Rock and roll

It's only rock and roll, Gerard i Aleix

 • Period: to

  Soul

  S'origina als finals dels 50 als Estats Units. Un dels temes principals del soul és l'expressió de l'orgull racial. Tracta d'una barreja entre els blues and rhythm dels 50 i la música de gòspel.
  La majoria dels cantants de soul s'originen a les esglésies del barri. Música no religiosa.
 • Música negra

  Música negra
  Els inicis del rock and roll es trasllada fins als anys 50 on als Estats Units hi havia una segregació racial. Hi havia emissores pels negres i altres pels blancs. Els adolescents blancs els agradava la música negra, com era il·legal escoltar-la, ho feien amagats. El que es va fer era posar una persona blanca a interpretar la música negra i així satisfer a la joventut del moment. Aquest va ser l'inici del rock and roll.
 • Round around The Clock

  Round around The Clock
  Bill Haley amb la seva cançó Round around The Clock, va ser un dels primers èxits del rock and roll. Es va vendre més de 15 milions de còpies en tot el món.
 • Elvis Presley

  Elvis Presley
  Va ser una de les figures de la musica i del rock and roll, és anomenat el rei del rock and roll.
 • Primer disc Elvis Presley

  Primer disc Elvis Presley
  Rock 'N' Rock va ser el primer disc d'Elevis, va estar compost per 12 cançons.
 • LIttle Richard

  LIttle Richard
  Little Richard va ser un cantant i pianista de blues. Va compondre uns dels discs més van vendre amb el seu disc ''here's little richard''. Les cançons del disc són cèl·lules del rock and roll. Cançons mítiques com Tutti Frutti, Long Tall Sally entre altres. Disc de 12 cançons.
 • Janis Martin

  Janis Martin
  Janis Martin, coneguda com "La Reina del Rockabilly", va ser una cantant nord-americana nascuda el 27 de març de 1940 i va morir el 3 de setembre de 2007. Va destacar en els anys cinquanta com una de les primeres dones a trencar barreres en el món de la música rockabilly. Va tindre 2 marits i es va quedar embarassada molt joveneta i això per la societat no estava ben vist.
 • Motown

  Motown
  Motown va ser una de les primeres discogràfiques de música soul i RyB, un dels grans artistes talentosos que va firmar amb Motown va ser Stevie Wonder que va ser un cantant, compositor i multiinstrumentista.
 • Chuck Berry

  Chuck Berry
  Chuck Berry és una de les figures del rock and roll era autor, compositor i interpretava totes les seves cançons. Gran guitarrista que va ser un exemple a seguir per a altres guitarristes. Tenia una manera particular de tocar la guitarra anomenada Duck Walk, que després diversos guitarristes li van copiar.
 • The Rolling Stones (primer disc)

  The Rolling Stones (primer disc)
  El primer disc dels Rolling Stones va ser llançat l'any 1964. L'album presenta una mescla de versions de cançons en blues i R&B, així com cançons originals de la banda. Va ajudar a establir els Rolling Stones com una de les bandes de rock més importants del moment.
  Algunes de les cançons que més van destacar en l'àlbum van ser “Not Fade Away”, “Mona” i “I'm a King Bee”. Encara són cançons que s'escolten al dia d'avui.
 • Aretha Franklin

  Aretha Franklin
  Aretha Franklin va ser una cantant i pianista americana especialitzada en el rhythm and blues i gospel va ser una de les grans transmisores del gospel era admirada per la seva gran veu i un dels seus grans albums va ser "Lady Soul" l'any 1968.
 • Nina Simone Ain't got no

  Nina Simone Ain't got no
  Ain't Got No
  Nina Simone va ser una gran cantant compositora i pianista de jazz i soul estatunidenca. Va ser una gran figura en el moviment afroamericà pels drets civils. Ain't Got Not, va ser una de les seves cançons més populars, la cançó no era seva, era una mescla de dues cançons del musical Hair.
 • James Brown

  James Brown
  Un dels discs més coneguts de James Brown és "Sex Machine" que va marcar un abans i un després en la seva carrera i va influir en molts artistes posteriors, inclou el famós tema "Get Up".
 • Rolling Stones

  Els Rolling Stones són una famosa banda de rock anglesa formada en Londres en 1962. Els artistes originals de la banda son: Brian Jones, Mick Jagger, Keith Richards, Chaarlie Watts, Ronnie Wood, Bill Wyman i Ian Stewart. Son coneguts per les seves energetiques actuacions en directe i en algunes cançons iconiques com: "Satisfaction" , "Paint it black" i"Sympathy for the devil"
 • Grammy Chuck Berry

  Grammy Chuck Berry
  Va guanyar el Grammy per tota una carrera artística.
 • I Want to Break Free

  I Want to Break Free
  Aquesta cançó va ser escrita pel baixista de Queen (John Decon). Va ser publicada amb l'àlbum "The works". Va ser una cançó molt icònica perquè va ser interpretada com una expressió de la lluita per la llibertat i l'autodeterminació especialment en el context de la comunitat LGBTQ+. En el videoclip presenten als membres de Queen vestits amb roba de dona.
 • Marvin Gaye mort

  Marvin Gaye mort
  Ain't No Mountain
  Marvin Gaye va morir per la culpa del seu pare, en una discussió familiar el seu pare li va disparar dos trets i va acabar morint. Mai va tenir una bona relació amb el seu pare, tenien una relació pare-fill molt complicada. Més d'una vegada el pare li havia apallissat en la seva època de l'adolescència. La seva relació amb el seu pare va ser gran part de la seva mort.