Baixa (16)

La II Guerra Mundial

 • Alemanya invaeix Polonia

  Alemanya invaeix Polonia
  L'operació tècnica, coneguda com a Cas Blanc (en alemany, Fall Weiss), es va iniciar l'1 de setembre de 1939 i les últimes unitats de l'exèrcit polonès es van rendir el 6 d'octubre d'aquell mateix any. Va ser el detonant de la Segona Guerra Mundial a Europa i va acabar amb la Segona República Polonesa. [https://www.lavanguardia.com/historiayvida/historia-contemporanea/20190901/47310054134/hitler-invade-polonia-estalla-iigm.html]
 • Guerra d'Hivern

  Guerra d'Hivern
  Stalin va pressionar el govern finlandès perquè cedís a l'URSS una franja territorial a l'Istme de Carelià, així mateix que permetés la instal·lació de bases militars. La resposta negativa finlandesa els va servir d'excusa per envair el país el 30 de novembre del 1939. Com a conseqüència dels seus actes, la Unió Soviètica va ser expulsada de la Societat de Nacions el 14 de desembre del dit any, acusada de perpetrar una guerra d'agressió.​
 • Batalla dels Alpes

  Batalla dels Alpes
  La Batalla dels Alps va ser un conflicte bèl·lic que va marcar l'entrada del Regne d'Itàlia a la II Guerra Mundial el 10 de juny de 1940 que va culminar amb una victòria italià-alemanya.
  Al llarg del primer dia, els dos bàndols van patir bombardejos aeris fins que van adoptar una tàctica defensiva al llarg de la frontera franc-italiana.
 • Batalla de Gran Bretanya

  Batalla de Gran Bretanya
  La batalla de la Gran Bretanya és el nom amb el cual es coneix el conjunt de combats aeris lliurats en cel britànic i sobre el canal de la Manxa, entre juliol i octubre de 1940. L'Alemanya nazi buscava destruir la Reial Força Aèria britànica (RAF) per tal d'aconseguir la superioritat aèria necessària per envair Gran Bretanya però Malgrat els mesos d'atacs aeris, no ho va aconseguir.
 • Operació Barbarroja

  Operació Barbarroja
  L'operació Barbavermella, va ser l'invasió de l'Alemanya nazi a la Unió Soviètica, que era comandada per José Stalin. Hitler pensava que era hora d'expandir el seu territori. El dia va ser el 22 de juny de 1941. Va ser una de les guerres mes sagnants de la segona guerra mundial.
 • Atac a Pearl Harbor

  Atac a Pearl Harbor
  El 7 de desembre de 1941, Japó va atacar per sorpresa la base naval nord-americana de Pearl Harbor, en l'arxipèlag de Hawaii. La sorprenent maniobra japonesa va causar horror als Estats Units i li va donar l'idea d'entrar al conflicte bèl·lic com a part del bàndol aliat.
 • Batalla de Stalingrado

  Batalla de Stalingrado
  La batalla de Stalingrad va ser un enfrontament bèl·lic entre tropes soviètiques i alemanyes pel control de Stalingrad, l'actual Volgograd. Va començar el 23 d'agost de 1942 i va finalitzar al 2 de febrer de 1943, l'enfrontament va acabar després que els alemanys es rendissin davant dels exèrcits de la Unió Soviètica. [https://historia.nationalgeographic.com.es/a/batalla-stalingrado-imagenes_12345]
 • Caiguda del Fascismo

  Caiguda del Fascismo
  Es refereix a una sèrie d'esdeveniments que van tenir lloc a Itàlia des de la primavera de 1943 i que van acabar amb la reunió del Gran Consell del Feixisme del 24 de juliol, amb la qual es va decidir la destitució de Benito Mussolini. La seva mort va ser conjunta amb la seva amant Clara Petacci són capturats i executats per un comando de partisans comunistes a Giulino di Mezzegra, regió de Como, una petita localitat del nord d'Itàlia propera a la frontera amb Suïssa.
 • Conferencia de Teherán

  Conferencia de Teherán
  La conferència de Teheran va ser una reunió que va tenir lloc entre el 28 de novembre i l'1 de desembre de 1943, es van reunir els dirigents dels Estats Units, el Regne Unit i la Unió Soviètica, que formaven el bàndol dels Aliats. En aquell moment els tres líders mundials, coneguts com "Els tres grans", van signar l'acord que posaria fi al sagnant conflicte que assolava Europa des de feia anys.
 • Batalla de Normandia

  Batalla de Normandia
  El 6 de juny de 1944, més conegut com el Dia D, les forces aliades van llançar la major l'operació militar efectuada pels Aliats durant la Segona Guerra Mundial que va culminar amb l'alliberament dels territoris d'Europa occidental ocupats per Alemanya nazi. Les seves conseqüències va ser la descomposició de la França ocupada i França de Vichy i la creació d'un govern provisional
 • Liberació de París

  Liberació de París
  L'alliberament de París durant la Segona Guerra Mundial va consistir a l'entrada dels Aliats a la capital francesa l'agost de 1944. La batalla va començar amb una revolta de la Resistència francesa a la ciutat. La victoria va ser pels Aliats.
 • Conferencia Dumbarton Oaks

  Conferencia Dumbarton Oaks
  La Conferència de Dumbarton Oaks va tenir lloc del 21 d'agost al 29 d'agost de 1944 a la mansió Dumbarton Oaks de Washington DC.Aquí es va proposar i es va negociar l'inici de les Nacions Unides(ONU). Les converses per a la creació de l'ONU també van incloure quins estats serien convidats perquè siguin membres. [https://hmong.es/wiki/Dumbarton_Oaks_Conference]
 • La Batalla de les Ardenes

  La Batalla de les Ardenes
  La batalla de les Ardenes va ser una gran ofensiva alemanya llançada a finals de la Segona Guerra Mundial, a través dels densos boscos i muntanyes de la regió de les Ardenes de Bèlgica, més concretament a Valònia. L'objectiu d'aquest atac era infligir-ne una gran derrota els aliats occidentals, per obtenir un armistici. Així Alemanya podria concentrar totes les seves forces a l'est per lluitar contra la Unió Soviètica.
 • Conferencia de Yalta

  Conferencia de Yalta
  Va ser la reunió que van mantenir abans d'acabar la Segona Guerra Mundial Iósif Stalin, Winston Churchill i Franklin D. Roosevelt, presidents de Govern de la Unió Soviètica, Regne Unit i dels Estats Units. Va tenir lloc a l'antic palau imperial de Livadia, Yalta. En la conferencia van dir que es declara Europa com a regió alliberada, organització de la ONU, desarmament i divisió d'Alemanya, fixació dels pagaments d'Alemanya després de la guerra i crear un govern provisional a Polònia.
 • Batalla de Berlí

  Batalla de Berlí
  La batalla de Berlín va ser un enfrontament bèl·lic entre tropes soviètiques i alemanyes que va tenir lloc el 1945, a la capital de l'Alemanya nazi. Aquesta va començar el 16 d'abril i va finalitzar el 2 de maig, després que els alemanys es rendissin davant dels exèrcits de la Unió Soviètica.
 • Adolf Hitler es suicida

  Adolf Hitler es suicida
  El suïcidi de Hitler va ser el 30 d'abril de 1945, confinat al Búnquer de la Cancelleria de Berlín al costat d'Eva Braun, entenent que la guerra ja estava perduda per al Tercer Reich i desitjant no ser capturat per les tropes soviètiques que avançaven sobre la capital alemanya. [https://www.marca.com/tiramillas/actualidad/2022/04/30/626cfc6a22601d3f628b45b1.html]
 • Alemania es rendeix incondicionalment

  Alemania es rendeix incondicionalment
  Berlín es va rendir davant les forces soviètiques el 2 de maig de 1945. Les forces armades alemanyes es rendeixen incondicionalment a l'oest el 7 de maig i a l'est el 9 de maig de 1945. El dia 8 de maig de 1945 és proclamat Dia de la Victòria a Europa.
 • Hiroshima i Nagasaki

  Hiroshima i Nagasaki
  Els bombardejos atòmics d'Hiroshima i Nagasaki van ser dos atacs nuclears ordenats per Harry S. Truman, president dels Estats Units, contra l'Imperi de Japó. Ho va contribuir, juntament amb la guerra soviètic-japonesa, a la rendició del Japó i la fi de la Segona Guerra Mundial.
 • Guerra soviètic-japonesa

  Guerra soviètic-japonesa
  És un conflicte que s'iniciarà amb la Invasió Soviètica de Manxúria, llavors sota domini de l'Imperi Japonès. Hi va haver dos rivals imperialistes un és l'Imperi rus i l'Imperi del Japó a Manxúria i Corea. La Victòria soviètica va contribuir a la rendició japonesa.
 • Rendició de Japó

  Rendició de Japó
  Va posar fi a la Segona Guerra Mundial. En aquells dies l'Armada Imperial Japonesa havia perdut tota capacitat de realitzar operacions i era imminent una invasió aliada al país. Les causes van ser les bombes atòmiques de Nagasaki i Hiroshima que van marcar un abans i un després a la història. L'Imperi de Japó va acceptar la Declaració de Potsdam finalment amb la seva rendició. [https://www.elnacional.cat/es/internacional/japon-conmemora-rendicion-segunda-guerra-mundial_412159_102.html]