Autors reconeguts

  • Period: Jan 31, 1200 to Jan 31, 1500

    Edat Mitjana

  • Jan 31, 1220

    Jaume I

    Jaume I
    ( S. XIII ) Va escriure la primera crònica ( en prosa) medieval europea escrita per un monarca, el contingut de la crònica explica el seu creixement fins les batalles més importants del seu regnat, que van ser la conquesta de Mallorca i la de València. El narrador és el mateix rei, però utilitza la mateixa persona majastàtica, el "nos" vol dir nosaltres, però és ell, se sap quent parla d'ell o d'ell i més gent pel context
  • Jan 31, 1250

    Ramon Llull

    Ramon Llull
    (S. XIII - XIV) Va ser el primer autor que va escriure porsa en Català. Va néixer en una família noble a Melllorca. Un dia va tenir una il·luminació, se li va aparèixer Jesús crusificat i va interpretar que la seva vida no anava pel bon camí així que va anar a predicar pel món
  • Jan 31, 1304

    Francesco Petrarca

    Francesco Petrarca
    (1304-1374) Va ser l'iniciador de l'humanisme, va esteblir les bases de la lírica moderna i el model fonamental per els poetes.
    La obra més important que va escriure va ser el Cançoner.
  • Jan 31, 1313

    Giovanni Boccaccio

    Giovanni Boccaccio
    (1313-1375) Va ser un autor molt important de la narrativa europea. La seva obre principal és: Decameró, són històries de caràcter realista, amb personatges quotidians i expressa l'experti renaixentista.
    L'obre està formada de cent narracions, ja que explica que 10 joves cada nit expliquen una historia cada nit durant 10 nits.
  • Jan 31, 1350

    Sant Vicenç Ferrer

    Sant Vicenç Ferrer
    ( S. XIV - XV ) Frara dominic, que escrivia sarmons molt eleborats, amb un objectiu, educar i reconvertir els infidels. Era capaç de moure la massa ( plorar, tremolar, convèncer,...) Ell va anar per tot Europa a fer sarmons en Català i l'entenien, cosa que es considerava un miracle. En els seus sarmons parlava de la dona ( en parlava malament i li donava les culpes de tot), la verge Maria ( virtuts de la dona), dels jueus i de l'infern.
  • Jan 31, 1413

    Joanot Martorell

    Joanot Martorell
    (1413?-1465) Va ser representant de la mitjana noblesa valenciana, va escriure nombroses lletres de batalles als enemics, i va ser l'autor de "Tirant lo Blanc", que explica la història d'aquest cavaller, que després de moltes aventures passa a ser el millor cavaller del món, Joanot Martorell sap fer real aquest cavaller posant-hi escenes intimes d'aquest.
  • Jan 31, 1478

    Jaume Roig

    Jaume Roig
    ( ¿?-1478) Va ser el representant de la nova classe social, la burgesia. El seu llibre més important va ser "L'espill" o "Llibre de les dones", la seva intenció era divertir i va ser un clar exemple de misogínia medieval