Decada70

El rock dels anys 70

 • Rock progressiu

  Rock progressiu
  ● Característiques
  - Intelectualització del rock
  - Tot el disc gira entorn al mateix tema
  - Cançons molt llargues i melòdiques
  - Lletres curtes de temes místics, futuristes o surrealistes
  - Improvitzacions virtuosístiques
  - Pols de sintetitzadors per obtenir timbres nous
  - Actuacions molt espectaculars
 • Hard rock

  Hard rock
  ● Característiques
  - Potencía la part més salvatge i agresiva del rock
  - Secció rítmica molt potent
  - Riffs repetitius i contundents
  - Riff: Frase musical que es repeteix i és molt distingible
  - Solos de guitarra virtuosos
  - Ús de distorsionadors i pedals d’efectes
  - Veus enèrgiques, agudes i estridents
 • Reggae

  Reggae
  ● Característiques
  - És una música totalment nova i associada a Jamaica, als rude boys i als
  rastafaris
  - S’origina com a desenvolupament de ska. Amb un estil més pausat.
  - Les cançons reggae, mostren tota la ideologia rastafari
  - Serà una musica fortament polititzada
 • Bob Marley

  Bob Marley
  Bob Marley va ser un músic de reggae jamaicà.
  Va morir de cancer l'11 de maig de 1981.
  La majoria de les seves cançons anaven sobre la espiritualitat rastafari i algunes feien homenatge a la marihuana.
 • Pink Floyd

  Pink Floyd
  Pink Floyd és un grup de música britànic, considerat com un dels més influents de la història del rock. Els seus membres fundadors van ser Syd Barrett (guitarra i veu), Roger Waters (baix i veu), Richard Wright (orgue, teclats i veu) i Nick Mason (bateria). El grup es donà a conèixer, a la fi de l'any 1966, en clubs underground de Londres. Va fer-se famós als anys 70 i la música que feien era rock progressiu.
 • Jethro Tull

  Jethro Tull
  Jethro Tull és un grup anglès de rock que es va formar el 1967. Les seves senyes d'identitat musicals són el personal estil vocal i la flauta solista del seu líder Ian Anderson. Al principi feien Rythm&Blues però vam fer el seu album "Aqualung" que va ser la base del hard rock.
 • Black Sabbath

  Black Sabbath
  Black Sabbath va ser un grup britànic de Heavy metal format a Birmingham el 1968. La seva música va ser influenciada en bona part pels Beatles. Va ser un dels grups de heavy metal més important de tots el temps.
  És considerada una de les bandes més influents en la història del Rock, se'ls atribueix igualment la invenció del heavy metal.
 • Deep Purple

  Deep Purple
  Deep Purple és un grup de rock anglès fundat a Hertford el 1968. Juntament amb Led Zeppelin i Black Sabbath, es considera que són un dels grups pioners del heavy metal i el hard rock modern, tot i que alguns membres intenten no categoritzar-se en un gènere. La banda també incorporava elements de música clàssica, blues-rock, pop i rock progressiu.
 • Led Zeppelin

  Led Zeppelin
  Led Zeppelin va ser un grup de hard rock considerat un dels més importants d'aquest gènere i un dels més coneguts i populars durant la dècada del 1970. Tot i considerar-se Led Zeppelin principalment com un grup de hard rock, el grup gaudia d'una gran diversitat musical, tocant tota mena de gèneres, com el blues, el rock & roll, el soul, la música celta, la música àrab, la música índia, el folk, el country i fins i tot, el reggae.
 • Aerosmith

  Aerosmith
  Aerosmith és una banda estatunidenca de rock. El seu estil, que té arrel al hard rock basat en el blues, també incorpora elements de música pop, heavy metal i rhythm and blues. La banda es va formar a Boston el 1969.
 • David Bowie

  David Bowie
  David Bowie va ser un músic, actor i compositor de rock anglès que també va ser productor musical i arranjador. Va ser una figura important de la música popular i del glam rock durant més de cinc dècades i considerat un innovador, ja que va atraure a molts nous tipus de persona cap a el seu estil musical, en particular pels seus treballs de la dècada de 1970 i per la seva peculiar veu, a banda de la profunditat intel·lectual de les seves obres.
 • Period: to

  Característiques importants dels 70

  Característiques importants dels anys 70
  - Es perden els ideals dels 60
  - Apareix el videoclip
  - La música es diversifica i apareixen numerosos i diversos estils
 • Heavy metal

  Heavy metal
  ● Característiques
  - Accentuarà característiques del Hard Rock
  - La temàtica de les lletres es caracteritza a temes místics, satànics i fantàstics
  - Els heavys tenen una estètica molt concreta (cabell llarg, cuir, botes, pantalons
  cenyits)
 • Queen

  Queen
  Queen és un grup de rock britànic format el 1970 format pel cantant Freddie Mercury, el guitarrista Brian May, el baixista John Deacon i el bateria Roger Taylor. És un dels principals grups de música del segle xx i considerat un dels millors de la història, sent alhora un dels majors influents de la música actual, en especial Hard rock i el Heavy Metal. Edtà també catalogat com a glam rock per la vestimenta que acostumava a portar Freddie Mercury.
 • Glam rock

  Glam rock
  ● Característiques
  - Tornarà la espontaneïtat i el frescor al rock
  - Buscaven l’escàndol i la provocació
  - Els cantants tenien una imatge sofisticada (Maquillatge, cabell pintat, roba
  brillant molt exagerada…)
  - Jugaven amb l'ambigüitat sexual, persones androgenes
  - David Bowie va ser pioner al “Glamour rock” o “Gay power”
 • AC/DC

  AC/DC
  AC/DC és un grup australià de rock dur que va sorgir l'any 1973, creat pels germans d'origen escocès Malcolm i Angus Young. Després d'algunes variacions AC/DC va quedar format per Angus i Malcolm a les guitarres, Mark Evans al baix, Phil Rudd a la bateria i Bon Scott de vocalista. Va ser un grup moolt famós dels anys 70
 • Ramones

  Ramones
  Ramones va ser una influent banda de punk rock, formada a Forest Hills, un districte de Queens, Nova York, al març de 1974. Aquesta banda va ser la que va liderar el moviment punk a Nova York, fins al punt que moltes vegades se la considera la fundadora musical del punk.
 • Punk

  Punk
  ● Característiques
  - Sorgeix a Anglaterra durant la segona meitat dels anys 70 en un
  moment de greu crisis econòmica.
  - El moviment Punk parteix d’un esperit de rebel·lió.
  - Va estar protagonitzat pels joves avorrits i rabiosos
  - Sense saber tocar ni cantar fan una música d’un crit de ràbia i odi
  - Una estètica basada en la lletjor i violència
  - Els seus principis són: pessimisme, nihilisme i anarquisme
  - Pogo, forma de ballar saltant com una molla donant cops (olles)
 • Iron Maiden

  Iron Maiden
  Iron Maiden és un grup de heavy metal i metal progressiu d'Anglaterra format el 1975. La mascota, Eddie, és protagonista de la imatgeria del grup, de temàtica de terror, i també dels muntatges escènics. Iron Maiden és un dels grups de heavy metal més influents amb gairebé cent milions de còpies venudes arreu del món
 • Sex Pistols

  Sex Pistols
  Els Sex Pistols van ser una banda anglesa de punk rock formada el 1975 a Londres.Encara que van durar poc com a grup i només van publicar un únic àlbum d'estudi van ser un dels conjunts més influents de la història de la música popular i són els corresponsables d'iniciar el moviment punk al Regne Unit i d'inspirar molts músics de punk rock i rock alternatiu posteriors.
 • The Clash

  The Clash
  The Clash va ser una banda de rock activa des de l'any 1976 al 1986. Va ser una de les bandes més reeixides de l'ona punk a finals dels 70, i van anar incorporant al seu repertori influències de la música reggae, rockabilly, dance, jazz, ska, hip hop, i ocasionalment altres estils musicals.
 • Metallica

  Metallica
  Metallica és un grup de música estatunidenc actiu des de principis la dècada del 1980. Va ser creat el 1981 a Los Angeles pel danès Lars Ulrich i James Hetfield, als quals se'ls unirien Lloyd Grant i Ron McGovney. El seu estil musical era el Heavy metal.