517fj6z2qkl. ac

Segona Guerra Mundial

 • Alemanya invadeix Polònia

  Alemanya invadeix Polònia
  La invasió alemanya de Polònia va ser una acció militar de Alemanya nazi encaminada a annexionar-se el territori polonès. Va començar l'1 de setembre de 1939 i exèrcit polonès es va rendir el 6 d'octubre del mateix any. Va ser el detonant de la Segona Guerra Mundial.
 • Rússia ataca a Polonia

  Rússia ataca a Polonia
  La invasió Russa cap a Polònia va ser una operació militar iniciada els primers dies de la Segona Guerra Mundial, setze dies després de la invasió de Polònia per part de l'Alemanya nazi.
 • Alemanya conquistadora

  Alemanya conquistadora
  Alemanya ataca França i els Països Baixos, que eren neutrals; Luxemburg és ocupat el 10 de maig; Holanda es rendeix el 14 de maig; i Bèlgica es rendeix el 28 del mateix mes. El 22 de juny, França signa un acord d'armistici pel qual els alemanys ocupen la meitat nord del país i tota la costa atlàntica. Al sud de França s'estableix un règim col·laboracionista amb capital a Vichy.
  https://encyclopedia.ushmm.org/content/es/film/german-invasion-of-france
 • Itàlia invasora

  Itàlia invasora
  El 21 de juny del 1940 Itàlia envaeix el sud de França.
 • La guerra de Gran Bretanya

  La guerra de Gran Bretanya
  La guerra aèria coneguda com a Batalla de Gran Bretanya acaba amb la derrota d'Alemanya nazi.
 • Alemanya ataca a Noruega i Dinamarca

  Alemanya ataca a Noruega i Dinamarca
  Alemanya envaeix Dinamarca i Noruega. Dinamarca es rendeix el mateix dia de l'atac; Noruega resisteix fins al 9 de juny. Això ho fa per les rutes d’or i el ferro i per el mar i oceà.
 • Egipte

  Egipte
  Els italians envaeixen Egipte (sota control britànic) des de Líbia (sota control italià).
  https://www.elnacional.com/opinion/el-zorro-del-desierto-y-el-camino-al-alamein/
 • Alemanya la invasora d'elit

  Alemanya la invasora d'elit
  Alemanya, Itàlia, Hongria i Bulgària envaeixen i desmembren Iugoslàvia. Iugoslàvia es rendeix el 17 d'abril. Alemanya i Bulgària envaeixen Grècia en suport als italians. La resistència a Grècia cessa al començament de juny de 1941.
 • Alemanya invadeix la Unió Soviètica

  Alemanya invadeix la Unió Soviètica
  Alemanya nazi i els seus socis de l'Eix, envaeixen la Unió Soviètica. Finlàndia, que buscava desgreujar les pèrdues territorials de l'armistici que va concloure la Guerra d'Hivern, s'uneix a l'Eix just abans de la invasió. Els alemanys ràpidament envaeixen els estats bàltics i, juntament amb els finlandesos, assetgen Leningrad al setembre. Al centre, els alemanys prenen Smolensk al començament d'agost i avancen cap a Moscou a l'octubre. Al sud, les tropes alemanyes i romaneses prenen Kíev.
 • Japó entra a la guerra

  Japó entra a la guerra
  Japó entra a la guerra atacan així Hawaii.
  https://elordenmundial.com/yasukuni-santuario-japon-guerra/
 • La batalla de l'Alamein

  La batalla de l'Alamein
  La batalla de l'Alamein va ser clau en el desenllaç de la guerra al nord d'Àfrica. El desembarcament anglo-nord-americà al Marroc, Algèria i Tunísia pocs dies després va permetre la derrota definitiva de l'Afrika Korps i dels seus aliats italians i el control aliat del nord d'Àfrica.
  https://aminoapps.com/c/historia-de-la-humanidad/page/blog/primera-batalla-del-alamein-1942/rrMo_EDUeuLDXY7pBYko57zxnGR1e0VY7w
 • Australia

  Australia
  Las tropas estadounidenses frenan el avance japonés de isla en isla con rumbo a Australia, en Guadalcanal, en las Islas Salomón.
 • Batalla Satalingrado

  Batalla Satalingrado
  En aquest escenari, la derrota de l'Alemanya nazi i els seus aliats de l'Eix a la ciutat de Stalingrad va suposar un punt decisiu a la Segona Guerra Mundial. El centre de la ciutat de Stalingrad després de l'alliberament de l'ocupació alemanya.
 • Alemanya descoberta

  Alemanya descoberta
  Un submarí alemany capturat mantenia intacte la seva màquina enigma, encarregada de desxifrar els missatges alemanys encriptats, fent així que descobrissin els seus moviments.
 • Zúkov

  Zúkov
  Zhukov prepara un moviment de pinça que fa que els alemanys passin a un estat defensiu.
  https://es.rbth.com/estilo-de-vida/83504-gueorgui-zhukov-mayor-lider-militar
 • Desembarc de Normandia

  Desembarc de Normandia
  Les tropes britàniques i nord-americanes desembarquen amb èxit a les costes de Normandia (França) i obren un “segon front” contra els alemanys.
 • Llibertat

  Llibertat
  Les tropes aliades arriben a París. El 25 d'agost les forces franceses lliures, amb el suport de les tropes aliades, ingressen a la capital francesa. Al setembre, els Aliats arriben a la frontera alemanya. Al desembre, gairebé tota França, la major part de Bèlgica i part del sud d'Holanda són alliberades.
 • FI

  FI
  El Japó, havent acordat en principi la rendició incondicional el 14 d'agost del 1945, es rendeix formalment i finalitza la Segona Guerra Mundial.
 • Estats units acataca a Japó

  Estats units acataca a Japó
  Estats Units llança una bomba atòmica a Hiroshima.
  https://youtu.be/omQMCv8wqKM