• Élete

  John Christopher Depp II, 1963. június 9-én, vasárnap látta meg a napvilágot Owensboróban. Anyja, Betty Sue Palmer pincérnőként, apja, John mérnökként dolgozott. Két lánytestvére van (Christie és Debbie), és egy fiútestvére (Danny, aki író lett). Legjobb gyerekkori barátja a nagyapja volt, ám ő nem sokkal a család Floridába költözése után elhunyt. Floridában nőtt fel. https://hu.wikipedia.org/wiki/Johnny_Depp
 • Ed Wood és Don Juan de Marco című filmek

  Ed Wood és Don Juan de Marco című filmek
  1994-ben Tim Burton vígjáték-dráma életrajzi filmjében, az Ed Woodban vállalt címszerepet. Karaktere a történelem egyik leginkább ostoba rendezője. Ugyanebben az évben láthattuk a nagy bevételt hozó Don Juan de Marco-ban Marlon Brando oldalán, melyben karaktere Don Juannak, a világ legjobb szeretőjének hiszi magát. https://starity.hu/sztarok/johnny-depp/eletrajz/
 • Halott ember és Holtidő című filmek

  Halott ember és Holtidő című filmek
  1995-ben következett a Halott ember című fekete-fehér western, mely alacsony bevételt hozott, és vegyes kritikai fogdtatásban részesült. Ezután a Holtidő című drámában egy apukát alakított, akinek lánya megmentése érdekében meg kell ölnie egy politikust - a film kritikai-bevételi bukás lett. https://starity.hu/sztarok/johnny-depp/eletrajz/
 • Fedőneve:Donnie Brasco c.film

  Fedőneve:Donnie Brasco c.film
  1997-ben Al Pacion oldalán tűnt fel a Fedőneve: Donnie Brasco című bűnügyi drámában, Mike Newell rendezésében. A filmben Johnny egy Joseph D. Pistone nevű FBI ügynököt alakít, aki álcázza magát, és Donnie Brasco néven próbál beépülni. Hogy kellőképp felkészülhessen szerepére, sok időt töltött a valódi Joe Pistone-nal. A film hatalmas bevételi és kritika siker lett, és azóta is Johnny egyik legjobb alakításaként tartják számon.
 • Félelem és reszketés Las Vegasban

  Félelem és reszketés Las Vegasban
  Johnny hatalmas rajongója és régi barátja Hunter S. Thompson írónak, akinek egyik változatát formálta meg Raoul Duke néven az 1998-as Félelem és reszketés Las Vegasban című filmben, mely az író azonos című áléletrajzi regénye alapján készült. Az író egyik utolsó könyvturnéjára Johnny is elkísérte, mint útmenedzser.
 • A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka c.film főszerep

  A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka c.film főszerep
  2003-ban a Walt Disney Pictures filmje, A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka hatalmas sikert aratott, Johnny alakítását az egekig magasztalták a nyájas kalóz, Jack Sparrow kapitány szerepében. A stúdió vezetői kezdetben ellentmondásosak voltak a szereppel kapcsolatban, mely végül népszerűvé vált a filmet megtekintők körében.
 • Én, Pán Péter c.film főszerep

  Én, Pán Péter c.film főszerep
  2004-ben J. M. Barrie skót írót alakította az Én, Pán Péterben Kate Winslet oldalán, s ez újabb Oscar-jelölést hozott számára.
 • Charlie és a csokigyár c.film főszerep

  Charlie és a csokigyár c.film főszerep
  2005-ben Willy Wonka megformálója volt a Charlie és a csokigyár Tim Burton-féle remakejében.
 • A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse c.film főszerep

  A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse c.film főszerep
  Johnny Depp Jack Sparrowként pazar alakítást nyújtott a filmben.
 • A Karib-tenger kalózai: A világ végén c.film főszerep

  A Karib-tenger kalózai: A világ végén c.film főszerep
  Johnny Depp ismét Jack Sparrow bőrébe bújt.
 • Alice Csodaországban

  Alice Csodaországban
  2010-ben újabb Tim Burton filmben tűnt fel, ezúttal Bolond Kalaposként az Alice Csodaországban újragondolásában.
 • A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken

  A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken
  A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken kedvéért ismét Jack Sparrow kapitány bőrébe bújt, és mindhárom film sikeresnek bizonyult. Johnny úgy nyilatkozott, hogy "Jack határozottan a lényem egyik nagy része", és még hangját is kölcsönözte a karakternek a filmekhez készült videójátékban.
 • Transzcendens és Agyar című filmek

  Transzcendens és Agyar című filmek
  2014-ben tűnt fel a Transzcendens című dráma főszerepében, és az Agyar című horror mellékszerepében.
 • Transzcendens és Agyar című filmek

  Transzcendens és Agyar című filmek
  2014-ben tűnt fel a Transzcendens című dráma főszerepében, és az Agyar című horror mellékszerepében.
 • Mortdecai című film

  Mortdecai című film
  2015-ben Mortdecai szerepét osztották rá az azonos című filmben, mely Kyril Bonfiglioli regényének adaptációja.
 • Mortdecai című film

  Mortdecai című film
  2015-ben Mortdecai szerepét osztották rá az azonos című filmben, mely Kyril Bonfiglioli regényének adaptációja. A film női főszereplője Gwyneth Paltrow.
 • Alice Tükörországban című film

  Alice Tükörországban című film
  2016-ban visszatért a Bolond Kalapos szerepéhez az Alice Tükörországban című filmben, melyet Tim Burton helyett már James Bobin rendezett. https://starity.hu/sztarok/johnny-depp/eletrajz/
 • Gyilkosság az Orient expresszen című film

  Gyilkosság az Orient expresszen című film
  2017-ben Ratchett szerepében láthattuk a Gyilkosság az Orient expresszen legújabb feldolgozásában, Kenneth Branagh rendezésében, aki egyben Hercule Poirot megformálója is.
 • Gnomeo&Juliet: Sherlock Gnomes című animációs film szinkron

  2018-ban a jelenleg készülő Gnomeo & Juliet: Sherlock Gnomes című animációs film egyik címszereplőjének kölcsönzi majd a hangját.