II GUERRA MUNDIAL

 • PACTE ANGLOSOVIETIC CONTRA ALEMANIA

  PACTE ANGLOSOVIETIC CONTRA ALEMANIA
  L'Alemanya nazi i la Unió Soviètica també van signar un pacte de no agressió durant deu anys el 23 d'agost del 1939, en què cadascun dels signants va prometre no atacar l'altre.
 • II GUERRA MUNDIAL

  II GUERRA MUNDIAL
  La Segona Guerra Mundial va ser un conflicte militar global que es va desenvolupar entre 1939 i 1945. S'hi van veure implicades la major part de les nacions del món
 • GUERRA LLAMPEC

  GUERRA LLAMPEC
  Es la primera de les quatre etapes de la II Guerra Mundial
 • ATAQUE SOVIETICO A FINLANDIA

  ATAQUE SOVIETICO A FINLANDIA
  El 30 de novembre de 1939 esclata la denominada Guerra d'hivern quan, tres mesos després de l'esclat de la Segona Guerra Mundial, sense declaració de guerra, la Unió Soviètica envaeix Finlàndia.
 • ATAC ALEMANY SOBRE HOLANDA, BELGICA...

  ATAC ALEMANY SOBRE HOLANDA, BELGICA...
  El 10 de maig de 1940, l'exèrcit alemany nazi envaeix Holanda. Aquest és l´inici de cinc dies de batalla que acaben amb l´ocupació dels Països Baixos.
 • ITALIA DECLARA LA GUERRA A FRANÇA I GRAN BRETANYA

  ITALIA DECLARA LA GUERRA A FRANÇA I GRAN BRETANYA
  El 10 de juny de 1940, Itàlia va declarar la guerra a França i al Regne Unit. Al llarg del primer dia, tots dos bàndols van patir bombardejos aeris fins que van adoptar una tàctica defensiva al llarg de la frontera franc-italiana.
 • SEGONS ETAPA DE LA II GUERRA MUNDIAL

  SEGONS ETAPA DE LA II GUERRA MUNDIAL
  La Guerra es fa mundial amb l'entrada del japó i els Estats Units que es combatra a Àsia i el pacífic.
 • OPERACIÓ BARBAROJA

  OPERACIÓ BARBAROJA
  L'operació Barbarroja, també coneguda com la invasió alemanya de la Unió Soviètica, va ser el nom en clau per a la temptativa d'invasió de la Unió Soviètica per part de l'Alemanya nazi i alguns dels seus aliats, que va començar el diumenge 22 de juny de 1941 , durant la Segona Guerra Mundial.
 • BATALLA D'ENGLATERRA

  BATALLA D'ENGLATERRA
  La batalla d'Anglaterra va ser la primera gran batalla enterament disputada a l'aire. Va ser la més gran i més concorreguda campanya aèria haguda fins avui i la primera
 • CARTA DE L'ATLANTIC

  CARTA DE L'ATLANTIC
  La Carta de l'Atlàntic és una declaració conjunta subscrita el 14 d'agost del 1941, a bord de l'USS Augusta, «mentre navegava en algun punt de l'Atlàntic». La Conferència de l'Atlàntic es va celebrar del 9 al 12 d'agost del 1941.
 • CAPITULACIÓ ALEMANA A STALINGRADO

  CAPITULACIÓ ALEMANA A STALINGRADO
  La batalla de Stalingrad va ser un enfrontament bèl·lic entre tropes soviètiques i alemanyes pel control de Stalingrad, l'actual Volgograd, en allò que avui és Rússia. Va començar el 23 d'agost de 1942 i va finalitzar al 2 de febrer de 1943, després que els alemanys es rendissin davant dels exèrcits de la Unió Soviètica.
 • DESEMBARCAMENT ALIAT A EL NORD D'AFRICA

  DESEMBARCAMENT ALIAT A EL NORD D'AFRICA
  Coneguda com a "Operació Torch", va arrencar la matinada del 8 de novembre de 1942 i, en tot just dos dies, va acabar amb la resistència del Govern francès de Vichy al nord d'Àfrica i va concedir als Aliats el control de les platges que s'estenen des de Casablanca a Alger.
 • CAIGUDA DE MUSSOLINI

  CAIGUDA DE MUSSOLINI
  La caiguda del feixisme (també anomenada el 25 de juliol de 1943 o simplement el 25 de juliol) fa referència a una sèrie d'esdeveniments que van tenir lloc a Itàlia des de la primavera de 1943.
 • RECLUTAMET DE LA DIVISIÓ BLAVA

  RECLUTAMET DE LA DIVISIÓ BLAVA
  Es van allistar al voltant de 18.000 voluntaris, per això en principi es podria haver format més d'una divisió. Es van realitzar proves mèdiques i molts candidats van ser rebutjats, els motius van ser diversos, des de l'edat mancant visió i fins i tot ferits de la guerra civil.
 • FASE FINAL DE LA II GUERRA MUNDIAL

 • LLANÇAMENT DE LA SEGONA BOMBA ATOMICA

  LLANÇAMENT DE LA SEGONA BOMBA ATOMICA
  Aquesta setmana es commemora el 76è aniversari del llançament de la bomba atòmica que els Estats Units van llançar sobre la ciutat japonesa d'Hiroshima durant la Segona Guerra Mundial el matí del 6 d'agost de 1945. Aquesta va causar la mort instantània de prop de 80.000 persones i va deixar ferides a desenes de milers més.
 • LA URSS DECLARA LA GUERRA A JAPÓ

  LA URSS DECLARA LA GUERRA A JAPÓ
  2 dies després del bombardeig atòmic a Hiroshima, la Unió Soviètica va declarar la guerra a l'imperi japonès, que ja estava donant els seus últims cops de cua a la Segona Guerra Mundial. L'URSS va declarar la Guerra a Japó i tot seguit va envair ràpidament la
 • JAPÓ FIRMA EL RENDIMENT INCONDICIONAL

  JAPÓ FIRMA EL RENDIMENT INCONDICIONAL
  El ministre d'exteriors japonès Mamoru Shigemitsu signa l'Acta de Rendició del Japó a bord de l'USS Missouri, mentre que el general Richard K. Sutherland observa, 2 de setembre de 1945.