Historia de España

 • Period: to

  FERRAN VII

 • Tractat de Valençay

  Tractat de Valençay
  El Tractat de Valençay va ser signat entre Napoleó I i Miquel de Pròixida, representant de Ferran VII d'Espanya. Va ser un acord diplomàtic que va permetre la retirada de les tropes franceses d'Espanya després de la invasió napoleònica.
 • Colp d’estat 1814

  Colp d’estat 1814
  Al 1814 quan va tornar a Espanya Ferran VII va protagonitzar un cop d'estat anul·lant la Constitució de 1812. Va proclamar l'absolutisme, detenint líders liberals i restaurant l'Antic Règim. Durant sis anys, va intentar reconstruir el país amb mètodes antics, generant oposició.
 • Period: to

  Sexenni Absolutista

 • Data acceptació del rei

  Data acceptació del rei
  Fernando VII accepta la Constitució i, poc després, es crea una Junta Provisional Consultiva que coexisteix amb el govern provisional durant quatre mesos.
 • Pronunciament Riego

  Pronunciament Riego
  El Pronunciament de Riego es una referència a un aixecament militar liderat pel coronel Rafael del Riego a Espanya. Va tenir un paper crucial en iniciar el període liberal conegut com el Trienni Liberal.
 • Period: to

  Trienni Liberal

 • Regència d’Urgell

  Regència d’Urgell
  Formació de la ''regència d'Urgell'' pels realistes que proclamaven la tornada de l'absolutisme.
 • Congrés de Verona

  Congrés de Verona
  Després de intentar convocar Ferran VII per jurar la constitució, que va acabar amb un desacord amb els valors liberals del monarca, va resultar en el Congrés de Verona amb els aliats per acordar les peticions de Ferran VII. Al gener de 1823, tots excepte Gran Bretanya, van enviar una comunicació per a un canvi en la direcció política del Govern.
  [Timetoast]https://redhistoria.com/el-congreso-de-verona-el-fin-de-la-europa-de-metternich/#google_vignette
 • Tornada a l'absolutisma

  Tornada a l'absolutisma
  La Santa Aliança va respondre convocant als 'Cent mil fills de Sant Lluís' per reinstaurar la monarquia absoluta a Espanya. [Timetoast]https://nuestrahistoria.es/efemerides-23-mayo-cien-mil-hijos-san-luis/
 • Period: to

  Dècada Ominosa

 • Descontentamen Conservador

  Descontentamen Conservador
  Els conservadors del 1827 estaven descontents a causa del restabliment de mesures liberals durant el Trienni Liberal, que contradeien els seus ideals i buscaven preservar la monarquia absoluta a Espanya. Aquest malestar va contribuir al suport de moviments com ara la Dècada Ominosa per restaurar l'ordre conservador. Destaca Carles Maria Isidre que lidera el sector conservador i tradicional. [Timetoast]https://history-maps.com/es/story/History-of-Spain/event/Ominous-Decade
 • Pragmàtica sanció

  Pragmàtica sanció
  La Pragmàtica sanció de Ferran VII va ser una llei per permetre la successió de la seva filla Iabel II al tron d'Espanya, anul·lant, així, la Llei Sàlica que excloïa les dones de succeir el tron. Els carlins s'oposen a l'abolició de la llei Sàlica. [Timetoast]https://dariomadrid.com/la-pragmatica-sancion-de-1830-la-posibilidad-de-que-en-espana-volviera-a-reinar-una-mujer-y-el-origen-de-las-guerras-carlistas/#:~:text=El%2029%20de%20marzo%20de,exist%C3%ADan%20herederos%20que%20fueran%20varones.
 • Naixement Isabel

  Naixement Isabel
  Després del naixement d'Isabel II el 1830 i l'aplicació de la Pragmàtica Sanció per Ferran VII, amb Maria Cristina nomenada regent amb govern reformista i Isabel II com futura reina, van sorgir tensions polítiques i disputes sobre la legitimitat de la successió. Aquests conflictes van desencadenar la Primera Guerra Carlina i un període caòtic a la història política d'Espanya. https://www.cervantesvirtual.com/portales/reyes_y_reinas_espana_contemporanea/isabel_ii_biografia/