Praktishe opdracht geschiedenis.

  • Turkse aanval op de Suezkanaal

    In 1914 koos Turkije voor de duitse kant. De aanval op het suezkanaal werden door de britten afgeslagen. In de kaukasus en Oost- Anatolië verliezen de turkse soldaten ook. Door dit verlies besloten de wraak hebbers wraak te nemen op deV. Bij deze aanval zijn ook duizenden C dood gevonden.
  • Britse belofte aan Sharif Hussein

    In 1915 kwam Sharif Hussein met een voorstel aan McMahon. Hij wou graag samenwerken. In 1916 gaven de britten een belofte aan Sharif Hussein. Hij wou een opstand voor zijn koninkrijk. De britten en Arabieren zouden samen een aanval plegen op de turken. In deze belofte werd er belooft dat de arabieren een onafhankelijke koninkrijk kregen tussen perzië en egypte en dat de arabieren erkent werden.
  • De Balfour-verklaring

    De Balfour-verklaring
    Dit was een officiële verklaring, waarmee de engelsen steun gaven aan de stichting ‘nationaal tehuis’ voor zionisten die in de toen tijde palestina woonde. Veel zionisten zagen deze verklaring als een goedkeuring van de oprichting van Israël. De meeste zionisten waren dus erg blij met deze verklaring, terwijl de arabieren hier woedend om waren. Zij vonden dat met deze verklaring de britten de belofte verbroken die zij hebben gemaakt met de arabieren.
  • De nieuwe grondwetherziening

    De nieuwe grondwetherziening
    Deze nieuwe grondwetsherziening bracht een eind aan de discussie over de schoolstrijd en de kiesrecht die veel invloed hadden op de overheid. Cort van der Linden maakte deze nieuwe grondwetsherziening. Hij was de minister van binnenlandse zaken.

    In deze grondwetsherziening stond dat nu alle mannen boven de 23 mochten stemmen. Vrouwen hadden hier nog steeds geen kiesrecht.
  • Palestina werd in 2 delen verdeeld

    Het gebied waar de 2 volken wonen worden gesplitst. De ene volk (zionisten) wonen aan het ene deel, en de palestijnen wonen in het andere deel.
  • De Egyptische luchtvaart werd door Israël vernietigd

    De egyptische luchthaven werd onverwacht aangevallen en vernietigd door israël. Dezelfde dag brak er ook een aanval uit sinaï door de egyptische verdedigde.
  • Burgeroorlog in Libanon

    Van 1975 tot 1990 was er in Libanon een burgeroorlog. Tijdens deze oorlog zijn er 250.000 mensen om het leven gekomen, wat natuurlijk een hoog aantal is voor een burgeroorlog. De mensen die woonde in Libanon zijn door deze oorlog erg geschrokken en gevlucht naar het buitenland.
  • Camp David Akkoorden

    Camp David Akkoorden
    In 1978 tekenen de Egyptische president en de Israëlische premier de camp david akkoorden. Zij zien dit akkoord als een vredesverdrag voor het midden oosten. ZIj beloofde om vrede te houden tussen de landen.
  • De val van de Berlijnse muur

    De val van de Berlijnse muur
    De berlijnse muur was een dikke brede en lange muur die oost en west berlijn van elkaar scheidde. Vanaf 9 november 1989 konden mensen weer vrij naar het oosten of het westen. Dit noemen we de val van de Berlijnse muur, omdat je weer vrij kon reizen, en de muur je niet meer tegenhield.
  • De Oslo Akkoorden

    De Oslo Akkoorden
    Israël en palestina hadden een lange tijd een strijd. Beide partijen vonden dat dit niet zo verder kon en sloten de oslo- akkoorden. In deze oslo- akkoorden stonden allemaal regels die de vrede tussen deze twee volken zou behouden. Het wordt het Oslo- Akkoord genoemd, omdat dit akkoord in Oslo is getekend.
  • Tweede intifada

    Tweede intifada
    29 september 2000 werden er vier palestijnen gedood tijdens een opstand. Later die dag werden er nog drie andere palestijnen gedood. Dit was natuurlijk tegen de Oslo- Akkoorden. De palestijnen waren hier woest om en kwamen in opstand. Deze opstanden waren erg heftig. Er kwam veel geweld bij kijken.
  • Aanslag door Al-Qaida op de Twin Towers

    Aanslag door Al-Qaida op de Twin Towers
    Op 11 september 2001 vlogen er met opzet gekaapte passagiersvliegtuigen door de twin towers. De terroristen wouden hiermee een bepaalde boodschap overbrengen. Hier zijn honderden onschuldige mensen bij om het leven gekomen. Deze aanslag wordt ook wel 9/11 genoemd.
  • De strijd in de Gazastrook

    De politieke partij Fatah is ontstaan uit terroristische groepen. De politieke partij Hamas bestaat uit Islamitische extremisten die veel aanslagen hebben gepleegd. De strijd tussen deze twee partijen was een moeilijke en bloederige strijd. De strijd liep uit tot een oorlog die voor super veel spanningen hebben gezorgd.
  • Conflict in de Gazastrook

    Conflict in de Gazastrook
    Hamas en fatah zijn beide politieke groepen die Islamitische terrorisme goedkeuren en stimuleren. Op 26 en 27 juni vonden er bombardementen plaats op Hamas. Deze bombardementen werden uitgevoerd door Israël. Na deze bombardementen werden er raketten afgevuurd vanuit de Gazastrook op Israël.
  • Watertekort in Israël.

    Er is al lang veel spanning in Israël. Alles loopt nu enorm op door het toenemende watertekort. De enigste stromende waterbron die ze hebben is de meer Kinneret. Verder heeft israël nog een aquifer die aan de kant van de palestijnen staat. De zionisten zitten aan de kant van de meer Kinneret en hebben voldoende drinkwater, terwijl de palestijnen alleen toegang hebben tot de aquifer. De palestijnen lopen enorm veel risico’s, omdat een aquifer opraakt en niet meer bijgevuld wordt.