Pol Ochoa_S2_Hem arribat tard a classe

 • 1263

  Mallorca (cap XII)

  En Marc canvia el seu cos pel del fill de Ramon Llull. En Ramon Llull explica als seus fills el que farà amb la seva vida i perquè ho farà. També els explica les visions de Jesucrist.
 • 1306

  Gal·lipoli (cap VI i principi de X)

  Cap VI
  Marc es converteix en Guerau. Coneix a Ramon Muntaner i es troba al mig de la guerra amb els Genovesos
  Cap X
  En Marc, en Muntaner i els altres homes comencen a planejar l'atac. Quan les galeres de l'enemic estaven a punt de desembarcar, en Muntaner va dir que els seguissin a cavall. Van lluitar per la platja mentre que les dones del poble lluitaven a la ciutat. Durant la lluita van ferir el cavall d'en Muntaner però en Marc el va salvar i van fugir de la zona.
 • 1306

  Gal·lipoli (final del capitol X i principi del XIII)

  Després d'una estona de lluita els genovesos van parar. Llavors en Muntaner descansá. Quan el capità va estar llest van tornar a planificar l'atac. Però, de sobte, els genovesos van començar a llançar fletxes. Aviat comença de nou la batalla.
  Cap XIII
  Després d'una estona de batalla, els genovesos es retiren una estona per descansar. Més tard, d'una galera, surt Antoni Spíndola, el general dels genovesos, amb 400 cavallers amb una gran armadura.
 • 1306

  Gal·lipoli (final capitol XIII)

  En Muntaner va pensar que, com les armadures eren tant caloroses i estaven en ple estiu, si anaven sense armadures ni roba, no tindrien calor. Així ho van fer. Van guanyar la batalla matant a tots els homes genovesos, inclós Spíndola.
 • 1396

  Barcelona (cap IX-XI)

  Cap IX
  La Paula viatja al pasat i descobreix que es companya d'en Bernat Metge. Ell i dos homes més estaven parlant de temes importants, ja que el rei Joan havia mort sense descendència masculina
  Cap XI
  La Paula, en Bernat i els altre homes van arribar a una sala on va començar un discurs de Maria de Luna, que volia que el seu marit i germà del rei difunt, el compte Martí, es coronés com a nou rei.
 • 1396

  Barcelona (cap XV-XIX)

  Cap XV
  En Bernat Metge, la Paula i els altres consellers són tancats a la presó. La Paula passarà tancada molt de temps. Un dia, en Bernat Metge va anar a veure-la, i li va donar un petit fragment del llibre Lo somni. En Bernat li comença a explicar com serà el llibre.
  Cap XIX
  Després la Paula va perdre el coneixement. Quan el retroba estava a casa seva. Després d'uns dies, va venir Bernat Metge. Li va donar el llibre Lo somni ja acabat i li diu que ja és lliure.
 • 1439

  Gandia (cap XX)

  En Marc va arribar a Gandia el día que Isabel Martorell i Ausiàs March es van casar. Sense pensar-ho va començar a cridar a la Lali. Es troba amb una criada, que tenia les mans brutes de fer un forat a terra: era la Lali. En Marc li va donar un petó per l'alegria que sentia. Van parlar una mica, entusiasmats per tornar-se a veure. En Marc li va dir la manera de tornar al futur. Calia llençar-se a l'aigua gelada del llac.
 • 1439

  València (cap IV-VII)

  Cap IV
  Lali es coverteix en Dolça Moncada i coneix a Isabel Martorell (germana de Joanot Martorell, autor de Tirant lo Blanc)
  Es troba a casa de Teresa d'Híxar (amiga dels Martorell i dels March). Isabel Martorell s'hauria de casar amb Ausiàs March però hi ha problemes econòmics.
  Cap VII
  Lali escolta la conversa de Damiata Martorell, Isabel Martorell i Teresa d'Híxar on parlen dels seus problemes emocionals. Teresa li demana anar fins La Safor per donar un missatge a Ausiàs March.
 • 1439

  Beniarjó (cap XII)

  Cap XII
  La Lali va arribar a casa d'en Ausiàs March. En March li pregunta perquè a vingut i la Lali li va explicar tot el que havia pasat al castell de dona Teresa d'Híxar. En March li va dir que escriuria un poema per la seva amada, però que tardaría uns dies. Pasat una setmana en March va acabar el poema i la Lali el va llegir. Més tard, la Lali ja va tornar a casa de dona Teresa.
 • 1439

  València (cap XIV)

  Cap XIV
  La Lali arriba al palau de Teresa d'Híxar. Al castell, en una sala, estaven Isabel Martorell, Damiata Martorell i els seus germans, Galceran Martorell, Joanot Martorell i Teresa d'Híxar parlen de Damiata i de Joan de Montpalau, ja que els Martorell, sense pedir opinió a Joanot, han acceptat 4.000 florins de Joan de Montapalau a canvi de no casarse amb Damiata.
 • 1439

  València (cap XI)

  Cap XI
  Tota la família Martorell va tornar a la seva residencia. Mentre la Lali netejava una habitació va veure a Joanot Martorell. En Joanot va explicar-li el que pensava sobre Ausiàs March i la seva germana Isabel sobre el seu casament.
 • 1439

  Gandia (cap XVIII)

  Cap XVIII
  Al cap de dos anys arriba el dia del casament entre Isabel Martorell i Ausiàs March. Després de la cerimònia, quan la Lali es va poder escapar, va trobar a Joanot Martorell, que li va dir que destruís totes les cartes de batalla que havia escrit per Joan de Montpalau. La Lali va agafar una caixa metàl·lica i va enterrar-la en un lloc estratègic amb el pergamí dins. Mentre ho feia, va escoltar la conversa de Ausiàs March i Teresa d'Híxar, que, en secret, s'estimaven.
 • Granollers (cap final (XXIV))

  La Blanca va arribar al departament de llengua. Entre les coses que hi han, ella es fixa en una caixa metalica amb les inicials A.M. i I.M. Desprès de pensari una estona, la Blanca es dona compte de que son les inicials d'Ausiàs March i Isabel Martorell. Dins de la caixa hi ha un pergamí. El pergamí es una lletra de batalla de Joanot Martorell. Tambè hi ha un paper amb una carta de la Lali i en Marc.
 • Granollers (cap I,II,III,V,VIII)

  Cap I-III
  Lali, Marc i Paula arriben a l'institut i demanen als professors que els escoltin la seva aventura i perquè han arribat tard a l'examen
  Cap V
  Marc es preocupa per la Lali ja que no es mou i viatja al passat
  Cap VIII
  La professora de la Lali i en Marc els dóna una hora més de temps per explicar-se. La Paula diu que en arribar a casa es va trobar la seva habitació desordenada i decideix viatjar al passat amb la seva màquina del temps.
 • Granollers (cap XXI, XXII)

  Cap XXI
  En Marc va tornar a Granollers, però la Lali no i estava en un descampat que no coneixia. Va anar corrents fins la casa de la Lali. Alla va trobar a la Dolça. Llavor, en Marc va agafar un gnom de jardí i va tirar-lo a una finestra. Va entrar a la habitacio de la Paula i, sense pensar-ho, va desendollar la màquina.
  Cap XXII
  Tot seguit van tornar al present la Lali, que estava a casa seva i la Paula, que estava en un mercat. Quan va arribar la Paula va trencar la màquina del temps.
 • Granollers (cap XXIII)

  La Lali, en Marc i la Paula surten del departament de llengua. La profesora no els ha cregut, però els ha posat un deu a l'examen. La Paula va a la seva Universitat. La Lali li diu que està molt impresionada per lo que ha fet en Marc i li pregunta que si el petó que li va donar a Gandia va ser un impuls. En Marc li diu que estima a la Lali i, ella, li va acceptar.