Band 4671748 1280 650x392

The Rock

 • Period: 1969 BCE to 1969 BCE

  Woodstock

  Va ser un dels festivals més famosos de l'història. Va tenir lloc en la granja de Bethel, Nova York, els dies 15, 16 i 17 d'agost del 1969. El festiva s'anomena Woodstock perquè estava programat per fer-lo al poble de Woodstock. En el festival es va reunir gent hippie per buscar pau i amor. Aquest festival va marcar molt la societat.
 • 1963 BCE

  Marxa a Washington pel treball i la llibertay

  Marxa a Washington pel treball i la llibertay
  Va ser una manifestació pels drets civils a Washington D.C.
  -Martin luter King va ser asesinat perquè era un defensor de les persones negres.
 • Frank Zappa

  Frank Zappa
  Va ser un compositor, guitarroista, cantant, productor, discogàfic i director de cine italià-americà.Frank Zappa va composar rock, jazz, blues, electrònica, música artística i música concreta.
 • Period: to

  El Rock anys 60 a USA

  El Rock és un termini ampli que és una varietat de varis estils músicals populars que va sorgir als anys 50. El Rock prove de combinacions de gèneres anteriors com el blues, rythim i el country.
  - Greus problemes polítics i agitació.
  - Apareix un grup de persones que rebutjen la cultura dominant ( hippie).
  -Apareix el soul, mitjà d'expressió de la població negra, que són els hereus del gospel (Ray Charles, Aretha Franklin).
  -Busquen la autenticitat.
  -Importància dels festivals
 • The Beatles

  The Beatles
  The Beatles van ser la banda de pop-rock més reconeguda ben criticada de la història de la música popular, i el grup amb més vendes de tot Estats Units. Va ser formada per John Lennon l’any 1956 com a banda de skiffle, però al cap del temps si van afegir i hi van marxar membres, i el grup es va quedar amb el nom de The Beatles. Van ser molt exitosos i es va iniciar l’anomenada Beatlemania. Finalment es van separar el 10 d’abril de 1970. La seva música exemplifica l'anomenat: So Liverpoll
 • Period: to

  Guerra de Vietnam

  Aquesta guerra va ser un conflicte vèlic lliberat entre 1955 i 1975 per impedir la reunificació de Vietnam sota un gobern comunista.
 • The Rock als anys 60 a Europa

  The Rock als anys 60 a Europa
  Els dos estils del Rock (el blanc i el negre) van arribar a Europa, sobretot al Regne Unit.
  Va sorgir el Rok n' rolldonant importància a els grups com: The Beatles, the Rolling Stones...
 • Moviment Mod

  Moviment Mod
  Format per joves obrers o aturats dels barris perifèrics de les ciutats industrials que estaven vinculats al moviment juvenil "Mod", descrivien la seva vida amb la música. Característiques:
  -Ritme molt enèrgic, lletjor vocal intensionada i diversos estils en una cançó. (Principals, The Who). Aquesta corrent anava al estil "Punk".
 • The Rolling Stones

  The Rolling Stones
  Va ser una banda de Rock britànica originaria de Londres. La banda es va formar al Abril de 1962 per Brian Jones, Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman i per Charlie Watts. La banda es caracteritza pel seu so enèrgic i la seva actitud provocadora. Inauguren l'era del Rock, marcant el model del seu estil.
 • Assesinat J.F Kennedy

  Assesinat J.F Kennedy
  John Fitzgerald Kennedy va ser el trenta-cinquè president dels Estats Units d'Amèrica. Va ser escollit com a president en el 1960, després del darrer president Theodore Roosevelt. J.F Kennedy va morir el dia 22 de Novembre del 1963 a Dallas, Texas (EE.UU) a les 12:30 p.m disparat mentre circulava en el coche presidencial per la Plaça Dealey.
 • David Bowie

  David Bowie
  Va ser un músic i compositor britànic de Rock, que va ser cantant, actor, productor discogràfic i compositor. Va ser uns dels músics més importants per cinc decades i va ser molt populars als anys 70.
 • Pink Floyd

  Pink Floyd
  Va ser una banda de Rock Britànica, fundada a Londres al 1965. Aquesta banda es considerada un icona al segle XX i una de les bandes més populras de la música que va guanyar molta fama gràcies a la seva música psicodèlica (estil de música de rock inspiratt en la cultura psicodèlica) que va evolucionar cap al rock proguesiu i el sinfònic amb el pas del temps. El grup el componien: Nick Mason, Richard Wright, Roger Waters i Syd Barret.
 • Hard Rock

  Hard Rock
  És un subgènere del la barreja del blues i dels aspectes més importants i innovadors del Rock que va existir a la dècada del 1960. Aquest gènere es caracteritza per l'importància de la presència de guitarres elèctriques, ritmes condundents amb notable protagonisme de la bateria, i una veu que és la seva força.
  -Potencien la part salvatge del Rock
  -Sols de guitarra virtuosos i vertiginosos
  -Veus enèrgiques agudes i estridents
  -Secció rítmica molt potent
  -Ús de distorsionadors i pedals d'efecte
 • Jethro Tull

  Jethro Tull
  Va ser una banda de Rock progresiu britànica que es va formar a finals del 1967 i es va separar el 2014, la que la converteix en una de les bandes que més han durat de la història. Aquesta banda ha venut més de 60 milions de còpies de la seva discografía oficial, sent un dels grups amb majors ventes de la història del Rock. La banda la composaven Ian Anderson, Martin Barre, Dee Palmer, Tony Iommy, Barriemore Barlow, Clive Bunker...
 • Led Zeppelin

  Led Zeppelin
  Va ser un grup de Hard Rock que va ser uns dels grups més importabts d'quest gènere i populars de la dècada del 1970. El grup va ser fundat a l'any 1968 per Jimmy Page a Londres. Els membres són: Robert Plant, Jimmy Page, John Paul, John Bonham.
 • Deep Purple

  Deep Purple
  És una banda britànica de Hard Rock formada a Hethford, Regne Unit al 1968. La banda també incorporava elements de música clàssica, blues-rock, pop i rock progressiu. La banda ha canviat molts cops de formació i va deixar d'actuar durant vuit anys (1976-84). La banda està formada per Ian Gillan, Steve Morse, Roger Glover, Don Airey, Ian Paice.
 • Heavy Metal

  Heavy Metal
  És un estil musical descendent del rock que és molt menys influenciat pel blues que el hard rock, caracteritzat principalment pel seu so, generalment obtinguda amb l'ús de guitarres elèctriques amb alt grau de distorsió, veus molt extremes i bateries amb doble bombo o doble pedal, i baixos pronunciats i contundents.
  -Cabells llargs
  -Cuir
  -Botes
  -Pantalons apretats
  -Satanisme, bruixeria
 • Rock Progresiu

  També conegut com a prog rocko rock sinfònic,és un subgènere de la música Rock, que es va popularitzar al Regne Unit. Característiques.
  -Intelectuació del rock ( dics complerts)
  -Experimentació sonora(cançons llargues i melòdiques)
  -Lletres curtes i temasmístics
  -Improvitzacions virtuosístiques
  -Posades en escena molt espectaculars.
 • The Rock als anys 70

  -Perduda dels ideals hippies
  -Aparició del videoclip
  -Aparició de diversos estils (individualisme)
  -Queen es fa molt famós amb una barreja de hard Rock, Rock progresiu, heavy metal, glam Rock i ópera Rock.
  -Al 1974 neix el Punk
  -Neix el funk
 • Queen

  Queen
  és un grup de rock britànic format el 1970 format pel cantant Freddie Mercury, el guitarrista Brian May, el baixista John Deacon i el bateria Roger Taylor. És un dels principals grups de música del segle xx i considerat un dels millors de la història, sent alhora un dels majors influents de la música actual, en especial Rock Dur i el Heavy Metal.
 • AeroSmith

  AeroSmith
  És una banda estatunidenca de rock, de vegades anomenada "The Bad Boys from Boston". El seu estil, que té arrel al hard rock basat en el blues, també incorpora elements de música pop, heavy metal,i rhythm and blues, i ha inspirat molts altres artistes de rock. La banda es va formar a Boston a Massachusetts, EUA el 1969.
 • Glam Rock

  Glam Rock
  És un gènere musical de rock and roll i música pop popularitzat durant els anys 70. Va ser sobretot un fenomen britànic durant els anys 1971 i 1972 per músics que portaven robes i maquillatges espectaculars i botes de plataforma. Característiques:
  -Retornar espontanietat
  -Buscar l'escàndal i la provocació
  -Robes brillants amb maquillatge
 • AC/DC

  AC/DC
  És un grup australià de Hard Rock que va sorgir l'any 1973, creat pels germans d'origen escocès Malcolm i Angus Young. El nom del grup va sorgir de la germana de Malcolm i Angus que va veure'l escrit en un maquina de cosir, l'acrònim "AC/DC" significa "Alternating Current/Direct Current". Els membres són Angus Young, Malcom Young, Axl Rose, Cliff Williams i Phil Rudd.