Sexenio

El Sexenni Democràtic

 • La Gloriosa

  La Gloriosa
  Una revolta produïda per l'armada de l'almirall Topete. Els ideals darrere d'això eren per poder fer reformes democràtiques i socials. D'aquesta manera la idea era crear una junta central per resoldre aquestes demandes.
 • EXILI D'ISABEL II A FRANÇA

  EXILI D'ISABEL II A FRANÇA
  Per poder aïllar el govern i la corona se'n va dur a terme la Batalla del Pont d'Alcolea a Còrdova. Una vegada guanyat es va exiliar a Isabel II a França donant via lliure a: -Juntes Revolucionàries (Demòcrates i Republicans) -Govern Provisional (Progressistes i Unionistes)
 • Period: to

  GOVERN PROVISIONAL

  Posteriorment a l'Exili d'Isabel s'estableix un govern provisional amb Serrano com a governant i el general Prim com a president.
 • CONSTITUCIÓ DEMOCRÀTICA DE 1869

  CONSTITUCIÓ DEMOCRÀTICA DE 1869
  Es la Constitució més liberal rebent el nom de "Democràtica" Les característiques principals són: Sobirania nacional, Sufragi universal directe masculí (+25), Monarquia democràtica (seria limitació dels poders del regent) Poder executiu: Consell de Ministres, Poder legislatiu: corts bicamerals (Congrés i Senat electes), Judicial: independència dels tribunals, Àmplia declaració de drets de l’individu (associació i reunió), Llibertat de cultes religiosos, Abolició esclavitud (Cuba, Filipines)
 • Period: to

  REGÈNCIA DE SERRANO

  Serrano com a governant va defensar el lliurecanvisme, anul·lar la contribució del consum, canvi de moneda a pesseta i va obrir el mercat al capital estranger. Va tindre grans problemes al seu regant a causa dels canvis que va fer: L'esclat de la guerra de Cuba, les insurreccions republicanes, insurreccions camperoles i la cerca de candidat al tron d'espanya. Aquests problemes el van portar a la renúncia com a governador.
 • Period: to

  REGNAT D'AMADEU DE SAVOIA

  Al seu regant a Espanya va haver-hi de patir una sèrie de problemes molt grans que el van portar, de la mateixa manera que la gran majoria de governats en aquell moment, a renunciar. Aquest van ser: Escàs recolzament popular, Crítica situació econòmica, Assassinat del general Prim, conflictes bèl·lics i inestabilitat política.
 • Period: to

  TERCERA GUERRA CARLINA

  Els carlistes aconsegueixen reorganitzar-se al sexenni i pretenen posar com a rei a Carles VII que era net de Carles María Isaldre. Va finalitzar amb l'arribada d'Alfons XII
 • PROCLAMACIÓ DE LA 1ª REPUBLICA

  PROCLAMACIÓ DE LA 1ª REPUBLICA
  Aquest sistema polític va estar proclamat després de l'abdicació d'Amadeu de Savoia. Va ser acceptada per classes populars. Se'n van aïllar internacionalment i van patir inestabilitat política on van passar per 4 presidents en un sol any.
 • Period: to

  1ª Republica

 • Noves Eleccions

 • Period: to

  NOVES ELECCIONS I LA REPUBLICA FEDERAL

  Es fan les noves eleccions on guanyen els federals i denominen la república com a República Federal. Tenien per principals actuacions: Ampliar llibertat, nova estructura espanyola, prohibició de nens a fàbriques o mines, apropament a la burgesia...
 • Proclamació República Democràtica Federal

 • FI DE LA REPUBLICA

  FI DE LA REPUBLICA
  El general Pavía realitza un cop d'estat militar davant de les corts on suspèn la constitució, els drets i les llibertats.
 • INICI DE LA RESTAURACIÓ BORBÒNICA A ESPANYA

  INICI DE LA RESTAURACIÓ BORBÒNICA A ESPANYA
  Hi va haver un període de transició per preparar la restauració borbònica i governa una coalició d'unionistes i progressistes. Després del pronunciament militar de Martínez Campos a Sagunt es va proclamar a Alfons XII com a rei d'Espanya i iniciant la restauració Borbònica.