La II Guerra Mundial

 • Invasió de Polònia

  Invasió de Polònia
  La invasió alemana de Polònia va ser una acció militar d'Alemanya nazi encaminada a annexionar-se el territori polonès. L'operació tècnica, coneguda com a Cas Blanc, es va iniciar l'1 de setembre de 1939 i les últimes unitats de l'exèrcit polonès es van rendir el 6 d'octubre d'aquell mateix any.
 • Declaratòria de guerra de França i la Gran Bretanya a Alemanya

  Declaratòria de guerra de França i la Gran Bretanya a Alemanya
  França i Gran Bretanya declaren la guerra a Alemanya.
 • Ocupació de Dinamarca i Noruega

  Ocupació de Dinamarca i Noruega
  (Operació Weserübung). Alemanya nazi envaeix el 9 d'abril de 1940, Dinamarca i Noruega. El mateix dia, Dinamarca es rendeix i passa a estar ocupada. Això permet a Alemanya tenir una bona base per a la lluita contra Noruega. Els noruecs resisteixen dos mesos, però es rendeixen el 9 de juny de 1940. França i la Gran Bretanya ajuden Noruega, però s'han de retirar quan ells mateixos són atacats.
 • Invasió d'Holanda, Bèlgica i França

  Invasió d'Holanda, Bèlgica i França
  El 10 de maig de 1940, l'exèrcit alemany nazi envaeix Holanda. Aquest és l'inici de cinc dies de batalla que acaben amb l'ocupació dels Països Baixos.
 • Conquesta de lugoslàvia i Grècia

  Conquesta de lugoslàvia i Grècia
  Per tal d'assegurar el flanc balcànic i anticipar-se a l'atac a la Unió Soviètica planificat per al 22 de juny del 1941, Hitler va ordenar la invasió de Iugoslàvia i Grècia. El 6 d'abril del 1941, els alemanys i els italians van atacar, amb el suport d'unitats de Bulgària, Hongria i Romania.
 • Invasió de Rússia

  Invasió de Rússia
  El 22 de juny de 1941, Hitler va trair l'acord i va llançar la invasió de la Unió Soviètica. Stalin confiava que el total de la maquinària de guerra aliada finalment detindria Alemanya, i amb la Llei de Préstec i Arriendo des de l'oest, els soviètics van detenir la Wehrmacht a uns 30 quilòmetres de Moscou.
 • Atac a Pearl Harbor

  Atac a Pearl Harbor
  L'atac a Pearl Harbor va ser una ofensiva militar sorpresa efectuada per l'Armada Imperial Japonesa contra la base naval dels Estats Units a Pearl Harbor al matí del diumenge 7 de desembre de 1941.
 • Estats Units entren a la Guerra

  Estats Units entren a la Guerra
  Va ser l'atac de Japó a Pearl Harbour el 7 de desembre de 1941, cosa que va decidir l'entrada dels Estats Units a la guerra.
 • Conferència de Wannsee

  Conferència de Wannsee
  La Conferència de Wannsee va ser una reunió d'alts funcionaris governamentals de l'Alemanya nazi i líders de les Schutzstaffel, celebrada al suburbi berlinès de Wannsee el 20 de gener de 1942.
 • Batalla de Midway

  Batalla de Midway
  La batalla de Midway va ser un important combat aeronaval de la Segona Guerra Mundial que es va lliurar entre els dies 4 i 7 de juny de 1942, quan una gran flota de l'Armada Imperial Japonesa, comandada per Isoroku Yamamoto, va atacar les bases nord-americanes a l'atol de Midway.
 • Batalla d'El-Alamein

  Batalla d'El-Alamein
  La primera batalla d'El-Alamein va ser una batalla de la campanya del Desert Occidental de la Segona Guerra Mundial.
 • Batalla de Stalingrad

  Batalla de Stalingrad
  La batalla de Stalingrad va ser un immens enfrontament bèl·lic entre l'Exèrcit Roig de la Unió Soviètica i la Wehrmacht d'Alemanya nazi i els seus aliats de l'Eix pel control de la ciutat soviètica de Stalingrad, actual Volgograd.
 • Batalla de Guadalcanal

  Batalla de Guadalcanal
  La batalla naval de Guadalcanal va ser la principal temptativa japonesa d'aconseguir el control dels mars al voltant de Guadalcanal o de reprendre el control de l'illa.
 • Invasió d'Itàlia

  Invasió d'Itàlia
  La Campanya d'Itàlia, també anomenada l'alliberament d'Itàlia, és el nom que reben les operacions aliades a Itàlia durant la Segona Guerra Mundial des de mitjan 1943 fins al final de la guerra.
 • Desembarcament de Normandia

  Desembarcament de Normandia
  Els desembarcaments de Normandia van ser les operacions d'aterratge i les operacions aèries associades el dimarts 6 de juny de 1944 de la invasió aliada de Normandia a l'Operació Overlord durant la Segona Guerra Mundial.
 • Batalla de Leyte

  Batalla de Leyte
  La batalla del golf de Leyte, també coneguda com a segona batalla del mar de Filipines, va ser una batalla naval de la campanya del Pacífic durant la Segona Guerra Mundial.
 • Rendició incondicional d'Alemanya

  Rendició incondicional d'Alemanya
  El 7 de maig de 1945, Alemanya es va rendir incondicionalment davant els aliats a Reims, França, posant fi a la Segona Guerra Mundial i el Tercer Reich.
 • Ocupació d'Alemanya

  Ocupació d'Alemanya
  L'ocupació aliada d'Alemanya es va iniciar després de la derrota d'Alemanya nazi a la Segona Guerra Mundial, en dividir-se el país entre les tres potències victorioses incloent França, Polònia i amb la participació de Bèlgica i Luxemburg.
 • Bombes atòmiques sobre Hiroshima i Nagasaki

  Bombes atòmiques sobre Hiroshima i Nagasaki
  Els bombardejos atòmics d'Hiroshima i Nagasaki van ser dos atacs nuclears ordenats per Harry S. Truman, president dels Estats Units, contra l'Imperi de Japó.
 • Organització de les nacions Unides

  Organització de les nacions Unides
  Aquesta organització es va fer perquè Hitler quèria seguir concerin territoris i França i Gran Bretanya li van avisar de si continuava així provocaria una guerra.