Rocknroll halloffame

25 éves a Rock and Roll hírességek csarnoka

 • Jerry Lee Lewis

  Jerry Lee Lewis
  A rock 'n' roll fenegyereke az elsők között került be ebbe a szűk elitbe. Meglehet a műfaj még gyerekcipőben járt, ő már olyan vad számokat énekelt, mint a "Whole Lotta Shakin' Goin' On" vagy a "Great Balls of Fire".
 • Aretha Franklin

  Aretha Franklin
  A soul királynője, Aretha Franklin az első nőként került be a hírességek csarnokába. Olyan örökzöldek fűződnek a nevéhez, mint a "Respect", a "Chain of Fools" és a "Think". Az őt beiktató Keith Richard csak annyit mondott: "Bent vagy, bébi!"
 • Stevie Wonder

  Stevie Wonder
  A szinte születése óta vak Wonder csodagyerekként már együtt turnézott a Rolling Stonesszal. Az amerikai elnök, Barack Obama és felesége Michelle nagy kedvencének számos óriási Motown sláger köszönhető: Superstition, You Are the Sunshine of My Life és a Signed, Sealed, Delivered.
 • Simon & Garfunkel

  Simon & Garfunkel
  A duó kitűnően elegyítette a költészetet és a rock zenét, amivel a folkzene műfaját sikerült a toplisták élére segíteniük a 60-as években többek között az "I Am a Rock", a "Bridge Over Troubled Water" dalokkal és a "The Graduate" filmzenéjével.
 • Bruce Springsteen

  Bruce Springsteen
  Éppen tíz éve, hogy bekerült a munkásosztályból 1975-ben a "Born to Run" című slágerével kitörő srác. A "főnök" és bandája olyan számokkal pezsdítette fel a rockzenét, mint a "Born in the USA", a "Dancing in the Dark" vagy a "Glory Days".
 • Paul Simon

  Paul Simon
  Paul Simon elmondhatja magáról, hogy kétszer is bekerült a hírességek csarnokába, ezúttal szólókarrierje elismeréseként. Miután a Simon & Garfunkel formáció feloszlott 1970-ben, Simon több zenei műfajon átívelő - a jazztől a gospelen át az afrikai zenéig - karrierbe kezdett.
 • Sting (a Policeszal)

  Sting (a Policeszal)
  Előbb zenekarával a Policeszal, majd szólóban is sikert sikerre halmozó Stingnek, polgári nevén Gordon Sumnernek olyan slágereket köszönhetünk, mint az "Every Breath You Take" és a "Don't Stand So Close to Me".
 • Bono (a U2-val)

  Bono (a U2-val)
  Az írek talán legnagyobb büszkesége, a U2 (Bono, The Edge, Adam Clayton és Larry Mullen Jr.) legalább annyira ismert a szegénység és az AIDS elleni, valamint a környezetvédelem melletti küzdelem aktivistájaként, mint zenészként.
 • Metallica

  Metallica
  Ki hinné, hogy több mint 25 éve a pályán van már a Metallica? Pedig így van, hiszen 1983-ban robbantak be "Kill 'Em All" című albumukkal és lettek a metál műfaj uralkodói olyan slágerekkel, mint az "Enter Sandman", a "Nothing Else Matters" és a "The Unforgiven".