La Segona Guerra Mundial

 • Invasió dels nazis a Polònia

  Invasió dels nazis a Polònia
  La invasió alemanya de Polònia va ser una acció militar d'Alemanya nazi que s'ha portat a terme amb la intenció d'annexionar-se amb el territori polonès.
  Volien fer aquesta annexió, ja que després del Tractat de Versalles, Polònia havia rebut les antigues províncies alemanyes de Prússia Occidental, Poznan i l'Alta Silèsia.
 • Declaració de guerra

  Declaració de guerra
  Després que Alemanya envaís a Polònia, el Regne Unit, Austràlia i Nova Zelanda van declarar la guerra a Alemanya, una mica més tard França, Sud-àfrica i el Canadà també li van declarar la guerra.
 • Guerra d'hivern

  Guerra d'hivern
  La Unió Soviètica envaeix Finlàndia per conquerir importants punts estratègics com per exemple Leningrad
 • Invasió d'Alemanya a Dinamarca i Noruega

  Invasió d'Alemanya a Dinamarca i Noruega
  Alemanya va iniciar l'operació Weserübung, envaeix Dinamarca i Noruega. El mateix dia, Dinamarca es rendeix i passa a estar ocupada. Això permet a Alemanya tenir una bona base per a la lluita contra Noruega.
 • Front Occidental

  Front Occidental
  Els alemanys van envair Luxemburg, Bèlgica, els Països Baixos i França. Els Països Baixos van ser conquerits ràpidament i la ciutat neerlandesa de Rotterdam va ser destruïda en un bombardeig aeri.
 • Itàlia s'uneix a la guerra

  Itàlia s'uneix a la guerra
  Itàlia es va unir a la Segona Guerra Mundial com a aliada d'Alemanya, amb el desig d'establir un nou imperi italià. Itàlia va ocupar territori a Iugoslàvia, Grècia i una petita part del sud de França.
 • Batalla d'Anglaterra

  Batalla d'Anglaterra
  Va ser una sèrie de combats aeris realitzats al cel britànic i sobre el Canal de la Manxa. Alemanya va intentar destruir la Royal Air Force (RAF) per obtenir la superioritat aèria necessària per a una invasió de Gran Bretanya, l'operació León Marino.
 • França signa el tractat amb Alemanya

  França signa el tractat amb Alemanya
  França i la República Federal d'Alemanya van signar el Tractat Eliseu el després de diverses dècades de rivalitats i conflictes, França i Alemanya van enviar un missatge de reconciliació i van començar una estreta cooperació bilateral al servei de la integració europea.
 • Anglaterra ataca Itàlia al mar

  Anglaterra ataca Itàlia al mar
  La Royal Navy va atacar la flota italiana. Els avions torpeders que partien dels portaavions britànics van atacar la flota italiana a Tàrent, un port del sud.
 • Acta de préstec i arrint

  Acta de préstec i arrint
  Quan els britànics ja no van poder pagar en efectiu per armes i municions el desembre de 1940, després de les eleccions presidencials, Franklin D. Roosevelt va suggerir arrendar o deixar subministraments de guerra als que lluitaven contra l'Eix ("cash and carry").
 • Guerra entre exèrcits Aliada i italiana

  Guerra entre exèrcits Aliada i italiana
  L'Armistici amb Itàlia va ser un armistici, signat el 3 de setembre i declarat públicament el 8 de setembre de 1943.
  Entre Itàlia i les forces armades Aliades, havien anat ocupant l'extrem sud del país, cosa que va comportar la capitulació italiana.
 • Invasió alemanya a Moscou

  Invasió alemanya a Moscou
  "Operació Barba-roja" era el nom en codi que rebia l'operació en què l'Alemanya nazi va envair la Unió Soviètica, va ser l'operació militar alemanya més gran de la Segona Guerra Mundial. La invasió de la Unió Soviètica havia costat alemanys uns 250.000 morts i 500.000 ferits, també gran part dels seus tancs.
 • Atac a Pearl Harbor

  Atac a Pearl Harbor
  Japó va llançar atacs per sorpresa contra Pearl Harbor, Tailàndia i els territoris britànics de Malaya i Hong Kong.
  Una flota de portaavions japonesos va llançar un atac aeri per sorpresa sobre Pearl Harbor. L'atac va destruir la major part dels avions nord-americans de l'illa i va deixar fora de combat la principal flota de batalla nord-americana.
 • Estats Units entra a la guerra

  Estats Units entra a la guerra
  Alemanya es va comprometre a no enfonsar més vaixells mercants, però com que no va complir aquest acord, els Estats Units li van declarar la guerra.
  (https://www.youtube.com/watch?v=EWsa6jQFSM0&ab_channel=HistoriaMilitar)
 • Batalla de Midway

  Batalla de Midway
  Bombarders nord-americans van enfonsar 4 dels millors portaavions Japonesos durant la Batalla de Midway, a un cost d'un sol portaavions, el Yorktown. Aquesta va ser una victòria molt important per als Estats Units i va marcar el punt d'inflexió a la guerra del Pacífic.
  (https://www.youtube.com/watch?v=1BQrjPppM5g&ab_channel=unProfesor)
 • Batalla Atlàntic

  Batalla Atlàntic
  La Batalla de l'Atlàntic va ser la campanya més llarga de la Segona Guerra Mundial. Absolutament decisiva en el rumb del conflicte, aquesta lluita de titans va suposar l'enfrontament marítim més complex i sagnant protagonitzat per les superpotències a la Història Naval.
 • Col·lapse règim Mussolini

  Col·lapse règim Mussolini
  La Guerra del Nord d'Àfrica, va ser un desastre per a Itàlia. Quan els Aliats van envair Sicília a l'Operació Husky, capturant l'illa en menys d'un mes, el règim de Benito Mussolini es va col·lapsar. Més tard va ser destituït del càrrec per Víctor Manuel III, el Rei d'Itàlia i arrestat amb el consentiment del Gran Consell Feixista. (https://www.youtube.com/watch?v=s65fCk9KY5I&ab_channel=ElMapadeSebas)
 • Batalla de Stalingrad

  Batalla de Stalingrad
  La batalla de Stalingrad va ser un immens enfrontament bèl·lic entre l'Exèrcit Roig de la Unió Soviètica i la Wehrmacht d'Alemanya nazi i els seus aliats de l'Eix pel control de la ciutat soviètica de Stalingrad.
 • Alliberament de camps de concentració

  Alliberament de camps de concentració
  Els soviètics van alliberar Auschwitz, el camp d'extermini i de concentració més gran. Els nazis havien forçat la majoria dels presoners d'Auschwitz en les marxes de la mort.
  Quan els soldats soviètics van entrar al camp van trobar vius només alguns milers de presoners amb molta gana.
 • Aliats declaren final la Guerra a Europa

  Aliats declaren final la Guerra a Europa
  Roosevelt, Churchill, i Stalin van arribar a acords per a l'Europa de postguerra a la Conferència de Ialta. La seva trobada va arribar a moltes resolucions importants.
 • Conquesta Pacífic

  Conquesta Pacífic
  L'avenç aliat va continuar al Pacífic amb la captura de les Illes Marshall abans de finals de febrer. Uns 42.000 soldats de l'Exèrcit i Marines dels Estats Units van desembarcar a l'atol Kwajalein el 31 de gener. Es va produir una batalla molt dura, i l'illa va ser conquerida el 6 de febrer.
 • Mort de Mussolini

  Mort de Mussolini
  Partisans italians van capturar Mussolini, que intentava escapar a Suïssa. Va ser executat amb la seva amant Clara Petacci. Es van emportar els seus cossos a Milà, on van ser penjats de cap per avall, per burlar-se d'ells públicament.
  (https://acortar.link/QgLsgj)
 • Mort de Hitler

  Mort de Hitler
  Durant la batalla de Berlín el 1945, Hitler es va casar amb la seva antiga amant: Eva Braun. Tots dos es van suïcidar al búnquer de la Cancelleria, per evitar ser capturats per l'Exèrcit Roig; més tard, els seus cadàvers van ser cremats.
 • Detonació bombes atòmiques

  Detonació bombes atòmiques
  El president dels Estats Units Harry Truman va decidir usar la nova arma atòmica per accelerar el final de la guerra. L'explosió de la bomba atòmica d'Hiroshima es va registrar a les 8.15 del matí.
  (https://www.youtube.com/watch?v=q7gMpkj4zjI&ab_channel=ImaginaTuVuelo)