Segle XIX a Espanya

 • Espartero

  Espartero
  Espartero va ser un militar i polític espanyol, President del consell de Ministres, i i regent del regne de 1840 a 1843.
 • Tractat de Fontainebleau

  Tractat de Fontainebleau
  El Tractat de Fontainebleau va ser un acord signat secret el 27 d'octubre de 1807 entre el Regne d'Espanya i el Primer Imperi Francès per a repartir-se Portugal.
 • Josep Bonaparte

  Josep Bonaparte
  Va ser Rei d'espanya del juliol de 1808 al juny de 1813, ell era el germà de Napoleó.
 • Ferran VII

  Ferran VII
  Ferran VII va ser el rei d'Espanya entre març i maig de1808, i deprés de l'expulsió de Jose Bonaparte, després va tornar a reinar des de maig de 1814 fins a la seva mort, exceptuant el breu interval el 1823 en què va ser destituït pel consell de Regència. L'Absolutisme
  És un sistema de govern absolut, en el qual el poder resideix en una única persona que mana sense retre comptes a un parlament o a la societat ::::
 • Carles IV

  Carles IV
  Carles IV d'Espanya, anomenat "El caçador", va ser rei d'Espanya des del 14 dde desembre de 1788 fins al 19 de març de 1808. Fill i succesor de Carles III i de Maria Armàlia de Saxònia.
 • Corts de Cadis

  Corts de Cadis
  Les Corts de Cadis, que és l'Assemblea constituent que va ser inaugurada a San Fernando el 24 de setembre de 1810 i després traslladada a Cadis fins a 1814 durant la Guerra del Francès.
 • Guerra del Francès

  Guerra del Francès
  La Guerra del Francès va ser un conflicte bèl·lic entre Espanya i el Primer Imperi Francès que s'inicià el 1808 amb l'entrada de les tropes napoleòniques, i que finalitza el 1814, amb el retorn de Ferran VII d'Espanya al poder.
 • Joan Prim

  Joan Prim
  Joan Prim, Gran d'Espanya va ser un militar i polític progressista català, ell va estar molt influent per la política espanyola del segle XIX.
 • Pragmàtica Sanció

  Pragmàtica Sanció
  La Pragmàtica Sanció de 1830 va ser una llei aprovada per Ferran VII d'Espanya el 29 de març de 1830 que va promulgar la Pragmàtica de 1789 que havia estat aprovada per les Corts d'aquell any a instàncies del rei Carles IV i que no havia entrat en vigor per raons de política exterior. La Pragmàtica de 1789 anul·lava el reglament de successió de 1713 de Felip V.
 • Isabel II

  Isabel II
  Isabel II d'Espanya va ser una reina entre 1833 i 1868, gràcies al reglament de successió de 1713 per mitjà de la pragmàtica sanció de 1830. El Liberalisme
  És una filosofia política que defensa la llibertat individual de cada persona, la igualtat davant de la llei, la separació de poders i la tolerància en el marc de l'Estat de:::
 • La Gloriosa

  La Gloriosa
  La Revolució de 1868, anomenada la Gloriosa, va ser una sublevació militar amb elements civils que va tenir lloc al Regne constitucional d'Espanya el setembre de 1868 i que suposà el destronament i exili de la reina Isabell II i l'inici del període anomenat Sexenni Democràtic. La Revolució de Setembre va ser una brusca sacsejada en la història del segle xix espanyol, t.
 • Amdeu de Savoia

  Amdeu de Savoia
  Amadeu I d'Epanya, anomenat també com "Rei Caballero" va ser rei d'espanya des del 2 de gener de 1871 fins l'11 de febrer de 1873.
 • La Primera República

  La Primera República
  La Primera República Espanyola va ser el primer règim polític que hi va haver a Espanya, des de la seva proclamació per les Corts Generals, l'11 de febrer de 1873, fins al 29 de desembre de 1874, quan el pronunciament del general Martínez-Campos va donar inici a la Restauració borbònica. El primer intent republicà en la història d'Espanya va ser una experiència curta, caracteritzada per la inestabilitat política.
 • Sagasta

  Sagasta
  Sagasta va ser un enginyer de camins i polític espanyol, ell va ser membre del Partit Liberal i President del consell de Ministres i President del Govern d'Espanya.
 • Guerres Carlistes

  Guerres Carlistes
  Les Guerres Carlines van ser tres guerres que tingueren lloc a Espanya al segle XIX com a expressió militar del moviment polític carlí que al llarg del segle XIX sostingueren els carlistes, partidaris de Carles Maria Isidre de Borbó i els seus descendents, i els liberals, partidaris d'Isabel II d'Espanya
 • Guerra de Cuba

  Guerra de Cuba
  La Guerra d'independència cubana del 95, va ser la guerra per la independència dels cubans contra el domini espanyol i és potser una de les últimes guerres americanes contra el Regne d'Espanya.
 • Cánovas

  Cánovas
  Antonio Cánovas del Castillo va ser un polític i historiador espanyol del segle XIX. Ell va ser president del Consell de Ministres, i. Va esdevenir en el principal arquitecte de la Restauració, un règim que perseguia la instal·lació d'un ordre polític estable a Espanya.
 • Alfons XII

  Alfons XII
  Alfons XII, va ser rei d'Espanya entre 1874 i 1885. Fill de la reina Isabel II i del rei consort Francesc d'Assis de Borbó. l'inici del seu regnat va posar terme a la primera república i va donar pas al període conegut com a Restauració. Representa el Bipartidisme i Caciquisme
  El bipartidisme és l'alternança en el govern dels dos partits dinàstics, El caciquisme es un sistema polític on prevé el::::