siglo XIX español

 • Period: to

  EL PLANTEJAMENT DEL CONFLICTE

  El període de la revolució francesa va coincidr amb el regnat de CarlesII a Espanya.L'esclat va provocar que espanya tanqués les fronteres amb frança per evitar les idees revolucionàries s'esstiguessin pel seu territori sobre toto desde que Manuel Godoy va agafar el carrec del govern espanyol.
 • TRACTAT DE FONTAINEBLEAU

  TRACTAT DE FONTAINEBLEAU
  Godoy goberna de manera ambigua,lluitava contra frança,va fer untracte amb Napoleó i va permetre el pas de tropes franceces a la península amb falses promeses que es deien al regne de Portugal ja que no havia fet cas del Bolcatge continental.
 • JOSEP BONAPARTE,REI D'ESPANYA

  JOSEP BONAPARTE,REI D'ESPANYA
  Amb tot el mal que s'havia causat a Espanya Gody es va assenyalar com el principal cublpable de la situació,de manera que al març es va crear una revolta.Ferra VII va hera el tron i princpal instigador de la protesta,obliga al seu pare a destruir al primer ministre.
 • LES BATALLES

  Batalla de Bailèn,que va suposar una severa derrota per a Npoleó i que va suposar el confinaments del soldats presoners a l'illa de Cabrera,on van viure en condicions pèssimes.
  Batalla de Victòria,en que les tropes aliades,encapçelades pel britànic Wellington,van vèncer l'exèrcit francès en el que es considera la retirada definitiva de la península.
 • Period: to

  ELS AFRANCESATS

  El regnat de Josep I vs coincidir amb la guerra del frnacès i la gran part de la població espanyola el veia com un rei imposat.Encara que havia una part d'espanyols que seguien les idees de la il·lustració i estaven convençuts que les idees revolucionàries ajudarien a espanya.Per aixó la guerra del francès no s'ha de considerar com una guerra d'independència si no que tambè s'ha de veure com una guerra civil espanyola ja que els espanyols estaven en els dos bandols.
 • LA REVOLTA POPULAR

  L'alçament del 2 de maig de 1808 a Madrid de manera espontània i sense un lidratge definit,la població de Madrid es va alçar contra les tropes franceces lluitan amb armes improvisades.La repressió que va seguir el fets va ser molt dura.
 • LA BATALLA DE VICTÒRIA

  la batalla de victòria,en què les tropes aliades,encapçelades pel britànic Wellington,va vèncer exèrcit francès en el que es considera la retirada definitva de la península.