Geschiedenis opdracht tijdlijn

 • Antonie van Leeuwenhoek ontdekking rode bloedcel.

  Antonie van Leeuwenhoek ontdekking rode bloedcel.
  Antonie van Leeuwenhoek was een Nederlandse handelsman, landmeter, wijnroeier, glasblazer en microbioloog. Van Leeuwenhoek is vooral bekend geworden door zijn zelf gemaakte microscoop en zijn pionierswerk voor de celbiologie en de microbiologie. Vanaf 1674 deed hij vele ontdekkingen die bekend werden door zijn deelname aan de Royal Society. Door middel van zijn microscoop kon hij het menselijk lichaam onderzoeken. Zo ontdekte hij in 1674 de rode bloedcellen.
 • Bill of rights

  Bill of rights
  De Bill of Rights is de naam van de eerste tien amendementen van de grondwet van de Verenigde Staten.Sommige vonden het onzin. De andere vonden het goed.
 • Bella van zuylen Le Noble - Conte moral gemaakt

  Bella van zuylen Le Noble - Conte moral gemaakt
  Haar volleidge naam was Isabella Agneta Elisabeth van Tuyll van Serooskerken. Ze was een Nederlandse achttiende-eeuwse Franstalige componist en schrijfster. Ze schreef brieven en maakten zelfporttretten. In 1762 maakten ze Le Noble- Conte Moral.
 • Bestorming van de Bastille

  Bestorming van de Bastille
  De Bestorming van de Bastille in Parijs, op 14 juli 1789, wordt vaak gezien als het symbolische beginpunt van de Franse Revolutie. Hoewel er ten tijde van de bestorming maar zeven gevangenen aanwezig waren in de Bastille Saint-Antoine, een middeleeuwse fort dat als gevangenis werd gebruikt, werd de verovering ervan een symbool voor de Revolutie.
 • De bourgeoisie komt in verzet

  De bourgeoisie komt in verzet
  Deze gebeurtenis is een zeer grote oorzaak van de Franse revolutie. In 1789 wilde een minister dat de adel meer belasting moest betalen. Lodewijk de 16e was het hier mee eens. De adel kwam niet in opstand maar wilde wel dat de Staten-Generaal er over besliste. Iedere stand had één stem. De adel dacht te kunnen winnen omdat de hoge geestelijke (meestal ook van adel) op hun stemde.
 • Verklaring van rechten van mens en burger

  Verklaring van rechten van mens en burger
  is een tekst over de democratie en de vrijheid en is gemaakt op de denkbeelden uit de Verlichting. De tekst bestaat uit een inleiding, de tekst van het Het maatschappelijk verdrag, en 17 artikelen. De tekst werd opgesteld, maar hiervoor werd er eerst een discussies over de nieuwe Franse grondwet gehouden.
 • Terechtstelling Lodewijk XIV

  Op 21 Januari 1793 werd lodewijk onthoofd voor een redelijk groot publiek. Lodewijk werd hierna meteen begraven. Later werd de koningin bij hem begraven.
 • De radicalen verslaan hun vijanden

  De radicalen werden gesteund door de arme franse bevolking in Parijs. Alle mensen die het niet met de Radicalen eens waren werden terechtgesteld. Er werden in die tijd ongeveer 13.216 mensen tot de Guillotine veroordeeld en ongeveer 22.000 mensen zonder een of andere vorm van rechtspraak gedood. Deze periode word de Terreur genoemd.
 • Napoleon nieuwe heerser van Frankrijk

  Napoleon nieuwe heerser van Frankrijk
  Napoleon staat vooral bekend als groot veroveraar. Veel macht hebben was het enige wat hij wilde. In de landen die hij veroverde, veranderde hij de wetgeving. Onder de naam Code Napoleon werd zijn nieuwe wetgeving bekend. Belangrijke punten in deze wetgeving was dat iedereen gelijk was voor de wet en dat mensen niet meer gevangen mochten genomen worden zonder dat er een rechtszaak was.
 • Willem II Duits keizer.

  Willem II Duits keizer.
  In 1871 na de Frans-Duitse oorlog liet Willem II zich kronen tot een Duitse keizer. Dit vond plaats in de spiegelzaal. Hij regeerde het Duitse Keizerrijk en het Koninkrijk Pruisen van 15 juni 1871 tot 9 november 1918