Poprockportà

EVOLUCIÓ DEL POP I EL ROCK :)

By kkenra
 • SAM COOKE

  SAM COOKE
  Sam Cooke es va convertir en el primer artista de color a triomfar en el panorama musical en la dècada dels 60 i 70. Va tindre una curta carrera musical, des de 1950 fins a 1964, any en què va morir assassinat.
  De Sam Cook destaquen cançons com: Wonderful World, Bring It On Home, A Change Is Gonna Come i moltes altres més!
 • Otis Redding

  Otis Redding
  Otis aredding va ser un gran cantant de soul i stax i compartia malnom de Rei del Soul amb el cantant Sam Cook .
  Es considera un dels més grans cantants en la història de la musica estatunidenca.
  Entre les seues cançons més destacables podem trobar: Stand By Me, Try a Little Tenderness, This Arms of Mine, entre altres.
 • Period: to

  SOUL

  El Soul és un estil procedent de la fusió del gospel i el R&B. És un moviment musical exclusiu dels negres. El soul representava cançons de crítica i protesta, sobretot en contra de la segregació racial.
  Dos grans artistes del Soul foren Sam Cook i Otis Redding.
 • Period: to

  TAMLA MOTOWN

  Tamla Motown era una discografia estatunidenca esopecialment dedicada a la música afroamericana. Destacava en el soul, funk i R&B.
  Dos grans músics destacats de Tamla Motown són: The Temptations i Martha and the Vandellas.
 • Period: to

  STAX

  Stax Rècords és una de les més importants companyies discogràfiques de la història de la música soul, contemporània de la Tamla Motown.
  Una de les cantants més representants d'aquesta discogràfica és Aretha Franklin.
 • Period: to

  POP

  La música pop (en anglès pop music, abreviació de popular music) és una de les interpretacions musicals originades a partir de la segona meitat del segle xx.
  Uns dels majors representants són The Beatles.
 • Period: to

  ROCK

  La música rock o rock and roll, és un estil musical que evolucionà a partir del blues.
  Sol interpretar-se, entre altres molts instruments que ocasionalment s'addicionen, amb guitarra elèctrica, bateria i baix elèctric.
  Un dels majors representants del rock són The Rolling Stones i The Who.
 • Period: to

  ROCK PSICODELIC

  El rock psicodèlic, conegut també com a acid rock, és un estil musical que vol evocar l'estat alterat de la ment provocat per les drogues de tipus al·lucinogen i, més concretament, les experiències provocades per l'LSD.
  Uns dels majors representants són Jefferson Airplane.
 • Period: to

  FOLK

  Música folk és un terme d'origen anglés utilitzat en llengua castellana generalment per a referir-se a la música folklòrica moderna.
  Dos grans representants són: Bob Dylan i Joan Baez.
 • Martha and the Vandellas

  Martha and the Vandellas
  Martha and the Vandellas va ser un dels grups més importants de Motown.
  Les caracteritzaven cançons com: Dancing In The Streets, Heat Wave i Nowhere To Run, entre d'altres.
 • The Temptations

  The Temptations
  The Temptations va ser un dels grups més exitosos en la història de la música. És famóis per ser una de les formacions més relevants de Tamla motown.
  Té cançons com: My Girl, Treat Her Like a Lady, Ain't Too Proud to Beg...
 • ARETHA FRANKLIN

  ARETHA FRANKLIN
  Aretha Franklin va ser una cantant afroamericana especialitzada en els estils gòspel, soul i rhythm and blues, coneguda com la Reina del Soul.
  Va sert la màxim exponent d'aquest gènere, així com una de les més grans transmisores de gòspel de tots els temps.
  Entre les seues cançons mes conegudes estan: Respect i Ain't No Way.
 • THE BEATLES

  THE BEATLES
  The Beatles va ser un grup de música pop-rock procedent de Liverpool, Anglaterra, format per John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr. Són el grup de música pop amb més èxits i vendes de discs de la història de la música popular.
  Té moltes cançomns representatives com: Don't let me down, Hey Jude, Help! i milers més.
 • THE ROLLING STONES

  THE ROLLING STONES
  The Rolling Stones és un grup anglès de música rock. Els membres originals eren Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones i Ian Stewart al piano. El pianista va incorporar al bateria Charlie Watts. Posteriorment va entrar al grup el baixista Bill Wyman.
  Cançons com Satisfaction, Start me up o Symphathy for the Devil, van ser unes de les més representants.
 • THE WHO

  THE WHO
  The Who és una banda britànica de rock formada el 1963.Originalment es deia The Detours, encara que poc després adoptarien el nom de The High Numbers per més endavant passar-se a dir The Who.
  Representaven als Mods que eren un grup de gent que segueixen el mateix estil musical i els mateixos gustos.
  Una cançó de les més famoses es My Generation.
 • JEFFERSON AIRPLANE

  JEFFERSON AIRPLANE
  Jefferson Airplane va ser una banda estatunidenca de rock sorgida a la ciutat de San Francisco, pionera del moviment psicodèlic influenciat pel LSD. Va ser una de les primeres bandes de l'escena de San Francisco a gaudir d'èxit comercial i crític.
  Una cançó que els representa és Somebody to Love.
 • BOB DYLAN

  BOB DYLAN
  Bob Dylan, és un compositor i cantant estatunidenc, considerat un dels músics més influents i prolífics del segle xx i guardonat el 2016 amb el Premi Nobel de Literatura "per haver creat una nova expressió poètica en la gran tradició nord-americana de la cançó".
  Entre les seues cançons destaca Blowin' in the Wind.
 • JOAN BAEZ

  JOAN BAEZ
  es una cantant estatunidenca de música folk, coneguda com «la reina de la cançó protesta». Caracteritzada per una veu potent, aguda, pròxima a la d'una soprano, i amb un vibrato controlat per a potenciar la dramatització de les lletres de les cançons, Joan Baez és la màxima figura de la cançó protesta sorgida en els anys 1960 amb motiu de la Guerra del Vietnam.
  Destaca Donna, Donna.
 • LED ZEPELIN

  LED ZEPELIN
  Led Zeppelin fou un grup de rock dur considerat un dels més importants d'aquest gènere i un dels més coneguts i populars durant la dècada del 1970.
  De ells destaquen cançons com: Stairway to Heaven, Whole Lotta Love, Immigrant Song.
 • DEEP PURPLE

  DEEP PURPLE
  Deep Purple es considera que és un dels grups pioners del heavy metal i el hard rock modern, tot i que alguns membres intenten no categoritzar-se en un gènere.
  Smoke on the Water, Highway Star / Not Fade Away, Child in Time.
 • BLACK SABBATH

  BLACK SABBATH
  Black Sabbath va ser un grup britànic de Heavy metal format a Birmingham el 1968. La seva música va ser influenciada en bona part pels Beatles. Va ser un dels grups de heavy metal més important de tots el temps.
  Destaquen: Paranoid, War Pigs, Iron Man.
 • Period: to

  HEAVY ROCK

  El heavy rock és el fruit del desenvolupament i la barreja del blues i dels aspectes més innovadors del rock existent a la dècada del 1960, que es caracteritza per la important presència de guitarres elèctriques, ritmes contundents amb notable protagonisme de la bateria, i una veu que adquireix també un nou protagonisme pel que fa a la seva força, sense renunciar a la melodia.
  Destaquen pel seu èxit Cream, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Deep Purple o Black Sabbath.
 • Period: to

  GLITTER ROCK I GLAM ROCK

  El glam rock i Glitter rock són uns gènere musicals de rock and roll i música pop popularitzat durant els anys 70. Va ser sobretot un fenomen britànic durant els anys 1971 i 1972 per músics que portaven robes i maquillatges espectaculars i botes de plataforma. Eren d'estil androgin.
  El glam rock va popularitzar músics com ara Slade, David Bowie, Gary Glitter.
 • Period: to

  PUNK

  Els moviments punk van aparèixer com a subgènere musical del rock durant els anys setanta. Des d'aleshores l'han acompanyat corrents artístics, literaris, ideològics i polítics, i d'aquests n'han derivat formes d'intercanvi i de relacions socials pròpies.
  Els grans representants del punk són Sex Pistols, The Clash i Los Ramones.
 • Period: to

  ROCK SIMFÒNIC

  El rock simfònic és un subgènere del rock, que va néixer a mitjan dècada de 1960. Deu el seu nom a un cert afany d'emular les sonoritats orquestrals de la música clàssica, sobretot de la música romàntica i postromàntica.
  Les formacions més representatives d'aquest moviment foren: Emerson, Lake and Palmer, Yes, Pink Floyd, King Crimson i Genesis.
 • Period: to

  SKA-ROCKSTEADY-REGGAE

  L'ska és un estil musical originari de Jamaica precursor del rocksteady i més tard, del reggae. Com que és un gènere particularment apte per a fusions ha incorporat, a través de diferents variants, els més diversos llenguatges musicals.
 • Period: to

  NEW WAVE

  El terme New Wave (New Wave rock music, en anglès) s'utilitza generalment per definir un gènere musical originat en el rock a la fi de la dècada de 1970 i durant la dècada de 1980, com un derivat del punk rock.
  Elvis Costello o The Police representaven aquest estil.
 • GARY GLITTER

  GARY GLITTER
  Gary Glitter és un músic i compositor de glitter rock que va obtindre gran popularitat entre els primers anys de 1970 fins a mitjan anys 1980. Va ser acusat i condemnat per delictes sexuals, sent empresonat en 1999 per possessió de pornografia infantil, i en 2006 i en 2015 per abús sexual infantil i temptativa de violació entre altres càrrecs.
  D'ell coneguem cançons com: Do You Wanna Touch Me, I Didn’t Know I Loved You Till I Saw You Rock n' Roll.
 • QUEEN

  QUEEN
  Queen és un grup de rock britànic format el 1970 pel cantant Freddie Mercury, el guitarrista Brian May, el baixista John Deacon i el bateria Roger Taylor. És un dels principals grups de música del segle xx i és considerat un dels millors de la història, sent alhora un dels majors influents de la música actual, en especial dins del rock dur i el heavy metal.
  Cançons com We Will Rock You, Bohemian Rhapsody, Under Pressure amb Davie Bowie.
 • DAVID BOWIE

  DAVID BOWIE
  David Bowie va ser un músic, actor i compositor de rock anglès que també exercí de productor musical i arranjador.
  Destaquen cançons com: Space Oddity, Under Pressure, Life on Mars?...
 • SEX PISTOLS

  SEX PISTOLS
  Els Sex Pistols van ser una formació anglesa de punk rock formada el 1975 a Londres, són els responsables d'iniciar el moviment punk al Regne Unit i d'inspirar molts músics de punk rock i rock alternatiu posteriors.
  Destaquen cançons com: Anarchy in the U.K., Bodies, God Save The Queen...
 • THE CLASH

  THE CLASH
  The Clash va ser una banda de rock activa des de l'any 1976 al 1986. Va ser una de les bandes més reeixides de l'ona punk a finals dels 70, i van anar incorporant al seu repertori influències de la música reggae, rockabilly, dance, jazz, ska, hip hop, i ocasionalment altres estils musicals.
  La seua cançó més famosa és Should I Stay Or Should I Go.
 • LOS RAMONES

  LOS RAMONES
  Ramones va ser una influent banda de punk rock. Aquesta banda va ser la que va liderar el moviment punk a Nova York, fins al punt que moltes vegades se la considera la fundadora musical del punk.
  Destaquen Blitzkrieg Bop, Sheena Is a Punk Rocker i Hey Ho Lets Go.
 • ELVIS COSTELLO

  ELVIS COSTELLO
  Elvis Costello, és un músic, cantant i compositor anglès. Es va iniciar en l'escena pub-rock londinenc a mitjans de la dècada del 1970 des d'on va veure arribar com observador privilegiat la New Wave i el punk, moviments amb els quals es va associar.
  Coneguem cançons com Pump it Up.
 • THE POLICE

  THE POLICE
  The Police va ser un trio britànic de rock, actiu des de finals de la dècada dels 70 fins a mitjan dècada dels 80, sota el format de power trio.​ Pertanyent a la new wave britànica, el seu estil musical va estar marcat per influències del rock, pop, reggae, funk i jazz.
  D'ells destaquen Every Breath You Take, Roxanne, Message in a Bottle...
 • PINK FLOYD

  PINK FLOYD
  Pink Floyd és un grup de música britànic, considerat com un dels més influents de la història del rock. Coneguem cançons com Another Brick in the Wall
  The Wall, Comfortably Numb i Wish You Were Here.
 • PRINCE BUSTER

  PRINCE BUSTER
  Prince Buster, va ser un músic musulmà, i és recordat com una de les màximes figures del ska i el rocksteady. Els seus discs al segell Blue Beat en la dècada del 1960 han inspirat a multitud de cantants de reggae i ska.
  Coneguem la seua famosa cançó Enjoy Yourself.
 • THE SKATALITES

  THE SKATALITES
  The Skatalites és un grup de música jamaicà que va tenir un paper important en popularitzar l'ska, la primera música jamaicana vertadera creada al fusionar boogie-woogie blues, rhythm and blues, jazz, mento, calipso, i ritmes africans.
  Guns of Navarone, Freedom Sounds, Rock Fort Rock.
 • BOB MARLEY

  BOB MARLEY
  Bob Marley, va ser un cantant i compositor jamaicà. Marley continua sent el més conegut i respectat intèrpret de la música reggae i és acreditat per ajudar a difondre tant la música de Jamaica com el moviment rastafari a una audiència mundial.
  Destaca la seua cançó Three Little Birds.
 • GRANDMASTER FLASH

  GRANDMASTER FLASH
  Grandmaster Flaix, és un músic i DJ estatunidenc d'hip hop. Se'l reconeix com un dels pioners en les tècniques de punxar i mesclar típiques de l'hip hop.
  D'ell coneguem la cançó The Message.
 • Period: to

  RAP

  La música rap o música hip-hop és un gènere musical que sorgeix als barris negres dels Estats Units que consisteix en música rítmica estilitzada que generalment s'acompanya rapejant, un discurs rítmic amb rimes que es canta.
  Grandmaster Flash, Tupac i Snoop dog. Els dos últims en el gangster rap del 90.
 • Period: to

  TECHNO POP

  El techno-pop és un gènere de música electrònica caracteritzat per l'ús de sons elèctrics o robòtics sobre melodies simples.
  El representa un famós grup anomenat Depeche Mode.
 • Period: to

  NEW AGE

  New-age és el nom d'un moviment social que barreja espiritualitat, esoterisme i reinterpretacions de la filosofia oriental per crear un estil de vida alternatiu, basat en la calma, l'autoconeixement i la connexió amb el cosmos.
  Coneguem artistes com Enya, Brian Eno i Lou Reed.
 • Period: to

  HEAVY METAL

  El heavy metal és un estil musical descendent del rock,[1][2] molt menys influenciat pel blues que el hard rock, caracteritzat principalment per la contundència del seu so.
  El grup més conegut és AC⚡DC.
 • Period: to

  THRASH METALL

  El thrash metal és un subgènere del heavy metal que se singularitza generalment per un caràcter agressiu i tempos ràpids. Les cançons del thrash metal solen utilitzar ritmes percussius ràpids, riffs de guitarra amb registres baixos, amb interpolacions de guitarra solista molt tècnica.
 • DEPECHE MODE

  DEPECHE MODE
  Depeche Mode és un grup anglès de New wave, Pop, Rock alternatiu i música electrònica. Són considerats com un dels grups pioners a portar al públic en general elements electrònics destacables barrejats a la seva música Pop Rock; també destaquen els seus vídeoclips i els seus concerts en directe.
  La seua cançó Enjoy The Silence és molt coneguda.
 • ENYA

  ENYA
  Enya, és una cantant i compositora irlandesa de música new age.
  Enya va començar la seua carrera musical en 1979, quan es va unir per un breu període a Clannad, un grup musical format per diversos dels seus germans i oncles, abans de llançar la seua carrera com a solista.
  Coneguem la seua cançó Only Time.
 • LOU REED

  LOU REED
  Lou Reed va ser un cantant, músic i poeta estatunidenc, considerat com una de les icones més importants de la història del rock. Té una famosa cançó anomenada Walk On The Wild Side.
 • AC⚡DC

  AC⚡DC
  AC/DC és un grup australià de heavy metal que va sorgir l'any 1973, creat pels germans d'origen escocès Malcolm i Angus Young.
  Destaquen You shook Me All Night Long i Thunderstruck.
 • METALLICA

  METALLICA
  Metallica és un grup de música estatunidenc actiu des de principis la dècada del 1980. Va ser creat el 1981 a Los Angeles pel danès Lars Ulrich i James Hetfield, als quals se'ls unirien Lloyd Grant i Ron McGovney. Aquests dos músics van ser després substituïts pel guitarrista Dave Mustaine i el baixista Cliff Burton, respectivament.
  Coneguem: Nothing Else Matters, Enter Sandman, Seek & Destroy i Master Of Puppets, entre altres.
 • MEGADETH

  MEGADETH
  Megadeth és un grup de Thrash metal, Heavy metal (actualment), creat l'any 1983 pel guitarrista i vocalista Dave Mustaine després que aquest fos expulsat de Metallica.
  Coneguem Symphony Of Destruction.
 • MADONNA

  MADONNA
  Madonna, denominada com a reina del pop, és una icona popular internacional de les últimes tres dècades, aspecte que li reconeixen, fins i tot, els seus detractors. És una estrella de pop coneguda per reinventar la seva imatge, i per l'ambició, innovació i provocació en els seus vídeos musicals i espectacles.
  Composa moltes cançons conegudes i entre elles trobem Like A Prayer i Like A Virgin.
 • MICHAEL JACKSON

  MICHAEL JACKSON
  Michael Jackson va ser un cantant, compositor, intèrpret, ballarí i músic en general de música pop estatunidenc, així com filantrop. Conegut com el rei del pop, les seves contribucions a la música, el ball i la moda, a més a més de la seva coneguda vida pública, en feren una figura destacada de la cultura popular durant pràcticament quatre dècades.
  Coneguem Billie Jean, Thriller, Smooth Criminal...
 • NIRVANA

  NIRVANA
  Nirvana va ser un grup de música grunge estatunidenc molt popular, fundat l'any 1987 a Aberdeen, Washington. Amb la cançó "Smells like teen spirit" del disc Nevermind de l'any 1991, Nirvana assolia el seu màxim nivell de popularitat i, amb ells, el punk-rock alternatiu que els mitjans de comunicació anomenaven grunge.
 • PEARL JAM

  PEARL JAM
  Els Pearl Jam són un grup de rock alternatiu dels EUA. Normalment se'ls encasella dins de l'anomenat moviment grunge. També formen part de l'anomenat "so de Seattle" tant per raons geogràfiques com musicals. Coneguem d'ells cançons com Alive o Even Flow.
 • Period: to

  GRUNGE

  El moviment grunge forma part del gènere de música alternativa, nascuda a finals dels anys 80 a Seattle. La música grunge s'inspira en el punk, heavy metal i rock alternatiu. Les característiques d'aquest so són les seves guitarres brutes i distorsionades, bateries pesades i lletres angoixants.
  Coneguem artistes com Nirvana i Pearl Jam.
 • Period: to

  BRIT POP

  El Britpop va ser un moviment cultural britànic de rock alternatiu que va guanyar popularitat a tot el món, sobretot a Europa, a mitjans dels anys 90, caracteritzat per la prominència de bandes influenciades pel pop guitarrístic britànic dels anys 60 i 70.
 • BLUR

  BLUR
  Blur és un grup anglès de rock i britpop. Anomenada Seymour en un principi, Blur es va fer a Londres el 1989 amb Damon Albarn (veu, teclat), Graham Coxon (guitarra) i Alex James (baix). Posteriorment, el bateria Dave Rowntree es va unir a la formació.
 • DADDY JANKEE

  DADDY JANKEE
  Daddy Yankee és un cantautor de reggaeton, actor, productor cinematogràfic, locutor radiofònic i empresari porto-riqueny. Diversos sectors de la crítica el consideren El rei del reggaeton, per ser un dels responsables d'haver popularitzat aquest gènere musical a Amèrica Llatina i haver-se consolidat com un dels artistes més respectats i influents del circuit urbà llatí.
 • Period: to

  REGUETÓN

  El reggaeton és una expressió musical urbana que té els seus orígens en la música llatinoamericana. El so prové del reggae espanyol de Panamà. El gènere va ser inventat, format i donat a conèixer a Puerto Rico, d'on va adoptar el seu nom, així com ho són la majoria dels seus artistes.
 • Period: to

  TRAP

  El trap és un subgènere musical del rap, aparegut al principi de la dècada del 1990 com una evolució del gangsta rap i el crunk.
 • Period: to

  RETORN

  Al segles XX trobem altra vegada els geèneres existents com el Rock, el Jazz, el Soul, el Pop...
 • BAD BUNNY

  BAD BUNNY
  Bad Bunny, és un raper, cantant i compositor porto-riqueny. El seu estil de música és generalment definit com trap llatí i reguetón, però també ha interpretat altres gèneres com a rock, *kizomba i soul. Es caracteritza per la seua entonació greu i rasposa i el seu estil de vestir.