2. Verdenskrig

 • Invasionen af Manchuriet

  som følge af øget japansk ekspansionistisk politik
 • Genmilitarisering af Rhinlandet

  Tyskland fik lov til at sætte tropper op til Rhinlandet pga. appeasement politik
 • invasion af Kina

  De borgerkrigsramte Kina blev invaderet af kina
 • Anschluss

  Østrig blev indlemmet i det Tyske Rige. Friviligt
 • Overgivelsen af Sudetenland

  Tyskland kræver Sudetenland af Tjekkoslovakiet, med den begrundelse, at der var et stort tysk mindretal i det område. Samtidig vile Tjekkoslovakiet miste sin strategiske fordel i form af højlandene.
 • Resten af Tjekkoslovakiet falder

  Umiddelbart efter overgivelsen af Sudeterlandet, indsatte Tyskland tropper i resten af Tjekkoslovakiet og overtog landet.
 • Period: to

  Vesten 1.fase

  I denne periode erobrer Tyskland den vestlige del af Polen og Sovjet den østlige del. De allierede erklærer Tyskland krig, men bliver dog ikke til nogen krigshandlinger endnu, da Frankrig fokuserer på et defensiv, og Storbritannien endnu ikke har bygget en hær stor nok til at gå i krig. Sovjet invaderer også dele af Finland.
 • Period: to

  Vesten 2. Fase

  Fasen startede da Tyskland invaderer Danmark og Norge. Dette gør man for både at have strategisk overlegenhed i forhold til at forsvare Nordatlanten, men samtidig for også at kunne fragte svensk jernmalm til Tyskland. Fasen sluttede med indførslen af blitzkriegen på Vestfronten, hvor den tyske hær, på blot seks uger, stormer over Holland, Belgien og Nordfrankrig. Frankrig kapitulerer og de andre lande kommer underbelejring.
 • Period: to

  Vesten 3. fase

  Der var ekstensive kampe i britisk luftrum mellem Tyskland og Storbritannien. Tyskland ønskede at invadere Storbritannien, men det kræver luftkontrol over den britiske kanal for at kunne landsætte hæren. Tyskland tabte slaget kaldet the battle of Britain, og forsøger derefter at skræmme briterne til at kapitulere ved at bombe deres byer og civilbefolkning. I denne periode hjælper tyskerne også Italien med at overtage Grækenland og forsvare italienske styrker mod britiske styrker i Egypten
 • Period: to

  Vesten 4. fase

  Tyskland forsøger at invadere store del af Vestsovjet, dog uden at have fået en fredsaftale på plads med briterne først. De når at overtage store dele af Sovjet, men da vinteren nærmer sig bliver mange tyske soldater fanget ved den store industriby Stalingrad og invasionen mislykkedes. Den 7. december angriber Japan den amerikanske flådebase Pearl Harbour, og USA erklærer Japan krig, men siden at Tyskland har garanteret den japanske stats sikkerhed, bliver han automatisk også dræget ind i krigen
 • Period: to

  Asien 1. fase

  I denne periode erobrer Japan; Malaya, Burma, Fillipinerne, og Indonesien. Dette er muligt fordi USA's flåde er svækket. Det næste mål for Japan var Australien, da deres havne var vigtige for USA.
 • Period: to

  Asien 2. fase

  Indledes med slaget ved Midway og afsluttes med amerikanerne der overtager den Japanske ø Okinawa. Japanerne tabte slaget ed Midway, derefter gik det langsomt ned af bakke for dem. I denne lange periode var der en masse slag mellem Japan og USA og Storbritannien.
 • Period: to

  Vesten 5. fase

  Her lider Tyskland mange tab, de blandt andet langsomt skubbet ud af Sovjet Unionen igen. Samtidig mister Tyskland deres fodfæste i Nordafrika, og de allierede kan herfra gå i land i Syditalien
 • Period: to

  Vesten 6. fase

  Dette er den afsluttende fase. Den begynder med de allieredes landgang i Normandiet. På dette tidspunkt stod Sovjet lige for døren af Tyskland, og de fleste af de store tyske byer var blevet bombet i småstykker. Det kendetegnede dette sidste år af krigen, var Tysklands konstante tilbagetog på begge fronter, hvilket fortsatte indtil Berlin blev belejret og Hitler d. 7 maj begik selvmord og Tyskland kapitulerede. Herefter blev den tyske stat opløst og landet delt mellem de fire stormagter.
 • Period: to

  Asien 3. Fase

  Slagene om Okinawa er blodige og begge sider lider store tab, men til sidst vinder amerikanerne dog. Dette gør det muligt for dem at bombe de japanske hovedøer, og det hele kulminerer med atombomberne ved Hiroshima og Nagasaki i august. Dette tvinger Japan til at kapitulere.