleó pugui passar a traves d'espanya per envair Portugal.
 • Motí d'Aranjuez

  Motí d'Aranjuez
  Va ser el causant de la caiguda dels favorit reial Godoy i l'abdicació de Carles IV.
 • Abdicacions de Baiona

  Abdicacions de Baiona
  Va ser quan Napoleó va aprofitar per atorgar la corona d'Espanya al seu germà Josep Bonaparte (Josep I). El dia 2 de maig de 1808 es va produir la guerra del Francès.
 • Abdicacions a Baiona

  Abdicacions a Baiona
  Va ser quan Napoleó va atorgar la corona d'Espanya al seu germà Josep Bonaparte (Jospe I). Finalment el 2 de maig de 1808 va esclatar la guerra del Francés.
 • Primera part guerra del Francès

  Primera part guerra del Francès
  La primera fase,1808, els francessos van assatjar Saragossa i Girona que causen la derrota a Bailèn.
 • Period: to

  La Guerra del Francès o de la Independència

  Va ser un enfrontament entre Espanya i França que va ser quan Napoleó volia envair Espanya (1808).
 • Segona fase Guerra del Francès

  Segona fase Guerra del Francès
  fins al segle 1812 va ser de domini francès. Va ser l'arribada de 250000 home amb Napoleó. Al 1810 van conquerir Andalusia i la Junta Central es va traslladar a Cadis.
 • Tractat de Valençay

  Tractat de Valençay
  Va ser la quan guerra que va ser causada per l'arribada de Josep I. Que va començar el 2 de maig de 1808 i va acabar al 1814. Els que feien cas a Josep I eren dits afrancesats i els que volien a Ferran VII eren els patriotes. Al 1813 es va firmar aquest tractat per tornar a Ferran VII a la corona d'Espanya.
 • Tercera fase Guerra del Francès

  Tercera fase Guerra del Francès
  Va de 1812 a 1814, av coincideir amb el declivi de Nspoleó a Europa. Les tropes espanyoles i angleses van derrotar als francesos i al 1813 es firmava la pau.
 • Period: to

  La reacció absolutista i la revolució liberal

  Va ser una época de grans revolucions on els fets més importants van ser "El Trilenni Liberal" y "La Dècada Ominosa i la primera guerra Carlina.
 • La restauració de l'absolutisme

  La restauració de l'absolutisme
  Va ser entre 1814-1820. Al 1814 Ferran va tornar a Espanya. Va derrogar la Constitució i les reformes. Va restablir els privilegis del clergat i la noblesa. Va tornar la monarquia absolutista (Antic
  Règim). Els liberals van intentar evitar que tornés a passar tot un altre cop però van ser exiliats.
 • El Trienni Liberal

  El Trienni Liberal
  Després de trionfar en 1820 un pronunciament liberal dirigit pel tinent coronel Rafael del Riego, que va proclamar la Constitució de 1812 a Sevilla. Entre 1820 i 1823 els liberals van formar la Milícia Nacional per defensar el règim liberal. Es van produïr alguns cops d'estat per part dels absolutistes. Al 1823 la Santa Aliança va enviar tropes a Espanya. Els Cent Mil Fills de Sant Lluís.
 • Period: to

  La Dècada Ominosa i la primera guerra Carlina

  Va ser una època de molts canvis al governament d'Espanya.
 • Period: to

  El trionf del liberalisme

  S'explica sobre el que va passar amb Maria Cristina e Isabel
 • Period: to

  El regnat d'Isabel II

 • La Dècada Ominosa i la primera guerra Carlina (2)

  La Dècada Ominosa i la primera guerra Carlina (2)
  Carles es va proclamar rei i es va proclamar la primera guerra carlina. El conveni de Bergara va posar fi a la guerra.
 • La Dècada Ominosa i la primera guerra Carlina

  La Dècada Ominosa i la primera guerra Carlina
  Amb l'arribada de Ferran VII,va coincidir la crisi causada per la pèrdua de l'Imperi americà. El rei va procurar millorar creant el consell de ministres però no va acabar funcionant bé. Tot això es va afegir al problema dinàstic per culpa de la llei Sàlica. Ferran va crear la pragmàtica sanció que va fer que pogués regnar Isabel amb la fi de que Carles Maria Isidre no regnés. Quan va morir Ferran VII, la seva dona es va fer càrrec del govern ja que Isabel era petita.
 • El trionf del liberalisme

  El trionf del liberalisme
  Isabel va instaurar el règim liberal a Espanya. La primera regent va ser Maria Cristina, la mare, que es va recolzar en els liberals que hi havien dos grups: els moderats i els progressistes. Quan es va produïr l'aixecament militar de La Granja 1836, va ser quan isabel va obrir el govern als progressistes. El punt culminant de l'etapa va ser la Constitució de 1837,Maria dimiteix.Nou regent general Espartero. Tot va acabar en un pronunciament i fent que Isabel II sigues reina durant 13 anys.
 • Period: to

  La Dècada Moderada

  Tracta sobre el regnat d'isabel II.
 • La Dècada Moderada

  La Dècada Moderada
  Durant els primers 10 anys del regnat d'Isabel II només governaven els moderats el govern. El general Narváez era uns dels homes claus per la Constitucio del 1845, un text limitador que limitava drets dels ciutadans. La dècada moderada va acabar en 1854 després d'un cop d'estat fet per O'Donnell (la Vicalvarada). Van participar els progressistes junt amb alguns moderats disconformes i membres del partit mòcrata.
 • El Bienni Progressista i la Unión Liberal

  El Bienni Progressista i la Unión Liberal
  Després de Vicálvaro, el poder passa a ser controlat per els progressistes que eren liderats per Espartero. Que disposaven d'un partit per part O'Donnell, la Unión Liberal. Van generar elprocés de deamortitzacií i van aprovar la Llei de ferrocarils. El Bienni Progressista va ser castigat per la crisi i les protestes dels obrers i camperols. O'Donnell acaba amb el Bienni Progressista.
 • La crisi final del regnat d'Isabel II

  La crisi final del regnat d'Isabel II
  Durant el regnat d'Isabel II es va viure amb crisi política,social i econòmica. Es van produir revoltes , sectors socials es van distanciar del règim a causa de autoritarisme dels governs. L;a monarquia patia un fort descrèdit.
 • Period: to

  El Sexenni Democràtic

 • La Revolució de 1868 i la monarquia d'Amadeu I

  La Revolució de 1868 i la monarquia d'Amadeu I
  Els generals Serrano i Prim van contraposar-se contra Isabel II. Es van crear juntes revolucionaries .La revolució de Setembre va triomfar i va abandonar el país. Serrano va crear un govern provisional que va crear corts constituents que al 1869 van aprovar una monarquia democràtica. Després a Espanya va arribar el princep d'Italia Amadeu de Savoia. Sempre va estar amb la feblesa política, dursnt el seu regnat el país va fer front a dos conflictes:
  Una insurrecció a Cuba i una guerra Carlina .
 • Un sistema nou

  Un sistema nou
  Al 1874, Alfons XII fill d'Isabel II es va proclamar rei d'Espanya. Va començar la restauració, el nou monarca era partidari de la monarquia constitucional i va anomenar president del govern a Cánovas del Castillo. Cánovas va acabar amb el conflicte cairlí i la guerra contra cuba fent una nova Constitució i creant una alternativa pacífica en el poder.
 • La primera república

  La primera república
  La primera república va ser causada per el fracàs d'Amadeu I. Els grups polítics estaven dividits entre els que volien una república federal i els que volien una unitària. Es va produir el moviment cantonalisma a cusa d'això. Després el país es va engrentar a una altre guerra contra cuba i la tercera guerra carlina. El general Pavía va fer un cop d'estat per dissoldre les corts el gener de 1874 i un altre cop d'estat fet per Martínez Campos a Segunt, va posar fi a la República i a la monarquia.
 • Period: to

  El regnat d'Alfons XII

 • La Constitució de 1876

  La Constitució de 1876
  Tenia caracter integrador ja que tenia principis moderats i progressistes.
 • El torn pacífic

  El torn pacífic
  a haver-hi un sistema de torns. Els dos partits eren els conservadors liderat per Cánovas i el liberal liderat per Sagasta. El monopoli dels dos partits va ser possible gràcies a la corrupció electoral.
 • L'oposició al sistema

  L'oposició al sistema
  -Els anarquistes van sorgir deprés de la revolució de 1868 i tenien una presència important a Catalunya i Andalusia. ç
  - Els socialistes liderats per Pablo iglesias que al 1879 va fundar (PSOE). Al 1888 a BCN es va crear la UGT.
  també podem dir que en aquesta època van sorgir els moviments i les formacions regionalistes.
 • La recuperació del passat històric

  La recuperació del passat històric
  Els elements cabdalts de la renaixença va ser la defensa del patrimoni documental català. Els llibres antics van ajudar a recuperar la història de l'antiga corona d'Aragó.
 • El proteccionisme económic

  El proteccionisme económic
  Van intentar frenar el contraband de polítiques duaneres prohibicionistes o proteccionistes amb l'intenció de protegir-ne el desembolupament.
 • La Renaixença

  La Renaixença
  És un moviment cultural que va ser recuperat per el català. Van definir Catalunya com comunitat nacional. La obra "La Pàtria" és reconeguda com el començament de la renaixença. Paral·lelament al corrent més elitista i acadèmic es va desembolcar un corrent literari i artístic de caràcter més popular, representat per Josep Robrenyo i Frederic Soler.
 • Les plataformes del catalanisme

  Les plataformes del catalanisme
  Van millorar al segle XIX les iniciatives culturals i polítiques de caràcter catalanista. El catalanisme es defineix com la defensa de l'existència d'una comunitat. El catalisme es va debatre entre aquells que volien només la recuperació cultural i els altres que volien la reivindicació política.