Segle XIX

Timeline created by GSayos
In History
 • Period: to

  Regnat de Carles IV

  Va ser el rei Espanyol durant els últims anys de decadència, abans de l’invasió Napoleònica i l’efímer regnat de Ferran VII. Degut als seus pocs coneixements polítics, no va poder treure a espanya de la decadència degut a la crisi i el desgavell de l’economia i va enfonsar el païs encara més. Es va exiliar a França amb l’arribada de Napoleó perquè resignes a la corona. Tenia oposició dels liberals. El seu ministre, Godoy, va fer un pacte amb Napoleó, que va enfonsar Espanya.
 • Period: to

  Regnat de Ferran VII

  Un dels reis més efímers de tota la història d’Espanya, ja que va pujar al tron amb una espanya ya envaïda per les tropes Napoleòniques. Va tenir que anar a França per abdicar i donar el tro al germà de Napoleó perquè començes a regnar a Espanya. Li deien el desitjat, ja que va prometre reformes que cambiarien Espanya pero mai les va fer.
 • Period: to

  Regnat de Josep Bonaparte

  Germà de Napoleó. Una vegada envaïda Espanya va adquirir la corona hispànica i va intentar inculcar al païs els principis de la Il·lustració. Tot i ser un rei revolucionari amb bones idees el fet de ser estranger el va fer ser molt rebutjat per el poble ibèric. Fou rei de Nàpols entre 1806 i 1808 i posteriorment rei espanyol entre 1808 i 1813.
 • Period: to

  Regnat d'Isabel II

  Maria Isabel Lluïsa de Borbó va regnar durant 35 anys des de 1833 fins el 1868. Va ser destronada en la Revolució de 1868. Aquesta regència va estar marcada per l'esclat de la Primera Guerra carlina Això va ser degut a que per que poguès governar Isabel II es va derogar la llei sàlica, i una part d'Espanya va protestar per aquesta decisió.