Baixa (3)

TIMELINE II Guerra Mundial

 • Inici Guerra Mundial: Alemanya invadeix Polonia

  Inici Guerra Mundial: Alemanya invadeix Polonia
  La invasió de Polònia va ser la causa de l'inici de la Segona Guerra Mundial. Polònia va ser atacada per part de l'Alemanya nazi i la Unió Soviètica. Una de les causes va ser les defensar les fronteres per exemple la frontera de Fall Weiss.
  [https://encyclopedia.ushmm.org/content/es/article/invasion-of-poland-fall-1939]
 • França i Anglaterra declaren la guerra a Alemanya.

  França i Anglaterra declaren la guerra a Alemanya.
  França i Anglaterra declaren la guerra a Alemanya, perquè alemanya no va fer cas a la avis de França i Anglaterra de no atacar a Polonia.
 • Batalla de Angleterra

  Batalla de Angleterra
  La Batalla d'Anglaterra és el nom atorgat a l'esforç estratègic que la Força Aèria Alemanya van llançar durant l'estiu i la tardor de 1940 per obtenir la superioritat aèria sobre la Royal Air Force britànica, especialment sobre el Comandament de Caces.
 • Invasio alemana a Noruega i Dinamarca

  Invasio alemana a Noruega i Dinamarca
  La invasio va ser anomenada ''Operació Weserübung". El mateix dia, Dinamarca es rendeix i passa a estar ocupada. Això permet a Alemanya tenir una bona base per a la lluita contra Noruega.
  https://www.annefrank.org/es/timeline/61/la-invasion-alemana-a-dinamarca-y-noruega/
 • Alemanya invadeix belgica, Holanda i Luxemburg

  Alemanya invadeix belgica, Holanda i Luxemburg
  Els alemanys nazi tenen com a objectiu derrotar França. A través dels Països Baixos i Bèlgica volen rodeja la defensa francesa. Ocupant als Països Baixos, els nazis també impedeixen que Anglaterra tingui una base al continent europeu. http://www.claseshistoria.com/2guerramundial/victoriaseje-belgica.html
 • Alemanya controla París

  Alemanya controla París
  París, la capital francesa, va ser controlada en mans dels alemanys el 14 de juny de 1940. Com a part de l'acord d'armistici que França va signar com a Alemanya el 22 de juny.
 • Alemanya ataca Yugoslavia

  Alemanya ataca Yugoslavia
  La Invasió de Iugoslàvia, cridada (Operació 25), va ser la campanya contra el Regne de Iugoslàvia, durant la Segona Guerra Mundial. La invasió va dura onze dies després de ser d'iniciada, quan el 17 d'abril l'Exèrcit Reial Iugoslau es va rendir incondicionalment.
 • Alemanya invadeix Unió Soviètica

  Alemanya invadeix Unió Soviètica
  La invasió va ser anomenada "Operació Barbarroja", Alemanya nazi va invadir la Unió Soviètica, va ser l'operació militar alemanya més gran de la Segona Guerra Mundial.
 • Japó bombardeja la base Pearl Harbor (Hawaii, EUA)

  Japó bombardeja la base Pearl Harbor (Hawaii, EUA)
  Japó va atacar per sorpresa la base naval nord-americana de Pearl Harbor. La sorprenent maniobra japonesa va causar consternació als Estats Units i va causar l'entrada d'aquest país al conflicte bèl·lic com a part del bàndol aliat.
  https://www.bbc.com/mundo/noticias-59554750
 • EUA derrota el Japó a la batalla de Midway

  EUA derrota el Japó a la batalla de Midway
  EUA va aconseguir una victòria decisiva que no només va evitar l'ocupació de Midway i la destrucció de la seva flota del Pacífic, sinó que a més els va permetre enfonsar la gran majoria dels portaavions de l'Imperi Japonès.
 • Anglaterra derrota Alemanya a la Segona Batalla de l'Alameín

  Anglaterra derrota Alemanya a la Segona Batalla de l'Alameín
  Tropes britàniques van avançar pel camp de l'Alamein. Victòria aliada amb retirada estratègica de l'Eix. La victòria aliada va acabar amb els desitjos alemanys de apoderar-se d'Egipte.
 • Caiguda de Mussolini

  Caiguda de Mussolini
  La caiguda del feixisme (25 de juliol de 1943) es refereix a una sèrie d'esdeveniments que van tenir lloc a Itàlia des de la primavera de 1943 i que van acabar amb la reunió del Gran Consell del Feixisme del 24 de juliol.
 • Itàlia es rendeix als aliats

  Itàlia es rendeix als aliats
  L'Armistici amb Itàlia va ser un armistici, signat el 3 de setembre i declarat públicament el 8 de setembre del 1943, durant la Segona Guerra Mundial, entre Itàlia i les forces armades Aliades, que havien anat ocupant l'extrem sud del país.
 • EUA derrota el Japó a la batalla de Guam

  EUA derrota el Japó a la batalla de Guam
  La batalla va començar a l'illa de Guam. La batalla va acabar amb la victòria de EUA, que va convertir Guam en una base per a accions militars posteriors. Marines de EUA després del desembarcament a Guam.
 • URRS arribar a Berlin

  URRS arribar a Berlin
  El 16 d'abril de 1945, el Primer Front Bielorús dirigit pel mariscal de la Unió Soviètica Gueorgui Zhukov va començar a bombardejar el centre de Berlín.
 • Adolf Hitler es suïcida a Berlin

  Adolf Hitler es suïcida a Berlin
  https://www.marca.com/tiramillas/actualidad/2022/04/30/626cfc6a22601d3f628b45b1.html
  Ja moltes anècdotes de com va morir Adolf Hitler però la majoria de gent diu que es va suïcidar al seu búnquer de Berlín, mentre les tropa soviètiques conquerien la capital alemanya.
 • Alemanya es rendeix els aliats

  Alemanya es rendeix els aliats
  Berlín es va rendir davant les forces soviètiques el 2 de maig de 1945. Les forces armades alemanyes es rendeixen incondicionalment entre 7 i 9 de maig 1945
 • Llençament de la primera bomba atomica en hiroshima

  Llençament de la primera bomba atomica en hiroshima
  Paul Tibbets. Va ser el pilot encarregat de pilotar el Bombarder B-29 que va llançar la bomba atòmica sobre la ciutat japonesa d'Hiroshima ,el qual portaria el nom de la seva mare.
 • La URRS declara la guerra a Japó

  La URRS declara la guerra a Japó
  2 dies després del bombardeig atòmic a Hiroshima, la Unió Soviètica va declarar la guerra a l'imperi japonès, que ja estava donant els seus últims cops de cua a la Segona Guerra Mundial.
 • Japó es rendeix a EUA

  Japó es rendeix a EUA
  La rendició del Japó a la Segona Guerra Mundial es va produir el 15 d'agost de 1945 i es va signar el 2 de setembre de 1945. L'Imperi del Japó va acceptar la Declaració de Potsdam signada pels Estats Units, el Regne Unit, la República de la Xina i la Unió Soviètica.