Historia d'Espanya 1868-1874

 • Pacto de Ostende

  Pacto de Ostende
  Va ser un acord firmat a la ciutat belga d'Ostende, pel partit progressista i pel partit demòcrata. Va ser per iniciativa del General Prim (Militar i Polític liberal espanyol) per enderrocar el regnat d'Isabel II
 • Revolució "La Gloriosa"

  Revolució "La Gloriosa"
  Va ser una sublevació militar que va tenir lloc a Espanya l'any 1868. Va comportar el destronament i exili de la reina isabel II (Reina d'Espanya entre 1833 i 1868 gràcies a la degrogació del reglament de sucessió de 1713) i es va iniciar el període denominat el sexenni democràtic.
 • Pronunciamiento Topete

  Topete va ser un marino, militar i polític espanyol que mor l'any 1885. El seu pronunciament va començar el 18 de septembre juntament amb el general Prim (militar i polític espanyol i també president del consell de ministres).
 • Batalla del pont d'Alcolea

  Batalla del pont d'Alcolea
  Batalla del pont d'Alcolea va ser una important batalla duta a terme durant la Revolució de 1868. El 1868 es va iniciar la revolució a Cadis, i revoltades en el seu favor forces de diverses poblacions d'Andalusia, el moviment triomfà completament en aquella regió. Isabel II va utilitzar un enorme exercit per a reduir als revoltats.
 • constitució 1869

  Va ser aprovada després del fi del regnat d'Isabel II. Va estar vigent durant el regnat d'Amadeo I de Saboya (va regnar des de l'any 1871 finns l'any 1873 i va ser el primer duc d'Aosta i cap de la branca familiar Saboya Aosta). Rere la proclamació de la 1ra república només estava actiu el títol 1, que recollia les libertats i drets fundamentals. Va ser reestablerta rere el pronunciament de Martínez Campos al 1874.
 • Tercera guerra carlista

  La Tercera Guerra Carlina fou una guerra civil espanyola que va tenir lloc del 1872 al 1876. El pretendent al tron del Regne d'Espanya Carles VII va cridar a la revolta el 15 d'abril de 1872 i va ser escoltat pel País Basc, Catalunya i també es van aixecar partides a altres llocs.
 • Cantón de Cartagena

  Va ser la insurrecció federalista. al 1873 s'inicia la rebel·lió cantonal amb el proposit d'instaurar a Espanya la república federal.
 • Cop d'estat de Pavía

  va ser un cop d'estat que es va produir a Espanya al 1874, durant la Primera República i que va estar liderat pel general Pavía. Va consistir en l'ocupació de l'edifici del Congrés dels Diputats per guàrdies civils i soldats que van desallotjar del mateix als diputats quan s'estava procedint a la votació d'un nou president del Poder Executiu de la República en substitució de Castelar que acabava de perdre la moció de censura presentada per Pi i Margall, Figueras i Salmerón
 • Estanislao Figueras

  Estanislao Figueras
  Va ser un polític català i el primer president del govern de la primera república espanyola, només durant 4 mesos.
 • Pronunciamiento de Sagunto

  El pronunciament de Sagunto va ser comandat pel general Martínez Campos. Va comportar la restauració borbònica i el fi de la primera república espanyola (1873-1874).