Sexeni Revolucionari

 • Fi del regnat d'Isabel II

  Comença al març de 1863 amb la caiguda del govern de la Unió Liberal del general Leopoldo O'Donnell i acaba amb la Revolució de 1868 que va posar fi a la Monarquia d'Isabel II
 • La Gloriosa

  La Revolució de 1868, anomenada la Gloriosa, va ser una revolta militar amb elements civils que va tenir lloc a Espanya al setembre de 1868
 • Period: to

  Juan Prim i Prats

  Prim, va arribar a ser president del Consell de Ministres. En la seva vida militar va participar en la primera guerra carlista i en la guerra d'Àfrica. Després de la Revolució de 1868 es va convertir en un dels homes més influents a Espanya, patrocinant l'entronització de la Casa de Savoia en la persona d'Amadeu I.
 • Period: to

  Topete

  Juan Bautista Topete i Carballo va ser un marí, militar i polític espanyol, heroi de la guerra del Pacífic. Políticament, se li recorda per la seva capital intervenció en la Revolució de 1868. Va ser ministre en diverses ocasions i president del Consell de Ministres, amb caràcter interí, en tres ocasions: la primera, entre el 25 d'agost i el 21 de setembre de 1869; la segona, entre el 27 de desembre de 1870 i el 4 de gener de 1871; la tercera, entre el 26 de maig i el 5 de juny de 1872.
 • Period: to

  Regent del Regne d'Espanya (General Serrà)

  El General Serrà, va ser un militar i polític espanyol que va ocupar els llocs de regent del regne, president del Consell de Ministres i últim president del Poder Executiu de la Primera República.
 • Amedeu I

  Va ser un moviment sorgit durant la Primera República Espanyola (1873-1874) que aspirava a dividir l'Estat nacional en cantons gairebé independents.
 • Period: to

  Amedeu I

  Amedeu I, va ser rei d'Espanya des del 2 de gener de 1871 fins a l'11 de febrer de 1873. Va ser, a més, el primer duc d'Aosta i cap de la branca Savoia-Aosta.
 • Period: to

  Cantonalisme

  Va ser un moviment sorgit durant la Primera República Espanyola (1873-1874) que aspirava a dividir l'Estat nacional en cantons gairebé independents.
 • Period: to

  I República d'Espanya

  Va ser el règim polític vigent a Espanya des de la seva proclamació per les Corts, quan el pronunciament del general Martínez Campos va donar lloc a la restauració de la monarquia borbònica. Aquest esdeveniment històric va ser marcat per tres conflictes armats simultanis (la guerra dels Deu Anys cubana, la tercera guerra carlista i la revolta cantonal) i per divisions internes.
 • Period: to

  Estanislao Figueres

  Estanislao Figueras i Moragas​ va ser un advocat i polític espanyol, primer president de la Primera República Espanyola. Lamentablement el seu regnat va durar pocs mesos a causa d'una crisi econòmica en el seu partit polític.
 • Period: to

  Pi i Margall

  Francisco Pi i Margall va ser un polític, assagista i historiador espanyol d'ideologia republicana federal, president del Poder Executiu de la Primera República d'Espanya. Ell es va enfrontar a la tercera Guerra Carlista i la Revolució Cantonal.
 • Period: to

  Nicolás Salmerón

  Nicolás Salmerón Alonso, va ser un polític, advocat i filòsof espanyol, president del Poder Executiu de la Primera República durant mes i mig en 1873. Va renunciar a la presidència de la Primera República al·legant problemes de consciència davant la signatura d'unes condemnes a mort.
 • Period: to

  Emilio Castelar

  Emilio Castelar i Ripoll va ser un polític, historiador, periodista i escriptor espanyol, president del Poder Executiu de la Primera República. També durant el regnat d'Isabel II va militar en l'oposició a la monarquia des de diversos periòdics, al mateix temps que impartia classes d'Història en la Universitat de Madrid
 • Cop de Pavia

  El cop de Pavia, va ser un cop d'estat que es va produir a Espanya durant la Primera República i que va estar encapçalat pel general Manuel Pavía, capità general de Castella la Nova la jurisdicció de la qual incloïa Madrid.
 • Period: to

  Manuel Pavia

  Manuel Pavía i Rodríguez de Alburquerque va ser un general espanyol el cop d'estat del qual va acabar en la pràctica amb la Primera República.