Segle XIX_Natalia Ribas

Timeline created by Natalia Ribas
In History
 • Period: to

  Guerra del francès

  La Guerra del Francès va ser un conflicte bèl·lic entre Espanya i el Primer Imperi Francès. Provocat per l'entrada de les tropes napoleòniques a Espanya, i va conclogué al 1814, amb el retorn de Ferran VII d'Espanya al poder.
 • Period: to

  Josep I

  Després de les abdicacions de Baiona el 5 de maig de 1808, els drets sobre la Corona Espanyola van recaure sobre l'emperador, aquest va publicar un decret que denominava el seu germà gran com a Rei d'Espanya. Va regnar fins que es seu predecessor va tornar finalitzant la guerra del Francés.
 • Corts de Cadis

  Corts de Cadis
  Constitució espanyola de 1812 o Constitució de Cadis, coneguda popularment com la Pepa establia la sobirania nacional, la monarquia constitucional, la separació de poders, limitació dels poders del rei, el sufragi universal masculí indirecte, la llibertat d'impremta ... A més , deia que la nació espanyola és la reunió de tots el espanyols de tots dos hemisferis.
 • Period: to

  Ferran VII

  Va ser rei d'Espanya entre març i maig de 1808 i, després de la seba expulsió per «rei intrús» Josep I Bonaparte el va succeir, fins que al 1814 Ferran VII va tornar al país per tornar al tro acabant amb la Guerra de l'Fances i regnant fins a la seva mort el 1833.
 • Period: to

  Regència Maria Cristina

  Despres de la mort del seu marit Maria Cristina va ser regent mentre la seva filla Isabel II era massa petita per accedir a la corona, fins que "Revolució de 1840" obliga a Maria Cristina a marxar a l'exili.
 • Period: to

  Guerres Carlistes Vs Isabelins

  Durant la seva regència Maria Cristina ha de fer front a la Primera Guerra Carlista desencadenada pels partidaris que Carles Maria Isidre -germà del rei Ferran VII- Fora el nou rei ja que no reconeixien la Pragmàtica Sanció de 1789 que permet que les dones puguin regnar . Per contrarestar els carlins, defensors de l'absolutisme, Maria Cristina va haver de fer concessions als liberals perquè donessin suport a la causa d'Isabel II. D'aquestes guerres ni van a ver 4.
 • Period: to

  Regència General Espartero

  El general Baldomero Espartero després del triomf de la "revolució de 1840" que va posar fi a la regència de Maria Cristina, mare de la futura reina Isabel II, que llavors tenia nou anys, va assumir la regència al seu lloc. La seva regència acaba quan un moviment militar i cívic, va obligar a Espartero a marxar a l'exili.
 • Period: to

  Regnat Isabel II

  L'exili del regent general Baldomero Espartero va produir un buit polític el qual va fer que la majoria d'edat d'Isabel s'avança per tal de que puges ser reina als 13 anys. Que va durar fins al triomf de la Revolució del 1868, que va obligar a la reina a marxar a l'exili. La reina va acabar la seva vida a França, on va ser acollida per Napoleó II i Eugenia de Montijo.
 • Period: to

  Luis Amadeo de Saboya

  El regnat d'Amadeu I va ser el primer intent en la història d'Espanya de posar en pràctica la forma de govern de la monarquia parlamentària, tot i que va acabar en fracàs ja que només va durar dos anys.
 • Period: to

  República

  El primer intent republicà a la història d'Espanya va ser caracteritzada per la seva inestabilitat política. En els seus primers onze mesos va ser una república federal, fins que el cop d'Estat del general Pavía posar fi a la república, la Qual només va durar un any.
 • Period: to

  Alfons XII

  L'inici del regnat d'Alfons XII d'Espanya, tambe conegut com «el Pacificador» va acabar amb la Primera República i va donar pas a el període conegut com la Restauració.
 • Period: to

  Guerra de Cuba

  Va ser un conflicte bèl·lic que va enfrontar Espanya i als Estats Units, per la intervenció nord-americana a la guerra de la Independència cubana. Al final del conflicte Espanya va ser derrotada perdent l'illa de Cuba, Puerto Rico, Filipines i Guam, que van passar a ser de Estats Units.