15

DE GODE & DE ONDE I AMERIKANSK HISTORIE

 • Period: to

  Vietnamkrigen

  Hvem hjalp USA og hvorfor?
  Hvem hjalp USSR og hvorfor?
  Hvordan endte krigen og hvem vandt?
  Hvordan har krigen påvirket landet senere hen?
  Hvordan ser Vietnam ud i dag og er det stadig delt i to?
 • Period: to

  Cubakrisen

  Cubakrisen startede da Sovjetiske missiler blev opdaget på Cuba. Krisen sluttede da Sovjetunionens leder Nikita Khrustjov overgav sig til Amerikanerne, og bekendtgjorde at missilerne, der stod ved Tyrkiet, ville blive fjernet. Kilde: 13 days
  Hvad fik de forskellige parter ud af Cubakrisen?
  Hvem "vandt" Cubakrisen?
  Hvordan påvirkede det forholdet mellem USA og USSR
 • Murens fald

  Et af resultaterne af 2. Verdenskrig var oprettelsen af to tyske stater, Øst- og Vesttyskland. I konkurrencen de to lande imellem kunne Østtyskland ikke klare sig, og indbyggerne flygtede i stort tal til vest. For at undgå dette og for at give Østtyskland mulighed for at opbygge et velfungerende samfund, byggedes Muren i Berlin 1961, så folk ikke kunne flygte. Kilde: http://www.emu.dk/gsk/fag/his/historie-kanon/murfald.html Hvorfor faldt muren?
  Hvordan påvirkede det USSR?
 • Sovjetunionens fald - den kolde krig er ovre.

  De sovjettiske ledere bliver sat af. Østtyskland og Vesttyskland blev genforenet i året efter. De forskellige republikker i Unionen krævede selvstændighed, Gorbatjov kunne ikke magte den udvikling han selv havde sat i gang. Efter et kup i august 1991 blev styret yderligere svækket og den 25. December blev Sovjetunionen officielt opløst. Hvorfor kollapsede USSR?
  Hvem udfyldte det store magttomrum der opstod efter USSR faldt?
  Hvad fik USA ud af dette?
  Hvordan er synes på kommunisme blevet ændre