List 640px

historia de la musica urbana

 • Els anys 50

  Els anys 50
  Hi va haver
  El Rhythm&Blues és, per tant, un nom genèric que designa la música de ball de tradició negra. Aquesta música va ser cada cop més acceptada entre el públic blanc, sobretot entre els joves, que es sentien més propers i identificats amb ella.
  El Rock and Roll és una versió blanca del R’n’B. Un discjòquei de Cleveland, fou el primer a programar, primer a la ràdio i després en concerts públics, les figures del R’n’B de més acceptació en el món juvenil dels blancs.
  Destaca Elvis Presley
 • Els anys 60

  Els anys 60
  Als Estats Units: El Soul serà el mitjà d’expressió de la població negra, amb cançons que recullen un aspecte social i crític molt marcatLa dècada dels seixanta també és la dels macrofestivals. Amb músics de tots els estils de moda, i van lligats a la difusió del moviment hippy (contracultural).
  A Europa: Els dos estils de rock arriben de seguida a Europa i s’hi difonen ràpidament, especialment a Anglaterra.
  El moviment Mod, format per obrers, aturats dels barris descriuen la desesperança.
 • Els anys 70

  Els anys 70
  Un llistat d’estils que sorgeixen als anys 70 inclou tendències molt diverses: rock progressiu, rock simfònic, techno rock, glam rock, hard rock, heavy, funk, disco, reggae o punk són alguns dels més representatius.
  Al Glam Rock van destaca Queen i David Bowie.
  El Heavy metal extremara les caracteritiques del Hard Rock, amb veus encara més agudes, estridents i distorsionades.
  El Reagee i el Punck Són músiques absolutament noves.
 • Period: to

  Els anys 70

  Els inicis de la música Disco es donen a mitjans dels anys 70 quan sorgeixen uns nous espais per a la música: les discoteques.
  També es van crear els videoclips que era un enregistrament audiovisual promocional d’un single, destinat a la seva difusió massiva (per televisió).
 • Els anys 80

  Els anys 80
  S'originen musiques com el ball electronic i el hip hop, el cual va ser en nou punk.
  La New Wave sorgirà al Regne Unit i tindrà un llarg desenvolupament gràcies al recolzament massiu de les ràdios i els segells independents.
  I més estils com el techno i el house
  Va destacar Michel Jackson.