43585116

Az ősz

By ovis23
 • Period: to

  Mihály napi vásározás

  A gyerekekkel, megismertetjük a Mihály napi szokásokat. Mi is megrendezzük a saját kis vásárunkat, ahol saját óvodai kézműves portékáinkat áruljuk, saját magunk által készített pengőinkkel fizetünk. https://www.youtube.com/watch?v=X4C3aOREMks
 • Period: to

  Kirándulás az őszi erdőben

  Az ősz sokszínűségét megfigyelve séta az őszi erdőben. A fák, a növények, állatok szerepének megbeszélése, tudatosítása a természet körforgásában. Megfigyeljük az évszakra jellemző színeket, ok-okozati összefüggések keresése, ítéletek alkotása.
 • Period: to

  Állatok világ napja

  Kirándulást teszünk az állatkertbe.A gyerekek ismerete gyarapodjon az állatokról, életmódjukról. Az állatok védelmére neveljük őket. Fejlődjék az állatokhoz való pozitív viszonyuk, felelősségérzetük.
  Állathangokat hallgatunk és megnevezzük az állatokat.- hang felismerés.https://www.youtube.com/watch?v=M6OoJ7yrDr4&spfreload=10
 • Period: to

  Őszi gyümölcsök

  Őszi gyümölcsöket folyamatosan gyűjtöttük, majd meg neveztük. Vásároltunk a zöldségesnél és szedtünk egy magán szőlős kertben is szőlőt.Tudatosítjuk a gyerekekkel a gyümölcs csak mosás után fogyasztható. Félbe is vágtuk és megbeszéltük milyen részből áll, ismerkedtünk alakjukkal, színükkel, illatukkal, formájukkal.
 • Period: to

  Szüreti mulatság

  Az óvodában hagyományosan megrendeztük a szüreti mulatságunkat. A szőlő feldolgozásának munkafolyamatait közösen végeztük. Szemezés, préselés, must készítés, kóstolás. Népi dalosjátékokat játszottak és népzenére táncoltak célunk a néphagyományok őrzése és felelevenítése volt.
 • Period: to

  Változásaink észrevétele, testrészeink, érzékszerveink

  testnevelés foglalkozásokon kiemelten a különböző testrészekkel végzett mozgások során megnevezzük a testrészeket Minél több ismeretet szerezzen a kisgyermek saját magáról, annál jobban tudjon eligazodni az őt körülvevő világban. Az énkép alakítása. Testséma ismeretének fejlesztése öltözködő játékokkal, tükörjátékok játszásával. ruhadarab
 • Period: to

  Őszi munkálatok a kertben

  Leveleket sepertünk, gereblyéztünk, kupacoltunk. Környezetbarát és környezetvédelem fontosságának megtapasztalása,levelek felhasználása komposztálása. Óvó-védő beszélgetések az élményekről. Játék a szabadban a levelekkel.
 • Period: to

  Madárgondozás a hidegebb napokban

  Madáretetőt készítettünk közösen. Közben megbeszéltük a madárgondozás óvó-védő feladatait. Az itthon telelőmadarak megnevezése, készítettünk madár eleséget. Közös élmények felelevenítése.
 • Period: to

  Márton napi néphagyományok

  A Márton napi hagyományok megismerésével hagyományőrzés,népi megfigyelések felidézése. Közös felvonulás a szülőkkel. Hozzá otthon készült lámpásokkal sétálunk az óvoda körül. A népi gyermek játékos dalokat énekelgetjük.
 • Period: to

  Állatok készülődése télre

  A sün Balázs mese megismerésével a téli álmot alvó állatok megnevezése, életmódjuk megismerése. A természet körforgásának tudatosítása. Hallgassák meg Vivaldi: ősz c művét Készítsék el Sün Balázst mozaikkirakással.