Linea temporal 1800-1899

  • Tractat de fontainebleau

    Tractat de fontainebleau
    El Tractat de Fontainebleau va ser un acord secret signat el 27 d'octubre de 1807 entre el Regne d'Espanya i el Primer Imperi Francès per a repartir-se Portugal. L'imperi françés, dirigit per Napoleó Bonaparte, va pactar amb el regne espanyol cooperar en la invasió de Portugal per part de frança.
  • Guerra del francés

    Guerra del francés
    La Guerra del Francès va ser un conflicte bèl·lic entre Espanya i el Primer Imperi Francès que es va incicar en el 1808 amb l'entrada de les tropes franceses dirigides per Napoleo Bonaparte, i que va acabar el 1814, amb el retorn de Ferran VII d'Espanya al poder.
  • FERRAN VII

    FERRAN VII
    Ferran VII era anomenat com el "desitga" ja que el poble espanyol volia que fos el rei ja que pensaven que seria més lliberal que els reis anteriors, en canvi, al arribar al poder va aplicar una monarquia absoluta, amb ell com la màxima figura del país. Ferran VII va perseguir al lliberals i va anul·lar la llei sàdica, la qual feia que qualsevol dona no pogués hederar la corona. Va morir molt jove, el que va fer que isabel II heredés el poder d'Espanya.
  • Corts de Càdis

    Corts de Càdis
    Les Corts de Cadis van ser l'Assemblea constituent celebrada a la ciutat espanyola de Cadis des de 1810 a 1814 durant la Guerra de la Independència d'Espanya. En aquesta Corts es va crear la constitució española la qual donava molta llibertat i privilegis a la societat
  • Les guerres carlines

    Les guerres carlines
    Les guerres Carlines van ser 3 guerres que van succeir entre el 1833-1876. Aquestes guerres van enfrontar als Carlins, partidaris de Carles Maria Isidre fill de Isabel II, contra els lliberals partidaris
  • La desmortització (Mendilibal)

    La desmortització (Mendilibal)
    La desamortització espanyola va ser una reforma agrària (de la terra laborable). Es van posar molts terrenys en venda, els quals eres de l'església. En aquells temps, l'església era molt poderosa, ja que molta gent no tenia fills a qui deixar-los l'herència, d'aquesta manera s'ho quedava l'església. Es venien perquè donaven diners a l'estat i ajudaven als més pobres. Però van acabar sent comprats pels burgesos, és per aixo que els camperols van acabar sent explotats per aquells.
  • Espartero

    Espartero
    Espartero fou un militar que va néixer el 1793 i va morir el 1879. En aquella època el paper dels militars a la política era imprescindible. Va haver-hi un aixecament militar on aquests s'apoderaven del poder polític a la força, ho convertien en un govern progressista, on era lliure de poder. Espartero va decidir bombardejar a Barcelona, ja que els catalans no volien un comerç lliure perquè els productes anglesos eren més barats, el que volia dir que ell vendria menys.
  • Isabel II

    Isabel II
  • La "gloriosa"

    La "gloriosa"
    Va ser una crisis econòmica i social la qual va generar molts problemes en la societat espanyola, la qual no volia a Isabel II en el poder, els militars que en aquells moments tenien molt de poder sobre la societat van fer un cop de estat i van fer fora a Isabel II del poder
  • Amadeu de Savoia

    Amadeu de Savoia
    Amadeu de Savoia va ser proclamat rei d'Espanya l'any 1870, després de la revolució denominada comunment com "la gloriosa". Va estar tres anys en el tron degut a les dificultats socials de la època: els conspiracions republicanes, la inestiblat dels polítics espanyols, el separetisme de cuba...
  • Alfons XII

    Alfons XII
    Fill de isabel II, de la dinastia dels borbons. Es torna a implantar el sistema interior, per tant van començar una restauració dels Borbons. Va implantar una monarquia parlamentària de caire liberal, era un sistema escassament democratic.
  • Bipartidisme

    Bipartidisme
    El bipartidisme es basa en 2 partits polítics que s'alternaven el poder de forma pacífica, el liberal i el conservador. Amb aquest sistema polític, d'aquesta manera van aconseguir més estabilitat política i van acabar amb els aixecaments militars. La posició del rei era semblant a la "d'àrbitre": convocava les eleccions quan creia convenient entre els dos partits.
  • Cànovas

    Cànovas
    Cànovas va ser líder del partit del bipartidisme. Aquest atorgava molt poder al rei, perquè tot i que les lleis es decidissin al parlament, si al rei no li semblava bé la podia anul·lar. Es volien fer reformes, però que fossin restringides, el que significava menys drets i llibertats per la ciutat. Era un estat confessional, no permetien que els ciutadans fossin d'altres cultures. Només d'un 3% o 5% de les persones podien votar.