Baixa (36)

La Segona Guerra Mundial

 • Alemanya envaeix Polònia

  Alemanya envaeix Polònia
  La invasió alemanya de Polònia va ser una acció militar de Alemanya nazi amb l'intenció d'expandir-se. Aquest objectiu, conegut com a Cas Blanc (en alemany, Fall Weiss ), es va iniciar l' 1 de setembre de 1939 i les últimes unitats de l'exèrcit polonès es van rendir el 6 d'octubre d'aquest mateix any.
  Va ser el detonant de la Segona Guerra Mundial a Europa i va acabar amb la Segona República Polonesa .
 • Period: to

  Segona Guerra Mundial

  Va ser el conflicte més gran i destructiu de tota la història.
  https://youtu.be/AYQ8hT8cVTE
 • Diumenge sagnant

  Diumenge sagnant
  Diumenge Sagnant , és el terme usat per referir-se a una sèrie d'assassinats ocorreguts el 3 de setembre de 1939 , dos dies després que comencés la invasió alemanya de Polònia , a l'inici de la II Guerra Mundial.
 • França i Regne Unit declaren la guerra a Alemanya

 • Alemanya envaeix Noruega i Dinamarca

  Alemanya envaeix Noruega i Dinamarca
  Alemanya nazi envaeix Dinamarca i Noruega el 9 d'abril de 1940.
  El mateix dia, Dinamarca es rendeix i passa a estar ocupada. Això permet a Alemanya tenir una bona base per a la lluita contra Noruega.
 • Period: to

  Batalla de França

  Alemanya va obrir foc el 10 de maig de 1940 i, al cap de només sis setmanes, va derrotar les forces aliades i va conquistar França, Bèlgica, Luxemburg i els Països Baixos, acabant amb les operacions terrestres al front occidental fins als desembarcaments aliats a Normandia , el 6 de juny de 1944.
 • Armistici del 22 de juny del 1940

  Armistici del 22 de juny del 1940
  L' armistici del 22 de juny del 1940 va ser l' acord de pau entre el Tercer Reich alemany i els representants del govern francès
 • Comença la guerra greco-italiana

  Comença la guerra greco-italiana
  La Itàlia de Mussolini es va llançar a envair Grècia el 28 d'octubre del 1940. No obstant això, la mala organització, el clima advers i una orografia difícil van dificultar l'atac. Davant la defensa aguerrida dels grecs, Hitler es va veure obligat a intervenir per reconduir la situació del seu aliat.
  https://youtu.be/0zEuwRRhA5I
 • Alemanya desembarca tropes a Líbia per envair Egipte

  Alemanya desembarca tropes a Líbia per envair Egipte
  Alemanya desembarca tropes a Líbia per envair Egipte; amb aquest gest Alemanya comença a atacar també al sud, sota el comandament de Rommel amb operacions com Desert Fox força reconegudes.
 • Alemanya envaeix Iugoslàvia i Grècia

  Alemanya envaeix Iugoslàvia i Grècia
  El 6 d'abril del 1941, els alemanys i els italians van atacar, amb el suport d'unitats de Bulgària, Hongria i Romania. Iugoslàvia, en estat de desintegració política, es va rendir el 17 d'abril. El 28 d'abril, la major part de Grècia continental havia estat dominada.
 • Alemanya envaeix Unió Soviètica

  Alemanya envaeix Unió Soviètica
  Amb el nom en codi "Operació Barbarroja", Alemanya nazi va envair la Unió Soviètica el 22 de juny de 1941, en allò que va ser l'operació militar alemanya més gran de la Segona Guerra Mundial.
 • Atac a Pearl Harbor

  Atac a Pearl Harbor
  L ' atac a Pearl Harbor va ser una ofensiva militar sorpresa efectuada per l' Armada Imperial Japonesa contra la base naval dels Estats Units a Pearl Harbor ( Hawaii ) al matí del diumenge 7 de desembre de 1941.
  https://youtu.be/2FtW2Rk4KTg
 • EUA declara la guerra Japó

  El 8 de desembre de 1941, el Congrés dels Estats Units va declarar la guerra a l'Imperi del Japó en resposta a l'atac sorpresa d'aquell país a Pearl Harbor el dia anterior.
 • Period: to

  Batalla de Midway

  La batalla de Midway va ser un important combat aeronaval de la Segona Guerra Mundial que es va lliurar entre els dies 4 i 7 de juny de 1942 , quan una gran flota de l' Armada Imperial Japonesa , comandada per Isoroku Yamamoto , va atacar les bases nord-americanes a l' atol de Midway en la seva campanya per l' oceà Pacífic central.
  https://youtu.be/hbkLDyenyb4
 • Period: to

  Batalla de Stalingrad

  La batalla de Stalingrad va ser un enfrontament bèl·lic entre tropes soviètiques i alemanyes pel control de Stalingrad , l'actual Volgograd, en el que avui és Rússia. Va començar el 23 d'agost de 1942 i va finalitzar al 2 de febrer de 1943 , després que els alemanys es rendissin davant els exèrcits de la Unió Soviètica .
 • Conferència dels aliats a Casablanca

  Conferència dels aliats a Casablanca
  La conferència de Casablanca va ser realitzada a l'Hotel Anfa, a Casablanca, que aleshores era un protectorat francès. La conferència es va fer del 14 al 24 de gener de 1943, amb l'objectiu de planejar una estratègia europea per al funcionament aliat durant la Segona Guerra Mundial. En aquesta conferència van estar presents Franklin Delano Roosevelt, Winston Churchill, Charles de Gaulle i Henri Giraud.
 • Armistici entre Itàlia i les forces armades aliades

  Armistici entre Itàlia i les forces armades aliades
  L'Armistici amb Itàlia va ser un armistici, signat el 3 de setembre i declarat públicament el 8 de setembre de 1943, durant la Segona Guerra Mundial, entre Itàlia i les forces armades Aliades, que havien anat ocupant l'extrem sud del país, cosa que va comportar la capitulació italiana.
  http://www.historiasiglo20.org/TEXT/armisticioitalia.htm
 • Period: to

  Batalla de Guam

  La segona batalla de Guam va ser una batalla de la Guerra del Pacífic de la Segona Guerra Mundial lliurada entre les tropes dels Estats Units i de l' Imperi japonès . La batalla es va lliurar al' illa de Guam , al' oceà Pacífic , entre el 21 de juliol i el 10 d' agost de 1944 . La batalla va acabar amb la victòria nord-americana, que va convertir Guam en una base per a posteriors accions militars.
 • Iugoslaus i soviètics alliberen Belgrad

  Iugoslaus i soviètics alliberen Belgrad
  El 20 d'octubre de 1944, les tropes soviètiques, amb l'ajuda dels partisans iugoslaus de Tito i l'Exèrcit Popular Búlgar, van donar una sèrie de cops ràpids i eficaços per alliberar Iugoslàvia dels nazis.
 • Conferència de Yalta

  La conferència de Yalta va ser la reunió que van mantenir abans d'acabar la Segona Guerra Mundial (del 4 a l'11 de febrer de 1945) Iósif Stalin, Winston Churchill i Franklin D.
  L'objectiu d'aquesta conferència era decidir el destí del món després de la guerra.
 • Suïcidi d'Adolf Hitler

  Suïcidi d'Adolf Hitler
  A les últimes hores de la batalla de Berlín, a la tarda del 30 d'abril de 1945, el canceller alemany Adolf Hitler es va suïcidar al búnquer de la Cancelleria del Reich a Berlín al costat d'Eva Braun, entenent que la guerra ja estava perduda per a el III Reich i desitjant no ser capturat per les tropes soviètiques.
  El suïcidi va possibilitar acabar la guerra a Europa.
  https://www.bbc.com/mundo/noticias-52393322
 • Bombardeig a Hiroshima i Nagasaki

  Bombardeig a Hiroshima i Nagasaki
  El 6 i 9 d'agost de 1945 els Estats Units van llançar sobre Hiroshima i Nagasaki les dues úniques bombes nuclears que s'hagin utilitzat en una guerra.
  Juntes van ser els atacs més letals que mai hagin ocorregut, en què s'estima que van morir al voltant de 200.000 persones.
 • Japó es rendeix als EUA

  Japó es rendeix als EUA
  La rendició del Japó a la Segona Guerra Mundial es va produir el 15 d'agost de 1945 i es va signar el 2 de setembre de 1945. L'Imperi del Japó va acceptar la Declaració de Potsdam signada pels Estats Units, el Regne Unit, la República de la Xina i la Unió Soviètica.
  https://www.globalhisco.com/2015/08/por-que-se-rindio-japon-el-15-de-agosto.html